Yardım Mi 6 birden çok sorun

emre3232

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 6
Konular
3
Merhaba arkadaşlar,

Telefon modelim mi 6 ve 2 senedir çok memnunum telefondan daha çok yolum var bu telefon ile. Ancak son zamanlarda bazı sorunlarım olmaya başladı sorunları aşağıda listeliyorum.

1.si telefonu usbden bilgisayara bağlayamıyorum görmüyor telefonu sadece şarj oluyor, bilgisayarımda mi pc suite yüklü ve güncel ama hiç bir şekilde telefonu göremiyorum. telefondanda geliştirici seçenekler ve usb hata ayıklama açık durumda. mi 6 driverlerini yüklemeyi denedim ama setupsuz driverler var hep ve aygıt yöneticimde telefonumu bağladığım zaman herhangi bir ünlem işareti veya hata belirtisi göremiyorum, görsem oradan yürüyüp driverleri manuel olarak el ile yükleyeceğim. tüm bu sorunlardan dolayı telefonun usb tethering özelliğini kullanamıyorum usb tethering pasif gözüküyor usb telefona bağlı olmasına rağmen.. usb bağlı değil diyor. telefonu ilk aldığım dönemlerde bu özelliği kullanabiliyordum aynı şekilde telefonu pcyede bağlayabiliyordum. usbyi telefona taktığım zaman şarj oluyor bildirimi geliyordu ve oradan dosyalara eriş gibi bir şey diyince bağlantı gerçekleşiyordu. şuan ise usb taktığımda öyle bir bildirim gelmiyor sadece şarj oluyor telefon.

2. sorunum ise telefon görüşmelerinde karşı tarafın sesi çok az geliyor, ilk aldığımda böyle değildi biraz araştırma yaptım donanımsal kronik bir arıza diyenler gördüm ama tam emin olamadım yinede, telefonun android ve miuı güncellemelerini sürekli yapan biriyim ve hiç bir güncellemede bu düzelmedi telefonla konuştuğum zamanlarda dışarıdaysam hoparlöre alıp konuşuyorum kulaklık olmadığı zamanlarda.

3. ve son sorunumda batarya süresi ile alakalı, bu konuda telefonu 2 senedir kullandığım için bataryanın performasının düşmesinin normal olduğunu bilerek şunları eklemek istiyorum, eskiden telefonum tuş kilidindeyken özellikle geceleri şarjda değilken örnek veriyorum yatarken şarjım %100 ise uyandığımda en fazla %95,90 aralarında oluyordu. şimdi ise % yüzde 50,40 larda oluyor. bataryanın ömrü azalmış olabilir ama bir program aracılığı ile kontrol ettiğimde iyi gözüküyor. buna istinaden bana forumdaki bir rom u önerebilirseniz sevinirim.

Telefon ve bilgisayar bilgilerim;

Telefon:mi 6, 6gb 128gb
android sürümü:9
mıuı sürümü: global 10.4.2 kararlı
bilgisayar: windows 10

emre3232

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 6
Konular
3
şarj girişini hiç temizlememiştim şimdi kürdan ile temizledim ama bir düzelme olmadı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Cihazı formatlayalım ve dertlerin bi kısmından kurtulalım.eğer usb-pc sorunu devam ederse pc ye sürücüleri yükleyip twrp yi pc üzerinden tekrar kuralım.twrp yi kurduktan sonra pc cihazı eskisi gibi görecek eminim.
formatı ayarlardan mı atayım ve full format mı atayım ? sadece ayarları resetleyen formatı atsam olurmu telefonda baya bir uygulama oyun var. twrp filan kurmayı hiç bilmiyorum ama internetten yardım alıp yaparım galiba.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Cihazı formatlayalım ve dertlerin bi kısmından kurtulalım.eğer usb-pc sorunu devam ederse pc ye sürücüleri yükleyip twrp yi pc üzerinden tekrar kuralım.twrp yi kurduktan sonra pc cihazı eskisi gibi görecek eminim.
bu twrp işi için sitede rehber tarzı bir konu varsa link atabilirmisiniz ben baktım ama göremedim.

Son düzenleme:
Oyla:

Cemented

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Timuçin
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Makine Mühendisi
Konular
17
yeni kablo ile denedim hocam yeni kablodada olmuyor. sadece şarj oluyor telefon

Telefon soketinde de sorun olmadığına eminseniz, driver sürücülerini tekrar yükleyip deneyin.
Bu konudan faydalanabilirsiniz.

Oyla:

emre3232

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 6
Konular
3
Telefon soketinde de sorun olmadığına eminseniz, driver sürücülerini tekrar yükleyip deneyin.
Bu konudan faydalanabilirsiniz.
driverleri filan yükledim ama bilgisayardan twrp yapmayı denerken yine telefonu görmüyor pc orada takılıyor bulamıyor cihazı. formatta attım telefona.

