Soru Mi 8 ekran rengi değişiyor

umut495

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Umut
Cihazım
Xiaomi TVBOX
Konular
4
Merhaba arkadaşlar,
Xiaomi.eu stabil son sürüm rom yüklü mi8 kullanıyorum.
Son zamanlarda bir sorun fark ettim donanımsal mı yazılımsal mı anlayamadım, ekran parlaklığı en sondayken ekranın rengi çok çok kısa süreliğine daha parlak oluyor tekrar eski haline dönüyor. Özellikle koyu renk ağırlıklı bir görüntü varken hissediliyor bu. Örneğin koyu mavi olan görüntü bir anda sanki açık maviye dönüyor tekrar eski haline dönüyor. Sadece ekran son parlaklıktayken yaşıyorum bu durumu. Garantisi eylülde bitecek cihazın. Sizce sorun ne kaynaklıdır? Bir de xiaomi.eu yüklü romla garantiye (KVK) gönderebilir miyim?

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
MIUI'ın özelliği bu. En yüksek parlaklıkta dışarıda yoğun güneş altında olursanız bir süre parlaklığı daha da çok arttırıyor ancak bu renkleri daha soluk çıkartıyor. Note 8'de de yaşadım bu olayı. Sorun değil, eğer olsun istemiyorsanız %100 değil de %90-95 arası tutun parlaklığı.

Oyla:

Bugraozkan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buğra
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Konular
13
Merhaba arkadaşlar,
Xiaomi.eu stabil son sürüm rom yüklü mi8 kullanıyorum.
Son zamanlarda bir sorun fark ettim donanımsal mı yazılımsal mı anlayamadım, ekran parlaklığı en sondayken ekranın rengi çok çok kısa süreliğine daha parlak oluyor tekrar eski haline dönüyor. Özellikle koyu renk ağırlıklı bir görüntü varken hissediliyor bu. Örneğin koyu mavi olan görüntü bir anda sanki açık maviye dönüyor tekrar eski haline dönüyor. Sadece ekran son parlaklıktayken yaşıyorum bu durumu. Garantisi eylülde bitecek cihazın. Sizce sorun ne kaynaklıdır? Bir de xiaomi.eu yüklü romla garantiye (KVK) gönderebilir miyim?
Sorun değil eğer güneşli açık havada farkettiysen normal birşey ekrandaki içerik daha net gözüksün diye otomatik kontrast ayarı yapıyor

Oyla:
Üst Alt