Çözüldü Mi 8' e hatalı rom yükleme sonrası recovery de kaldım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

IPersonality

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Kaan N1
Konular
3
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Rom yüklü değil
Telefon Modeli
Mi 8
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Merhaba hocalarım. Mi 8 telefonuma miui 10.2.3 versiyonunu flashlarken yanlışlıkla clear all and lock seçeneğini kaldırmadan yükledim ve cihazım recovery de kaldı. İşin kötüsü sanırım bootloader kilidide kapanmış oldu. Cihazı şuan hiçbir şekilde açamıyor ve pc den işlemde yapamıyorum ya da nasıl yapacağımı bilmiyorum. Yardımcı olabilecek var mı acaba?

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Tamir mümkün özelden yazabilirsiniz hocam.
Merhaba hocalarım. Mi 8 telefonuma miui 10.2.3 versiyonunu flashlarken yanlışlıkla clear all and lock seçeneğini kaldırmadan yükledim ve cihazım recovery de kaldı. İşin kötüsü sanırım bootloader kilidide kapanmış oldu. Cihazı şuan hiçbir şekilde açamıyor ve pc den işlemde yapamıyorum ya da nasıl yapacağımı bilmiyorum. Yardımcı olabilecek var mı acaba?

Oyla:

heart0660

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
murat
Cihazım
mi 8 se
Konular
0

EDL Moduna girip mi flash tool ile romunuzu kurabilirsiniz.

Fastboot moduna girin.
Telefonu pc ye bağlayın.
pc den fastboot tan şu komutu yazın "fastboot reboot edl"
telefonu pc ye bağlayın. driverlar yüklü olması lazım tabi. 9006 mıydı 9008 miydi öyle bir şekilde görecek donanımı. Telefon kapalı gibi görünür.
mi flash tool ile mi flash tool için olan romu kullanarak flashlayın düzelir.

EDL moduna komutla giremediği durum olabilir. Fastboot çökmüş olabilir.
Bu durumda bir usb kabloyu feda edip kendi imkanlarınızla EDL kablosu yapabilirsiniz. Bu kablo sayesinde cihazda fastboot ve rom kalmayıp tamamen sıfırlansa bile EDL modunu açabilirsiniz. EDL kablosunu nasıl yapabileceğinin anlatımı da mevcut internette.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
EDL Moduna girip mi flash tool ile romunuzu kurabilirsiniz.

Fastboot moduna girin.
Telefonu pc ye bağlayın.
pc den fastboot tan şu komutu yazın "fastboot reboot edl"
telefonu pc ye bağlayın. driverlar yüklü olması lazım tabi. 9006 mıydı 9008 miydi öyle bir şekilde görecek donanımı. Telefon kapalı gibi görünür.
mi flash tool ile mi flash tool için olan romu kullanarak flashlayın düzelir.

EDL moduna komutla giremediği durum olabilir. Fastboot çökmüş olabilir.
Bu durumda bir usb kabloyu feda edip kendi imkanlarınızla EDL kablosu yapabilirsiniz. Bu kablo sayesinde cihazda fastboot ve rom kalmayıp tamamen sıfırlansa bile EDL modunu açabilirsiniz. EDL kablosunu nasıl yapabileceğinin anlatımı da mevcut internette.

Maalesef belirttiğiniz çözümler Mi8 için geçerli değil. Mi8 modelinde EDL moduile sadece yetkili hesaplar yazılım yükleyebiliyor. Standart kullanıcılar kullanamıyor.

Ayrıca EDL kablo 2018 sonrası üretilen Xiaomi modellerinin hiç birinde artık işe yaramıyor maalesef.

Oyla:

heart0660

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
murat
Cihazım
mi 8 se
Konular
0
Maalesef belirttiğiniz çözümler Mi8 için geçerli değil. Mi8 modelinde EDL moduile sadece yetkili hesaplar yazılım yükleyebiliyor. Standart kullanıcılar kullanamıyor.

Ayrıca EDL kablo 2018 sonrası üretilen Xiaomi modellerinin hiç birinde artık işe yaramıyor maalesef.
Mi flash tool da mı durum böyle ? Uzun zaman oldu bu sistemi kullanalı. Sıkıntı mi flash tool da ise qualcomm un edl için yardımcı programı var ordan da flashlanabilir qfil di yanlış hatırlamıyorsam zuk z2 pro da kullanmıştım

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Mi flash tool da mı durum böyle ? Uzun zaman oldu bu sistemi kullanalı. Sıkıntı mi flash tool da ise qualcomm un edl için yardımcı programı var ordan da flashlanabilir qfil di yanlış hatırlamıyorsam zuk z2 pro da kullanmıştım
Maalesef yeni modellerde qfil ile de işlem yapılamıyor... EDL modu ile işlem yapabilmek için mutlaka yetkili hesap olması gerekli

Oyla:

Kadima

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Meslek
Mekatronik Müh.
Konular
11
Fastboot modunda zip uzantılı rom da yüklenebiliyor.
Fastboot flash zip rom-ismi.zip şeklinde komut ile yükleme işlemi yapılıyor. Mi 8'de denemedim hiç ama denemek lazım :)

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt