performansin oyle abartilcak bisey olmadigini dusunuyorum yani gectim evet fark var hissediliyor 835 den kirin 960 gecince ama bu fark oyunlarda hissettiriyor cok oyun oynayan biri degilim ztn onun disinda arayuzde yavaslil hissi yok ama miui cok daha akici bir arayuz emui gore orasi ayri.bir diger koni 835 goruntu islemcisi daha iyi evet ama p10 camera yazilimi cidden cok iyi.miui arayuzunun eksigi camerada otomatik mod cok dandik renkleri iyi ayarlamasi iyi netlemesi lazim ikinci bi eksigi bildirimler cok sikintili kimisi geliyor kimisk gelmiyor 3 sikinti miui arayuzu cok cartoon'su derlerya eski touchwiz ve lg arayuzleri gibi emui gibi yada yeni samsung arayuzu gibi daha sade ve maskulen bir arayuz olmasi lazim bir diger eksi mi6 da kasa cok kaliteli evet ama arka camin arkasinda kullanilan cama yapisik boyanin rengi cok ucuz ve kalitesiz duruyor iki teli karsilastirinca bunu anladim daha once note 5 kullaniyordum onun arka camim boyasi daha premium duruyordu buda bir eksi ama kilifla felan cozulcek bir sorun bir sonraki telefonum buyuk ihtimal mi7 felan olur touchwiz ve yeni samsung arayuzunu kullandim suan emui ve miui arayuzleri herseye rahmen xiaomi toplamda basarili bir firma eksikleri giderilince baska marka almak mantiksiz olur
Performanstan kastım, akıcılıktı zaten. Miui arayüzü neredeyse Stock Android arayüzü kadar akıcılık sunuyor, ayrıca günlük kullanımda da SD 820 ve SD 835'in bile farkını hissedebiliyorsunuz dikkatli biriyseniz, işin içerisine Oyun vb. Ağır işler girmeden de.
Ayrıca Miui'in arayüzü için katılmıyorum söylediğinize, bu kişisel zevktir. Bence Emui arayüzü Çin işi gibi duruyor Miui arayüzü yanında, açıkçası denediğim kadarıyla (Meizu modelleri, Oppo modelleri, Zte gibi modeller hariç), en beğendiğim arayüz Miui arayüzüdür. Hem Performanslı, hem Minimalist tasarım anlayışı ile geliştirildi. Özellikle Miui 9'da hem performans dopingi yapıldı, hem de Animasyonlar eklenince arayüzün görünüm açısından bir eksiği kalmadı. Ki bence fazlası bile var artık.
Kamera konusunda söylediğim gibi, önceliğiniz Kamera ise zaten Mi6 alarak hata etmişsiniz. Xiaomi'nin Donanımsal olarak Kameraları iyi olsada, yazılım konusunda Kamera işini hiçbir zaman beceremediler. Bu konuda Huawei'den gerçekten memnun kalmanız normal bir durum bu yüzden.
Cam içindeki boya konusunda haklı olabilirsiniz, açıkçası Ben Seramik versiyon kullandığım için, arka Cam çok güzel görünüyor. Xiaomi'nin Seramik versiyon farkları, diğer markalarda bu tarz bir özelleştirme olmadığı için, fark oluşturuyor bana göre. Aldığınız cihaz, aynı model diğer cihazlardan daha farklı görünüyor bu sayede. Kamera Çentiklerinin Altın Kaplama olması da Ekstra düşünülmüş güzel bir detay, tasarım açısından, özellikle de diğer markadalardan farklılaşmak için. Kardeşim de Note 5 kullanıyor, açıkçası bendeki Seramik Mi6 ile karşılaştırınca, Seramik mi6'nın arka camı çok daha güzel görünüyor. Ayrıca çok daha parlıyor normal cama göre, fakat Seramik kaplamanın getirdiği dezavantaj ise kayganlık ve ağırlık.
Kamera önceliğiniz olduğu sürece, yakın tarihte Xiaomi tercih etmemeniz gerekiyor. Özellikle, gündüz çekimleri konusunda tatmin etsede, Hiçbir Xiaomi modeli, özellikle Düşük ışık koşullarında tatmin edici sonuçlar veremiyor. En basit örneği, Mi5s ile Google Pixel 1; aynı Kamera sensörünü kullanmasına rağmen, arada dağlar kadar fark var.