Soru Mi 6 Kamerasında sorun mu var? (görsel var)(6/128 Seramik)

the_iceberg

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Barış
Konular
2
Selamlar Arkadaşlar,

Öncelikle çok eski bir Xiaomi kullanıcısıyım aksiyon kamerasından Mi serisini cep telefonuna kadar ürünlerini severek kullanıyorum.

Xiaomi telefonlarım sırasıyla ;
- Mi 2
- Mi 3
- Mi 4c
son olarak ta büyük bir hevesle Mi 6 6/128 Seramik aldım.

Ancak kamerası beni hayal kırıklığına uğrattı yada benim cihazda sorun var.
Ekte Mi 4c ve Mi 6'nın aynı kareyi çektiğim resimler var.

Dikkat ederseniz Mi 6'da görüntüler daha bulanık sanki (beautify açıkmış gibi) ancak kapalı olmasına rağmen sonuç meydanda.
Eğer sorun fiziksel ise Çin'e gönderme imkanım var ancak emin olmam gerekiyor.
Sizlerin tecrübelerinize ihtiyacım var.

Miui 9 7.8.31 Global sürüm kullanıyorum.

Ekli dosyalar

• mi4c.png
    mi4c.png
    1,9 MB · Görüntüleme: 298
  • mi6.png
    mi6.png
    1,9 MB · Görüntüleme: 297

Matrix31

AndroitriX
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
Mi 8
Meslek
Memur
Konular
21
matrix arkadaşın sorununu anladım..
ben o sorunu arka kameradan ziyade ön kamerada farkediyorum.. sanki filtre kullanmış gibi.. özellikle selfie çekimlerde belli oluyor, yüz hatlarındaki çizgiler falan gerçekçi durmuyor..
(basit bir telefon kamerasını filtre uygulaması ile güzelleştirmeye çalışmış gibi:)

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kamerada sorun yaşayan the iceberg isimli arkadaşımız dostum karıştırdın galiba bende sorun yok ☺️

Oyla:

the_iceberg

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Barış
Konular
2
matrix arkadaşın sorununu anladım..
ben o sorunu arka kameradan ziyade ön kamerada farkediyorum.. sanki filtre kullanmış gibi.. özellikle selfie çekimlerde belli oluyor, yüz hatlarındaki çizgiler falan gerçekçi durmuyor..
(basit bir telefon kamerasını filtre uygulaması ile güzelleştirmeye çalışmış gibi:)

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
aynen hocam bende tam tersi arka kamerada var bu olay.
Hatta aşağıdaki resmi bakabilirsiniz.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Oyla:

oruba

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
özkan
Cihazım
Xiaomi MI4
Meslek
Gazeteci/Müzisyen
Konular
93
Ee konuyu nereye bağladınız en son? Sıkıntı nederede? Çift kamera olması yazılımsal bir sorunmu yaratıyor, portre modu olacak diye normal fotoğraf kalitesinden ödün vermeyelim.

MI 4W cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

KCA07

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Celal
Cihazım
Mi6 - Note5
Konular
1
Yaklaşık 4 aydır Mi6 kullanıyorum. Görüntü Yönetmeniyim . Fotoğrafların exif bilgilerini de paylaşır mısınız? Muhtemelen düşük ışıkta çektiğiniz için ister istemez titreme oluyor ve bu durumdan kaynaklı 'bulanıklık' oluşuyor. Burada asıl olan sorun düşük ışıkta cihaz netleme yapamıyor. Bu tarz durumlarda bir de flash açıp deneme yapın ve tekrardan karşılaştırma yapın. Sorun devam ediyorsa yazılımsal veya donanımsal bir sorun var demektir. Teknik olarak Mi6 kamerası gerçekten performans olarak beni çok şaşırttı. Kesinlikle çok başarılı ve benim açımdan hiç sorun yok. Çekilen fotoğraflar oldukça kaliteli. Aynı zamanda Note5 ve eşimde S7Edge var . Kıyaslama yaptığımda hem + hem - olarak farkları görebiliyorum. Dediğim şekilde tekrar çekmenizi öneririm.

Oyla:

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Yaklaşık 4 aydır Mi6 kullanıyorum. Görüntü Yönetmeniyim . Fotoğrafların exif bilgilerini de paylaşır mısınız? Muhtemelen düşük ışıkta çektiğiniz için ister istemez titreme oluyor ve bu durumdan kaynaklı 'bulanıklık' oluşuyor. Burada asıl olan sorun düşük ışıkta cihaz netleme yapamıyor. Bu tarz durumlarda bir de flash açıp deneme yapın ve tekrardan karşılaştırma yapın. Sorun devam ediyorsa yazılımsal veya donanımsal bir sorun var demektir. Teknik olarak Mi6 kamerası gerçekten performans olarak beni çok şaşırttı. Kesinlikle çok başarılı ve benim açımdan hiç sorun yok. Çekilen fotoğraflar oldukça kaliteli. Aynı zamanda Note5 ve eşimde S7Edge var . Kıyaslama yaptığımda hem + hem - olarak farkları görebiliyorum. Dediğim şekilde tekrar çekmenizi öneririm.

