Yardım Mi 6 cihazın kendi kendine müzik çalması

Alican50

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Alican
Cihazım
Xiaomi
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global 10.4.1 kararlı
Telefon Modeli
Mi6
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhaba arkadaşlar.
Xiaomi Mi6 kullanıcısıyım. 2 gündür gece kendi kendine telefonda müzik çalıyor. Normalde arka planda müzik uygulaması veya farklı çalışan bir uygulama olmamakta. 15 20 saniye sonra müzik kapanmakta. Şöyle bir sorun var. Çalan müzikler bilmediğim müzikler ve telefonumda da böyle müzikleri yüklemedim. Daha önce birşey başına gelen var mı? Ne yapabilirim genel bir hata mı yoksa virüs mü girdi telefonuma. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Offwhite

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Numan
Cihazım
Mi A1
Konular
2
Merhaba..
Benim kullandığım bazı custom romlarda başıma gelmişti.Kilit ekranında müzik tanıma diye bir özellik vardı,o aktif olmuş,herhangi bir ses ,yada ortamdaki bir müziği tanıyıp benzer müzik çalıyordu.Sizin ki de büyük bir ihtimal ona benziyor.Ayarlarınızı kontrol edin bence..

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Merhaba..
Benim kullandığım bazı custom romlarda başıma gelmişti.Kilit ekranında müzik tanıma diye bir özellik vardı,o aktif olmuş,herhangi bir ses ,yada ortamdaki bir müziği tanıyıp benzer müzik çalıyordu.Sizin ki de büyük bir ihtimal ona benziyor.Ayarlarınızı kontrol edin bence..

Yatak gıcırtısına veya horlama sesine karşı müzik uyduruyor demek ki program haha--

Oyla:

Alican50

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Alican
Cihazım
Xiaomi
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba..

Hiç room attırmadım telefonuma. Ama kontrol edeceğim. Hangi başlıklardan menülerden kontrol ediliyor yardım edebilir misiniz?

Oyla:

Offwhite

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Numan
Cihazım
Mi A1
Konular
2
Kilit ekranı ayarlarında yada ek ayarlar kısmında olması gerek,şu an telefonumda mevcut değil..
Ayarlarda arama kısmını kullanabilsiniz..
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hiç room attırmadım telefonuma. Ama kontrol edeceğim. Hangi başlıklardan menülerden kontrol ediliyor yardım edebilir misiniz?
Kızımın ağlama sesine tepki verdiğine şahidim :)))

Oyla:

Sefa B.

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sefa
Cihazım
Xiaomi
Konular
16
İnterneti kapatırsanız belki şarkıyı bulamaz:) telefonda olmayan bir müzikse ve müziğin benzerini buluyorsa büyük ihtimalle internet kullanıyordur.

Oyla:

Alican50

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Alican
Cihazım
Xiaomi
Konular
1
Merhaba..

Tüm gece tüm ayarlar kısmını kurcaladım ama benim telefonda öyle bir özellik yok.
Bu arada bu gece 4.14 te yine çaldı. Bu sefer almanca bir şarkı
Bugün interneti kapatıp yatacağım. Virüs mü yoksa yazılımsal mı bulmam lazım. Boşuna telefona format atmayım.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
İlginç bir sorun hocam. Tahminim cihazınıza yüklemiş olduğunuz uygulamalardan biri gece sizin aktif olmadığınız anlarda arka planda çalışarak reklam açıyor ve sizin duyduğunuz müzikler de bu reklamların müzikleri.

Sebebi her ne olursa olsun cihazınızda yüklü olan bir şey sizin haberiniz olmadan cihazınıza komut verebiliyor. Çok ciddi bir güvenlik açığı. İyi veya kötü niyetli fark etmez daha büyük sıkıntılarla karşılaşmamak için bence derhal cihazınızı temizleyin.

Oyla:

Alican50

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Alican
Cihazım
Xiaomi
Konular
1
İlginç bir sorun hocam. Tahminim cihazınıza yüklemiş olduğunuz uygulamalardan biri gece sizin aktif olmadığınız anlarda arka planda çalışarak reklam açıyor ve sizin duyduğunuz müzikler de bu reklamların müzikleri.

Sebebi her ne olursa olsun cihazınızda yüklü olan bir şey sizin haberiniz olmadan cihazınıza komut verebiliyor. Çok ciddi bir güvenlik açığı. İyi veya kötü niyetli fark etmez daha büyük sıkıntılarla karşılaşmamak için bence derhal cihazınızı temizleyin.

Haklısınız. Ama virüsse eğer bir dünya fotoğrafım videom var. Onlara da bulaşmış olabilir. Hepsi gidecek. Başka bir alternatif var mı diye araştırıyorum. Ya da Xiaomi üzerinden yazılımsal bir çok hata geliyor. Acaba yine yazılımsal mı diye düşünüyorum. Çünkü müzik uygulamasına bir güncelleme geldi en son. Ondan sonra olmaya başladı. Ama forumlar da başka hiç kimse de bir şikayet gelmemiş durumda. Bilemiyorum ne yapacağım.

Oyla:
Üst Alt