Yardım Mi 6 çok ısınıyor ve bataryası çok çabuk bitiyor

fucksezer

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sezer
Konular
11
alalı daha 2-3 ay oldu ilk başlarda bir sıkıntı yoktu fakat şimdi telefon cidden çok ısınıyor ve pil inanılmaz bitiyor. Eskiden youtube için çektiğim videolar oyunlara bağlıyordum fakat şimdi instagramda 10 dk gezince telefon alev alev yanıyor resmen bu neden kaynaklanıyor? hepsiburadadan distribütör garantili almıştım garantiye vermelimiyim? yardımlarınızı bekliyorum...

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
Yanlış bilgiyi düzeltmek isterim.
Gece uzun süre şarda olması batarya ömrünü azaltmaz ve batarya da şişme yapmaz.
Kullanılan şarj aleti ve kablosu orijinal olarak kullanılıyorsa sorun teşkil etmez.
Ama kullanılan prizde voltaj akımı düşüm de ve yükselişte sorunlar yaşıyorsa ve karşılayamıyorsa sahte(replika) ürünler güvenilirlik açışından sağlıklı olarak kullanılmaması gerekir.
Yangın,can kaybı vb. olaylar oluşturabilir.

Batarya konusunda Forum üzerinde tasarruf sağlayacağınız yöntemler yazıyor önlemler alarak daha tasarruflu kullanabilirsiniz.
Ama şu unutmayalım ki cihazların ömrüyle beraber tam performans batarya eş değer gitmiyor.
Ters orantılı düşüşler başlıyor.
Bilemiyorum hocam resmi miui forumda bu konu hakkında çok yazı görmüştüm gece şarjda bırakmama ile ilgili :)

Oyla:

FireLife71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus Emre
Cihazım
Mi5 Prime
Konular
37
Bilemiyorum hocam resmi miui forumda bu konu hakkında çok yazı görmüştüm gece şarjda bırakmama ile ilgili :)

Açıkçası herkesin kullanım şekline bağlı bir şey cihazında İnterneti açık bırakır/Wifi ye bağlı bırakır/Oyun oynar bu gibi eylemler şarjda cihazın ısınmasına sebebiyet veren eylemler gece de ısının etkisiyle tehlike doğurabilir.
Önlemler alınırsa hiç bir sorun olmaz gece şarjda bırakmak.
Kişiler kullanımına göre cihazının ömrünü belirler :)

Oyla:

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
K
Açıkçası herkesin kullanım şekline bağlı bir şey cihazında İnterneti açık bırakır/Wifi ye bağlı bırakır/Oyun oynar bu gibi eylemler şarjda cihazın ısınmasına sebebiyet veren eylemler gece de ısının etkisiyle tehlike doğurabilir.
Önlemler alınırsa hiç bir sorun olmaz gece şarjda bırakmak.
Kişiler kullanımına göre cihazının ömrünü belirler :)
Kesinlikle öyle :)

Oyla:

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
42 nin üstü oluyor ama esas sorun bataryanın çok çabuk azalması günde 2 kez sarj etmem gerekiyor yoğun kullanımda 3 ü bile buluyor normalmi bu? Daha önce Mi max vardı bende mi max'ın gözünü seveyim ya :D
Isınma sorunu kullandığınız yazılımla alakalı olabilir. Ben de aynı cihazı kullanıyorum. 9.2.2.0 da bir sorun yoktu ama oreo 8.0 tabanlı 9.5.6 ya geçince ısı kullanımı bariz şekilde arttı. Tabii bu duruma havaların çok sıcak olması da etki ediyor. Bazen 45 dereceyi bulduğu bile oluyor. Telefon 50 derecenin üzerine çıkmadıktan sonra bir sorun yok. Kullanmaya devam edebilirsiniz.
Bataryanın çabuk bitmesi ile alakalı ise kendim denediğim ve yüzde yirmiye kadar performans artışı gözlemlediğim bazı tedbirleri önerebilirim. Önce cihazınızı pil tasarruf moduna alın ve arka planda çalışan uygulamaların etkinliklerini kısıtlayın. Ve sık sık cihaz optimizasyonu yapın. Bir de cihazınız şarjda iken tam dolum olduktan sonra hemen prizden çıkarmayın. On beş yirmi dk. daha şarjda kalsın. Faydasını göreceksiniz.

Oyla:

fucksezer

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sezer
Konular
11
1-Yaz geldi ve havalar iyice ısındı, telefon sıcaklığı bu yüzden hissedilir derecede artmış gibi oluyor veya artıyor.
2-Orta üst veya üst segment telefonlarda batarya ömrünün uzun olmasını beklemek yanlış olur.
3-Alırken fayda/fiyat/performans/kullanım alanı seçeneklerini iyi analiz ederek satın alınırsa bu gibi şikayetler azalır. (Mesela Mi Max ile yapamadığın hangi işi bu telefon ile yapabiliyorsun?)
4-Yüklenen uygulamalar bazen saçma sapan arka plan çalışması yapabiliyor bu gibi durum varsa kapatabilirsin veya kaldırabilirsin.
5-Her ne kadar Xiaomi için iyidir, hoştur vs. denilse de kalite konusunda teklediği durumlar var demek.
mesela metroda yada halka açık alanlarda özel mesajlaşma yapabiliyorum hocam :D mi max varken ulusa seslenir gibi geziyoduk :D

Oyla:

sesevgi

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
selçuk
Cihazım
Mi 6/128 Ser
Konular
1
Ekran görüntülerinden anladığım kadarıyla ekran sürekli açık ve instagram aktif kullanıyorsun. Pil tüketimi rom veya başka birşey kaynaklı değil gibi.

Önce bir optimizasyon yap rom için, sonra bir depolama da ve ram de temizlik, arkasından pil kalibrasyonu yap, ekran ışığını da bence kıs biraz. O bariz şekilde telefonu ısıtır, lcd sonuçta.

Ekran süresi mi 6 için normal görünüyor bu arada, o konu başlığından kıyas yapabilirsin.

Oyla:
Üst Alt