Yardım Mi 6 Fastboot Ekranında Kaldı

EmirMFurat21

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emir
Cihazım
Xiaomi Mİ6
Konular
6
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
V10.0.1.0
Telefon Modeli
Mi 6
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Mi 6 telefonum var yaklaşık 1.5 yıl önce 2. el aldım. Sahte İMEİ vardı bundan dolayı güncelleme,format falan hiç yapmadım MİUİ 10'du sürümü. Yaklaşık 1.5, 2 aydır telefon açıkken bazen şarj oluyor, bazen olmuyor olmadığı zamanlar telefonu kapatıp takıyorum dolmaya başlayınca açıyorum telefonu öyle dolmaya devam ediyor. Arada hiç dolmayınca bende telefonun şarjını tamamen bitirip öyle takıyorum 100e kadar dolmasını bekliyorum. Bugünde aynı şekilde taktım dolmadı 30'du şarjı sıfırlayıp taktım ardından fastboot yazısı belirdi ekranda 1-2 saat şarjda kaldıktan sonra tekrar açmaya çalıştım fakat şarj olmayınca yaptığı gibi ekranda Mi yazısı yazdı ve geri fastboota döndü. Uzun süre güç tuşuna bastım(15-20 saniye) , tüm tuşlara bastım fakat değişen olmadı şarjı yok diyip fastboot yazısını gösterdi tekrar.
Bunu nasıl çözüm bulabilirim hiç bilgim yok ROM vb. şeyler konusunda ve de İMEİ sahte olduğu için yapılan işlem sonucu uçma ihtimali var mıdır? Şimdiden teşekkürler.Bootlader açık mıydı bilmiyorum fakat telefon kapalıyken açtığımda hep aşaığıda 'Unlocked' yazıyordu pek bilmiyorum ama bl açıksa böyle yazdığını duymuştum.

EmirMFurat21

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emir
Cihazım
Xiaomi Mİ6
Konular
6
Estağfurullah hocam, üstatlık kim biz kim? Şimdiye kadar hiç fastboot rom yüklemesi yapmadığım için bu konuda cahil sayılırım. Fakat konu sahibi arkadaş twrp konusunda bilgisi olduğunu söylediğine göre cihazına bir an evvel twrp kurmasını ve akabinde eu beta rom yüklenmesini tavsiye ederim. Şu an Mi6 için en ideal rom Eu beta rom dur. Ne güncelleme derdi olur ne de imei sıkıntısı...
Eğer daha sonra globale geçmek isterse recovery rom yükleyerek geçebilir ama daha evvel global rom kullanmış biri olarak hiç tavsiye etmiyorum. Zira Mi6 nın global Miui12 yi alacağı da şüpheli.
Sanırım yanlış anladınız ben hiç bilgiye sahip değilim ne twrpde ne rom yüklemede maalesef. İMEİ uçma korkusundan da emin olmadan bir işlem yapmak istemiyorum. Şuan telefon şarjda tam olarak dolmasının bekliyorum ve açıldı telefon. Sizce hala daha ROM yüklememe gerek var mıdır? Eğer varsa bilgisayara hangi programları indirmeliyim bu işlemler için varsa linklerini atabilir misiniz? Telefonun sıfırlanmaması için işlemler uzayacaksa gerek yok sıfırlansada olur telefon önemli olan İMEİ'ın gitmemesi.

Oyla:

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
54
Sanırım yanlış anladınız ben hiç bilgiye sahip değilim ne twrpde ne rom yüklemede maalesef. İMEİ uçma korkusundan da emin olmadan bir işlem yapmak istemiyorum. Şuan telefon şarjda tam olarak dolmasının bekliyorum ve açıldı telefon. Sizce hala daha ROM yüklememe gerek var mıdır? Eğer varsa bilgisayara hangi programları indirmeliyim bu işlemler için varsa linklerini atabilir misiniz? Telefonun sıfırlanmaması için işlemler uzayacaksa gerek yok sıfırlansada olur telefon önemli olan İMEİ'ın gitmemesi.
Bildiğim kadarıyla cihazı sıfırlamadığınız sürece imei uçmaz. Fakat dediğim gibi twrp kurma durumunda yapacağınız işlemlerde imei gitme sıkıntısı yaşamayacağınız gibi efs yedeğini alma imkânınız da var.
Altta verdiğim LİNKTEKİ konu size rehber olacaktır.

Oyla:
Üst Alt