Kısmet olursa cuma veya cumartesi Ozan abiyle beraber tekrar gitmeyi düşünüyoruz.Hadi hayırlısı inşallah daha da netleşirde %100 çözülür en fazla 1 hafta daha beklicez gibi
Cevap için teşekkürler maalesef bir anlık dalgınlıkla ''clear all and lock'' tiki işaretli kaldı ve cihazlar brick oldu bizler için bir tecrübe bundan sonra zaten hem şahsım hem de bu sıkıntıyı çeken her arkadaşım daha hata yapmayacaktır.Arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun. Mesajlarinizi yeni gördüm ve hepsini okudum .1 ay önce mi 6 cihazımı brick etmiştim. Cihazda MIUI rom yüklü olmadığı zaman fastboot oem lock komutu yazmıştım. the system has been destroyed hatası almıştım ve cihaz açılmadı cihazda MIUI rom yüklü olmadığı için kiliti tekrar açamadım. Edl modda yüklemek gerekiyormuş sağolsun Zenex hocam yardımcı oldu. Riske atmadan delta ya gönderdim. Bayram tatili olması sebebiyle 3 haftada geldi. Cihaz gelir gelmez yaptığım ilk iş bootloader kilidini kaldırmak oldu.
Size de tavsiyem nolursa olsun değişiklik yaparken miflashtan rom yüklerken filan bootloader kilidini her zaman açık tutun. Bu sadece rom yüklemek için değil cihazda bir sorun olduğunda kolayca halledebilmek için faydaniza olacaktır.
Umarım en kısa zamanda sorununuz çözülür.
MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aynen benimki de öyle oldu hocam biran dikkatsizlik ve acı tecrübeCevap için teşekkürler maalesef bir anlık dalgınlıkla ''clear all and lock'' tiki işaretli kaldı ve cihazlar brick oldu bizler için bir tecrübe bundan sonra zaten hem şahsım hem de bu sıkıntıyı çeken her arkadaşım daha hata yapmayacaktır.Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer hesabı daha dikkatli olacağız.
bence bootloader kilidini kökten kaldırması lazım aldığı önlemler yüzünden son kullanıcı mağdur oluyor.Sorunu yaşayanlara geçmiş olsun. Kafama takılan Xiaomi'nin içinde resmi çin romu olan cihazların kendi yayınladıkları global roma geçişte bl kilidinin açılmasını istememesi gerekmez mi? Yani siteden indirilen zip dosyasi telefonda updater aracılığıyla bl kilidini açmadan geçiş yapma imkanı sunması gerekiyor diye düşünüyorum. Bu konuda eksiklikleri var.