Hocam Acaba Özellikle S7 Edge ile Kamera konusunda artılarını eksilerini paylaşabilir misiniz?

Oyla:

KCA07

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Celal
Cihazım
Mi6 - Note5
Konular
1
Hocam Acaba Özellikle S7 Edge ile Kamera konusunda artılarını eksilerini paylaşabilir misiniz?

Diyafram aralığı S7Edge de daha fazla. Bu yüzden gece düşük ışık performansı özellikle daha iyi. Tabi bunu kendi içinde yazılımsal olarak da yaptığı bazı iyileştirmeler var . ( cilt güzelleştirme ve keskinlik ayarı gibi.) Tüm bunların yanı sıra Note5 ve S7Edge 3rd party program kullanmadan raw fotoğraf çekme özelliğine sahip. Ancak yine de fiyat performans olarak baktığında Mi6 önde. Çünkü kamera kalitesi oldukça iyi. Özellikle yeterli ışıkta shallow focus vb özelliklerini de çok iyi yapıyor. Portre lensi de işini çok iyi gerçekleştiriyor. Genel performans olarak bakıldığında Mi6 şu an benim için önde duruyor. ( Sonuçta işim gereği elimde mutlaka makina olduğu için telefonun raw çekip çekmemesi çok da umrumda olmuyor)

Oyla:

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Diyafram aralığı S7Edge de daha fazla. Bu yüzden gece düşük ışık performansı özellikle daha iyi. Tabi bunu kendi içinde yazılımsal olarak da yaptığı bazı iyileştirmeler var . ( cilt güzelleştirme ve keskinlik ayarı gibi.) Tüm bunların yanı sıra Note5 ve S7Edge 3rd party program kullanmadan raw fotoğraf çekme özelliğine sahip. Ancak yine de fiyat performans olarak baktığında Mi6 önde. Çünkü kamera kalitesi oldukça iyi. Özellikle yeterli ışıkta shallow focus vb özelliklerini de çok iyi yapıyor. Portre lensi de işini çok iyi gerçekleştiriyor. Genel performans olarak bakıldığında Mi6 şu an benim için önde duruyor. ( Sonuçta işim gereği elimde mutlaka makina olduğu için telefonun raw çekip çekmemesi çok da umrumda olmuyor)

Yok hocam genel Fiyat / Performans anlamında Mi6 daha iyi tabiki.

Benim merak ettiğim konu S7 Edge kamerasının Mi6'ya göre eksisi neydi?

Yeterli Işıkta Mi6'nın Kamerası gayet iyi, özellikle de fiyatına göre. Mi6'nın Minimum Diyaframı bekleneni veremiyor Düşük ışıkta, en büyük sorunu bu bana göre.

Oyla:

KCA07

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Celal
Cihazım
Mi6 - Note5
Konular
1
Yok hocam genel Fiyat / Performans anlamında Mi6 daha iyi tabiki.

Benim merak ettiğim konu S7 Edge kamerasının Mi6'ya göre eksisi neydi?

Yeterli Işıkta Mi6'nın Kamerası gayet iyi, özellikle de fiyatına göre. Mi6'nın Minimum Diyaframı bekleneni veremiyor Düşük ışıkta, en büyük sorunu bu bana göre.

Evet haklısınız. Ancak yine de kullandığım ürünlerin aslında birer telefon olduğunu ve minicik sensörleri olduğunu ve buna rağmen çok iyi performans sergilediklerini unutmamak lazım:) Zira her ne kadar mesleki olarak elimden kamera veya fotoğraf makinasını düşürmesem de zaman zaman ben de üşenip hemen telefona sarılıyorum bu da bir gerçek:)

Oyla:

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Evet haklısınız. Ancak yine de kullandığım ürünlerin aslında birer telefon olduğunu ve minicik sensörleri olduğunu ve buna rağmen çok iyi performans sergilediklerini unutmamak lazım:) Zira her ne kadar mesleki olarak elimden kamera veya fotoğraf makinasını düşürmesem de zaman zaman ben de üşenip hemen telefona sarılıyorum bu da bir gerçek:)

Hocam haklısınız, D-SLR makine ile karşılaştırmak yersiz zaten. Ben sadece Cihaz telefonlar ile karşılaştırıyorum :) Özellikle S7 Edge, gece çekimlerinde Eski D-SLR makinelerden (Lens de önemli tabi) daha az Noise e sahip fotoğraflar çıkartabiliyor ki; bu da önemli bir gelişme bence; özellikle de iğne ucu kadar sensör olduğunu düşünürsek.

Oyla:
Üst Alt