Sohbet Mi 8 almayı düşünüyorum ama

buraksim

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Burak
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
6
Arkadaşlar merhaba, mi 8 kullanan arkadaşlar yorum yapabilirse sevinirim;

3bin limitim var ve mi 8 almaya karar verdim gibi bir şey.
Ancak forumda bir kaç kişi sorunlarından bahsedince tedirgin oldum açıkçası. Birisi bildirimler kilit ekranına düşmüyor demiş, birisi bildirim ışığı yanmıyor demiş, birisi instagram'dan bildirim hiç gelmiyor demiş. birisi kamerada son açılan fotoğraf neyse daha sonra kapatıp açınca uygulamayı o fotoğraf hayalet olarak duruyormuş. başka biri ise yeniden başlat deyince kapanıyor ama açılmıyor 30sn filan basılı tutunca açıldı diyor. Böyle örnekleri çoğaltabilirim.

Sormak istediğim şu:

Bu tarz sorunlar her mi 8 kullanıcısında var mı? Rom yüklemeyle, bootloader kilidini açmayla uğraşmak istemiyorum. Cihazı alıp kayıtlı şekilde kullanmak istiyorum. Kararlı rom varmış sanırım ama kararlı olmasına rağmen böyle sorunlar yaşanıyor mu ve güncellemeyle çözülüyor mu? Yani 2900TL'ye huawei mate 20 lite alacaktım ve vazgeçip mi 8'e yönelmiştim ama mi 8'de bu sorunları okuyunca tedirgin oldum. Bilgi verirseniz sevinirim.

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek
BT
Konular
24
Öncelikle şu an android 9 geçiş var, bu yüzden hem yazılımlar hemde rom kusursuz bir istikrarı yok , aldığında android 8 de olacaktır muhtemelen hemen update etme =) , bl kilit açmadan eski versiyona dönemezsin yoksa ,

gelelim 2 kısma lite olan bir modeli mi 8 ile karşılaştırılamaz yani , düşünmeden al mi 8 ,

Cawss

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cawss
Cihazım
Mi 8
Konular
13
Kardeş o sorunlari yaşayanların büyük cogunlugu root atiyor telefona oda bazi yazilimsal sikintilara sebeb oluyor. Ben 4 aydır kullaniyorum hic ugrasmadm root isleriyle guncel global rom telefonum zaten kasma donma falan hic yasamadm ama yinede yazilimsal olarak bazi eksiklikleri yok degil ama bunu mi zaten surekli guncellemeyle gidermeye calisiyor. Ben iphone 6 dan geçtim sarj az gidiyordu suan mi8 im sarji yogun kullanimla birlikte 10 saat i rahat goruyorum bana sorarsan gonul rahatligi ile kullanabilirsin modelim 6/128gb beyaz olan

bersan1

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
B. Muhammed
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Konular
3
Global versiyon alırsanız rom yükleme vb. ugrasmazsiniz. Saydığınız sorunların hiçbirini yaşamıyorum.(Bildirim meselesini anlamadım bende geliyor ancak çoğu kişi gelmiyor demiş tema ile ilgili olabilir diyen arkadaş vardı.)

gince

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
günay
Cihazım
mi 8
Konular
9
Ben de bir Mi8 kullanıcısı olarak şunları belirtim.
1. Alacağın telefon global versiyon olsun. (Ben global aldım ve aldığım gibi gelen tüm güncellemeleri yaptım. Root Bl kilidi gibi işlerle giç uğraşmadım. Telefon orjinal aldığım gibi duruyor.)
2. Sağdan soldan veya forumlardan duyduğun okuduğun bilgileri pek takma. Genelde kullanıcı hatası olan sorunlardır.
3. Yazılım olarak küçük sıkıntı olabiliyor ama hepsinin sorunları çözülebilir durumda.
4. Bildirim olarak genellikle sıkıntı yok gibi. Ben çok az sorun diyemeyeceğim bazı şeylerle karşılaştım ama dediğim gibi önemsiz şeyler.
5. Eğer bunlarla sıkıntı yaşamam dert değil dersen iyi bir telefonu güzel bir fiyata alır ve keyfini yaşarsın desem sanırım yanlış söz etmemiş olurum.
6. Yok ben hiç derdim sıkıntım olmasın dersen o zaman dediğin gibi Huawei Mate 20 Lite alabilirsin.