Oyla:

aors

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdulkadir
Cihazım
Mi8 SE
Konular
44
Farklı kablo ile denedin mi kardeş, benim de başıma geldi, kendi kablosu sanırım içten yıpranmış, sadece şarj işine yarıyordu, farklı kaliteli bir kablo ile denedim ve bilgisayar gördüydü.

Oyla:

emre3232

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 6
Konular
3
Farklı kablo ile denedin mi kardeş, benim de başıma geldi, kendi kablosu sanırım içten yıpranmış, sadece şarj işine yarıyordu, farklı kaliteli bir kablo ile denedim ve bilgisayar gördüydü.
evet farklı bir kablo ile denedim ama değişen bişey olmadı.

Oyla:

eawewae

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
XPERİA Z5
Konular
6
aynı sorunun aynısı bende de devam ediyor yardım bekliyorum

Oyla:

eawewae

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
XPERİA Z5
Konular
6
Usta cihazım yeni ve hiç root atılmadı bl kilidi kapalı miui 11.0 .3 te son sürüm pcsiz geçme yöntemi varsa geçeyim hemen her çözümü denedim görmüyor bilgisayar

Oyla:

dorothy

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Swat
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
EGM
Konular
21
Merhaba arkadaşlar,

Telefon modelim mi 6 ve 2 senedir çok memnunum telefondan daha çok yolum var bu telefon ile. Ancak son zamanlarda bazı sorunlarım olmaya başladı sorunları aşağıda listeliyorum.

1.si telefonu usbden bilgisayara bağlayamıyorum görmüyor telefonu sadece şarj oluyor, bilgisayarımda mi pc suite yüklü ve güncel ama hiç bir şekilde telefonu göremiyorum. telefondanda geliştirici seçenekler ve usb hata ayıklama açık durumda. mi 6 driverlerini yüklemeyi denedim ama setupsuz driverler var hep ve aygıt yöneticimde telefonumu bağladığım zaman herhangi bir ünlem işareti veya hata belirtisi göremiyorum, görsem oradan yürüyüp driverleri manuel olarak el ile yükleyeceğim. tüm bu sorunlardan dolayı telefonun usb tethering özelliğini kullanamıyorum usb tethering pasif gözüküyor usb telefona bağlı olmasına rağmen.. usb bağlı değil diyor. telefonu ilk aldığım dönemlerde bu özelliği kullanabiliyordum aynı şekilde telefonu pcyede bağlayabiliyordum. usbyi telefona taktığım zaman şarj oluyor bildirimi geliyordu ve oradan dosyalara eriş gibi bir şey diyince bağlantı gerçekleşiyordu. şuan ise usb taktığımda öyle bir bildirim gelmiyor sadece şarj oluyor telefon.

2. sorunum ise telefon görüşmelerinde karşı tarafın sesi çok az geliyor, ilk aldığımda böyle değildi biraz araştırma yaptım donanımsal kronik bir arıza diyenler gördüm ama tam emin olamadım yinede, telefonun android ve miuı güncellemelerini sürekli yapan biriyim ve hiç bir güncellemede bu düzelmedi telefonla konuştuğum zamanlarda dışarıdaysam hoparlöre alıp konuşuyorum kulaklık olmadığı zamanlarda.

3. ve son sorunumda batarya süresi ile alakalı, bu konuda telefonu 2 senedir kullandığım için bataryanın performasının düşmesinin normal olduğunu bilerek şunları eklemek istiyorum, eskiden telefonum tuş kilidindeyken özellikle geceleri şarjda değilken örnek veriyorum yatarken şarjım %100 ise uyandığımda en fazla %95,90 aralarında oluyordu. şimdi ise % yüzde 50,40 larda oluyor. bataryanın ömrü azalmış olabilir ama bir program aracılığı ile kontrol ettiğimde iyi gözüküyor. buna istinaden bana forumdaki bir rom u önerebilirseniz sevinirim.

Telefon ve bilgisayar bilgilerim;

Telefon:mi 6, 6gb 128gb
android sürümü:9
mıuı sürümü: global 10.4.2 kararlı
bilgisayar: windows 10
3.sorununuz için,3.parti batarya programlarına aldırış etmemenizi öneririm çünkü hiçbir doğruluğu vs yok bariz şekilde bataryanızın ömrü kısalmış peformansı düşmüş.Değişim yapabilirsiniz.
2.soru ise donanımsal gözüküyor yazılımsal olarak pek rastlanılan bir sorun değil işinin ehli olan bir teknik servis her iki sorununuza da çözüm bulur.

Oyla:

neocasarea

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ufuk
Cihazım
note5pro
Konular
1
ayni sorunlar ugrasiyorum farkli pcler farkli kablolar kullandim ama bir turlu pc ye telefonu gosteremedim sarj oluyor ama pc ye baglanmiyor. siz cozebildinizmi

Oyla:
Üst Alt