Soru Mi 6 Performans Kaybı

AstamRua

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Astam
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
1
Merhaba ,

Pubg oyunu için kullanılan bu cihazda Pubg Mobile sistem programları ve whatsapp haricinde başka herhangi bir program kullanılmıyor.

Telefonda oyun içerisinde mıuı 8 sürümünden bu zamana gelen bir kasma mevcut . Tam hatırlamıyorum ancak bir güncellemede Performans Modu , Dengeli gibi mod olan bir sürüm vardı . Hemen sonrasında bu seçenekler kaldırıldı . Bu bahsettiğim dönemlerde Telefonda kasma , ısınma hiç olmazdı . Ayarlar vs en düşük seviyede olmasına rağmen , Aşırı ısınma bazen ısı uyarısı verip wifi bluetooth gibi servisleri kapatmaya varan sorunlar çıkmaya başladı .

*Eski sürümlere dönmek bu performansı geri kazandırır mı.
** Performans bağlamında önerebileceğiniz bir rom mevcut mu .
***MIUI 8 9 10 gibi eski global sürümleri fast mood olmadan telefon hafızasına indirip oradan kurmam mümkün mü .

Ek olarak boot kilidini açmak istiyorum . bende ki ekranlar bu şekilde . Durumun bir çözümü yoksa Realme veya Redmi note 9 pro geçmeyi düşünüyorum.

Önerileriniz yardımınız için teşekkürler .

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    155,5 KB · Görüntüleme: 44
  • 2.jpg
    2.jpg
    236,6 KB · Görüntüleme: 44
  • 3.jpg
    3.jpg
    287,9 KB · Görüntüleme: 42
  • 4.jpg
    4.jpg
    314,1 KB · Görüntüleme: 35
  • 5.jpg
    5.jpg
    307,3 KB · Görüntüleme: 33

mertylmz

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
mert
Cihazım
Mi 10T Pro
Konular
3
Performans ve pil dayanıklılığı tarafında resmen takıntılara sahibim uzun süredir mi6 kullanıyorum sürekli MIUI arayuzlu romlar kurdum, geçen hafta kendi adıma bir ilk yaparak android 10 aicp Roma geçiş yaptım iyi ki yapmışım, snapdragon 835 ve 6gb Ramin gücü simdi meydana cikti, size de kesinlikle deneyimleminizi öneririm.
Bende paranoid Android quartz 3 ü kurarak ilk aosp rom deneyimimi yaşadım dediğiniz gibi gerçek Sd835 i orda yaşıyorsunuz ama miui a alıştık malesef bırakamıyoruz. Bir magisk modülü gördüm geçende forumda adı magnetar bu modülle oyunlarda otomatik aktif olan bu oyun modu var pubgde aosp romu aratmadı ve hiç kasılma ani fps düşmesi felan yaşamadım bi deneyin bence modülü vazgeçilmez modül listemdedir.

Oyla:

AstamRua

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Astam
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
1
Bootloader kilidini açıp fastboot romu indirip geri dönüş sağlayabilirsiniz

Merhaba , Cihazda bir kaç defa daha bootloader kilidini açmaya çalıştım ancak başarılı olamadım . Daha detaylı olarak inceliyicem . Sanırım cihazın ayarlarında hesap ekle çıkar bölümünde bu sorunu yaşıyorum . Mi unlock'un stabil sorunsuz bir versiyonu var mı acaba ? . Bir sürümünde %99 takılıyor bir diğer sürümde %50de takılıyor . Bir farklı sürümde %100 tamamlandı ancak açılışta unlock gözükmüyor . ilk denemede %99da cant get info , connect again veriyor . Aynı şekilde tekrar denediğimde %50de farklı bir hata veriyor , biraz derinlemesine araştıracağım bunuda.