Blackelectro

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yavuz Orhan
Cihazım
Xiami mi9t pro
Meslek
Bilgisayar Bileşen
Konular
6
Bahsettiğiniz sorunların hiç birini telefonu aldığımdan günden beri yaşamadım. Yapılması gereken ayarları yaptıktan sonra sizinde yaşayacağınızı sanmıyorum. İlk sürümlerde iken aod ekranında bildirim simgelerinin görünmeme durumu vardı fakat onuda güncelleme ile hallettiler. Kendimce sorun olarak gördüğüm bir nokta, uygulama bildirimlerinin 4 saniye kadar görünüp kaybolması. Temennim bu bildirimleride kalıcı yapmaları. Onun dısında telefonda sorun olarak gösterebileceğim diğer bir hususda, gece %100'de bıraktığınız şarj, sabah hiç birsey yapmadıgınız halde, 97,96, hatta bazen 95'e düşmüş bulabiliyorsunuz. Araştırma yaparken konum ile alakalı bir çok yakınan kişiye rastlayabilirsiniz. Buda sizi üzmesin, tek yapmanız gereken Haritalar uygulamasının güncellemelerini kaldırıp, Google Play store'dan bu uygulamanın güncellemelerini otomatik güncelle seceneğini kaldırmanız yeterli olacaktır. Sorunun telefonun Gps'inden değil, uygulamanın uyumsuzluğundan kaynaklandığı söyleniyor.

Özetle, şahsi fikrim mate 20 lite bu telefonun yanından dahi geçemez.. Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.

iyi forumlar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1. Alacağın telefon global versiyon olsun. (Ben global aldım ve aldığım gibi gelen tüm güncellemeleri yaptım. Root Bl kilidi gibi işlerle giç uğraşmadım. Telefon orjinal aldığım gibi duruyor.)
2. Sağdan soldan veya forumlardan duyduğun okuduğun bilgileri pek takma. Genelde kullanıcı hatası olan sorunlardır.
3. Yazılım olarak küçük sıkıntı olabiliyor ama hepsinin sorunları çözülebilir durumda.
4. Bildirim olarak genellikle sıkıntı yok gibi. Ben çok az sorun diyemeyeceğim bazı şeylerle karşılaştım ama dediğim gibi önemsiz şeyler.
5. Eğer bunlarla sıkıntı yaşamam dert değil dersen iyi bir telefonu güzel bir fiyata alır ve keyfini yaşarsın desem sanırım yanlış söz etmemiş olurum.
6. Yok ben hiç derdim sıkıntım olmasın dersen o zaman dediğin gibi Huawei Mate 20 Lite alabilirsin.

Dertsiz sıkıntısız diye adlandırdığınız telefondan da inanılmaz derecede fazla şikayetler mecvut. Kendi forumlarında gözlemleyebilirsiniz.
Aslında ne kadar iyi telefon yada işletim sistemi üretirseniz üretin, illaki zamanla hallolucak sorunlarla karsılasabiliyorsunuz. Kaldıki yeni android sürüme geçiş sürecinde böyle seylerle karıslasmak çokda anormal gelmiyor.

Cawss

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cawss
Cihazım
Mi 8
Konular
13
Mate 20 lite kadar insani uyuz eden bi telefon kullanmadm biraderim

gince

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
günay
Cihazım
mi 8
Konular
9
Ben kullanmadım ama alacak olsaydım sanırım Mate 20 Lite alırdım diye düşünüyorum. 9 ay kadar iphone 7 gibi bir cihazı kullanma gafletinde bulunduktan sonra Mi8 aldım. Pişman mıyım? Tabiki hayır. Iphone müzik ve video izleme gibi basit işlerde adamın canını o kadar sıkıyor ki anltamam. Aktif olarak altyazılı dizi, film izlerim ve telefona bilgisayardan atmak basit ama telefondaki videoyu ben başka bir programda izleyeyim ya da altyazının senkronunda sorun var altyazı atayım dedin mi cihaz ile sıkıntı ve sinir harbi yapıyorsun resmen. Ama Mi8 almasaydım Mate 20 Lite alırdım. Bayağı bir araştırdıktan sonra 3 cihaz arasından (Pocofone F1, Mi8 Ve mate 20 Lite) Mi8 alarak doğru tercih yaptığıma seviniyorum.

slycuk

Usta Üye
Usta Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
selcuk
Cihazım
mi4 lte cu
Konular
13
Kardeş bende mi8 128gb var hiç o denilen problemleri yaşamadım al gönül rahatlığıyla kullan root işlemlerine girmeden. bende aynı senin düşündüğün gibi kullanıyorum. Bütün bildirimlerde geliyor. Çok memnun kalırsın

Üst Alt