Yardım Mi 6 kamera sorunu.

Didaskalia

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cengiz
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
10
Yaklaşık 3 hafta önce arkadaşımla birlikte "mi 6" aldık. İlk zamanlar kamerayı birlikte hiç karşılaştırmamıştık. Daha sonradan baktık ki onun arka kamerasının(normal olanı) geniş, gayet normal bir görüntü verirken benimkisi ise daha yakın.

Telefoto kameraya geçtiğimde de çok az fark oluyor yakınlıkta. Bu durumu, arkadaşım miui 9 güncellemesi aldıktan sonra farkettiğimiz için galiba güncellemeyle düzeliyor diye düşündüm. Lâkin, bugün de yine bir arkadaşıma mi 6 aldık. Onun kamerası da normal. Ama ikisinin de ilk telefonu aldıklarındaki miui sürümü 8.5.2.0. Benimkisi ise 8.5.1.0.
Acaba sürüm farkından dolayı mı böyle ki sanmıyorum...

Araştırdım da pek bir bilgiye rastlamadım. Ekteki örnek fotoğraflara bakıp yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar. İyi forumlar.

Not: shot on mi 6 filigranlı olan arkadaşımın telefonu. Tarih filigranlısı da benim.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Son düzenleme:

Atila

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Atila
Cihazım
Mi 6 seramik
Konular
2
Dün bir yerde duvarda asılı duran bir sonuç listesinin herkes resmini çekip oradan ayrılıyordu, ben de MI 6 telefonumu 40-50 cm mesafeye yakinlaştırıp resim çektim 3-4 tane, oradan ayrıldım, fakat resimlere baktığımda sonuç listesindeki hiç bir ismin okunmadığını fark ettim. Dönüp gelip daha yakından resim çekmek zorunda kaldım. Telefonları daha eski olan bir kaç kişinin 40-50 cm mesafeden çektiği resimlere baktım, isimler okunaklıydı. MI6 kamera, resim konusunda kötü, önceki eski telefonum Sony Z1 kamera ve resimde daha başarılıydı. Bu arada kamera fligranını nereden pasifleştiriyoruz.

Oyla:

Mondros

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Erem
Cihazım
Mi6
Konular
0
Konuyu açtıktan sonra çözdüm sorunu da yazmayı unutmuşum. Bir sorun da yokmuş aslında Kamera çerçevesini 16:9 yapmışım ondan olmuş. :D
Ufak da olsa yine birşey öğrendik. Aklımızda olsun.
Reis 16:9 dan ne yaptın bende yapiyim

Oyla:
Üst Alt