Performans ve pil dayanıklılığı tarafında resmen takıntılara sahibim uzun süredir mi6 kullanıyorum sürekli MIUI arayuzlu romlar kurdum, geçen hafta kendi adıma bir ilk yaparak android 10 aicp Roma geçiş yaptım iyi ki yapmışım, snapdragon 835 ve 6gb Ramin gücü simdi meydana cikti, size de kesinlikle deneyimleminizi öneririm.

Boot kilidini açtığım zaman bunuda deneyicem teşekkür ederim.

Performans kaybı yaşatacak son cihazdır efsane mi6.ısrarla kendisine mi6 aldırdığım işarkadaşım daha 2 gün önce mi6 yı pubg de öve öve bitiremedi.aynı oyunu birkaç farklı amiral gemisinde (iphone un üst modelleri de dahil) oynadığını ama hiçbirinde mi6 daki akıcılığı mükemmelliği yakalayamadığını söyledi.tek derdi cihazın ısınması imiş. Onun da bl kapalı ve global rom kullanıyor.perfromansı etkileyen bazı etkenler yada cihazda yapılacak ayarlar vs olabilir ama ben cihazın donanımsal olarak performans kaybı yaşatacağını kesinlikle ama kesinlikle düşünmüyorum. Buarada hem poco f1 hemde mi6 telefonum var,ikisini de aktif kullanıyorum.poco f1 de performans kaybı olur ama mi6 da olmaz diyeyim kısaca

Merhaba , Bahsettiğiniz akıcılık durumu eskiden o şekildeydi , şuan düşük ayarlar max kare hızında çok fazla fps drop mevcut . Hem oyun hem telefon güncellemesiyle birlikte dahada berbat hale geldi . sizin kullandığınız cihazda hangi room sürümü mevcut?

eğer bootloader kilidiniz açıksa TWRP yükleyerek Epic Rom V9.0.5.0 kurun. dehşet mükemmel bi' rom kesinlikle tavsiye ederim. MIUIPRO V9.5.6.0 sürümünü de kurabilirsiniz o da mükemmeldir. yükleme konusunda forumda bi' dünya konu var yine de takılırsanız yardımcı olabilirim

Teşekkürler Boot kilidini açtığım zaman deneyeceğim . Boot kilidini açmakta bir kaç sorunla karşılaştımda :)

Oyla:

ozgrcvdr

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
23
Merhaba , Cihazda bir kaç defa daha bootloader kilidini açmaya çalıştım ancak başarılı olamadım . Daha detaylı olarak inceliyicem . Sanırım cihazın ayarlarında hesap ekle çıkar bölümünde bu sorunu yaşıyorum . Mi unlock'un stabil sorunsuz bir versiyonu var mı acaba ? . Bir sürümünde %99 takılıyor bir diğer sürümde %50de takılıyor . Bir farklı sürümde %100 tamamlandı ancak açılışta unlock gözükmüyor . ilk denemede %99da cant get info , connect again veriyor . Aynı şekilde tekrar denediğimde %50de farklı bir hata veriyor , biraz derinlemesine araştıracağım bunuda.

Boot kilidini açtığım zaman bunuda deneyicem teşekkür ederim.

Merhaba , Bahsettiğiniz akıcılık durumu eskiden o şekildeydi , şuan düşük ayarlar max kare hızında çok fazla fps drop mevcut . Hem oyun hem telefon güncellemesiyle birlikte dahada berbat hale geldi . sizin kullandığınız cihazda hangi room sürümü mevcut?

Teşekkürler Boot kilidini açtığım zaman deneyeceğim . Boot kilidini açmakta bir kaç sorunla karşılaştımda :)
Miui 12 Eu beta weekly güncel rom yüklü

Oyla:

Kaan_M

°¯\_(ツ)_/¯°
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Meslek
Öğrenci
Konular
56
Mi 6 çok sevdiğim bir telefon. Xiaomi'nin yaptığı çok kaliteli telefonlardan biridir.

Oyla:
Üst Alt