Soru Mi 6 neden pahalı?

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
Bir arkadaşım geçen gün Samsung s7 marka telefonunu satmak istediğini ve yerine bende gördüğü ve çok beğendiği mı 6 telefonun 128 GB olanından almak istediğini söyledi.
Ben 6/64 GB olan cihazımi geçen Nisan ayında cepport'tan 2000 TL ye satın almıştım. Anladığım kadarıyla mı 6 nın cepport'ta satışı su an için yok. Sadece N11 de satılıyor. Fakat Fiat'ı neredeyse mı 8 ile eşdeğer.Hadi dolar kuru yüksek diyelim ama normal şartlarda en fazla 3000 bilemediniz 3200 TL olması gerekirken fiati şu an 3900 TL civarında.
Arkadaşım benim gibi çentikli ekran sevmediği için mi 8 e yanaşmıyor. İllâki mı 6 olacak ama benim beş ay önce aldığım cihaza iki katı para vermek te galiba zor geliyor.
Mi 6 fiyatları neden bu kadar yükseldi acaba? Eldeki stoklar mı tükendi yoksa mı 8 beklenen performansı veremeyip beklentilerin altında kaldığı icin mı 6 nın kıymeti mı arttı insan merak ediyor doğrusu.
Çevremde mı 6 almak isteyen bir çok arkadaşım var. Lâkin cihazın tedarik edilememesi yada fiyatının aşırı yükselmesi yüzünden kararsız durumdalar.
Yakın zamanda mı 6 gelir mi gelirse fiyatlar normal seviyeye çekilir mi? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa tatmin edici bir cevap bayağı bir makbule geçerdi.

Üst Alt