Yardım Mi 6 birden çok sorun

emre3232

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 6
Konular
3
Merhaba arkadaşlar,

Telefon modelim mi 6 ve 2 senedir çok memnunum telefondan daha çok yolum var bu telefon ile. Ancak son zamanlarda bazı sorunlarım olmaya başladı sorunları aşağıda listeliyorum.

1.si telefonu usbden bilgisayara bağlayamıyorum görmüyor telefonu sadece şarj oluyor, bilgisayarımda mi pc suite yüklü ve güncel ama hiç bir şekilde telefonu göremiyorum. telefondanda geliştirici seçenekler ve usb hata ayıklama açık durumda. mi 6 driverlerini yüklemeyi denedim ama setupsuz driverler var hep ve aygıt yöneticimde telefonumu bağladığım zaman herhangi bir ünlem işareti veya hata belirtisi göremiyorum, görsem oradan yürüyüp driverleri manuel olarak el ile yükleyeceğim. tüm bu sorunlardan dolayı telefonun usb tethering özelliğini kullanamıyorum usb tethering pasif gözüküyor usb telefona bağlı olmasına rağmen.. usb bağlı değil diyor. telefonu ilk aldığım dönemlerde bu özelliği kullanabiliyordum aynı şekilde telefonu pcyede bağlayabiliyordum. usbyi telefona taktığım zaman şarj oluyor bildirimi geliyordu ve oradan dosyalara eriş gibi bir şey diyince bağlantı gerçekleşiyordu. şuan ise usb taktığımda öyle bir bildirim gelmiyor sadece şarj oluyor telefon.

2. sorunum ise telefon görüşmelerinde karşı tarafın sesi çok az geliyor, ilk aldığımda böyle değildi biraz araştırma yaptım donanımsal kronik bir arıza diyenler gördüm ama tam emin olamadım yinede, telefonun android ve miuı güncellemelerini sürekli yapan biriyim ve hiç bir güncellemede bu düzelmedi telefonla konuştuğum zamanlarda dışarıdaysam hoparlöre alıp konuşuyorum kulaklık olmadığı zamanlarda.

3. ve son sorunumda batarya süresi ile alakalı, bu konuda telefonu 2 senedir kullandığım için bataryanın performasının düşmesinin normal olduğunu bilerek şunları eklemek istiyorum, eskiden telefonum tuş kilidindeyken özellikle geceleri şarjda değilken örnek veriyorum yatarken şarjım %100 ise uyandığımda en fazla %95,90 aralarında oluyordu. şimdi ise % yüzde 50,40 larda oluyor. bataryanın ömrü azalmış olabilir ama bir program aracılığı ile kontrol ettiğimde iyi gözüküyor. buna istinaden bana forumdaki bir rom u önerebilirseniz sevinirim.

Telefon ve bilgisayar bilgilerim;

Telefon:mi 6, 6gb 128gb
android sürümü:9
mıuı sürümü: global 10.4.2 kararlı
bilgisayar: windows 10

Cemented

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Timuçin
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Makine Mühendisi
Konular
17
1. Telefon soketinde veya kabloda sorun olabilir. Mümkünse başka bir kablo ile deneyin.
2. Telofonun üsteki hoporlör kısmını kürdan, diş fırçası vb. ile temizleyin. Zamanla oraya pislik birikiyor ve ızgaraları tıkıyor.
3. Eu rom tavsiye ederim.

Oyla:

serkan_esk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Sagit
Konular
9
1. Telefon soketinde veya kabloda sorun olabilir. Mümkünse başka bir kablo ile deneyin.
2. Telofonun üsteki hoporlör kısmını kürdan, diş fırçası vb. ile temizleyin. Zamanla oraya pislik birikiyor ve ızgaraları tıkıyor.
Mi 6 kullaniyorum Cemented hakli ek olarak;
Kürdanla soketi temizle cikanlara inanamayacaksin.

2 kulaklik izgaran tikanmis garanti devam ediyorsa yolla etmiyorsa teli acip temizle olmadi igneyle cok ufak delikler ac. Ama dikkat et daha kotu hale getirme

3 yuklu programlarini tek tek kontrol et. Bende 2 yildir kullaniyorum hala yatarken ℅100 kalktigimda 90 ustu sarjim kaliyor. Yapabiliyorsan komple formatla teli ilk aldigin gunku gibi yeniden kur

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

emre3232

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 6
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam cevabınız için teşekkür ederim. telefon soketinde sorun olsa şarj olur mu ki çünkü telefon şarj oluyor ama yinede yarın başka bir kablo alıp deneyeceğim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Mi 6 kullaniyorum Cemented hakli ek olarak;
Kürdanla soketi temizle cikanlara inanamayacaksin.

2 kulaklik izgaran tikanmis garanti devam ediyorsa yolla etmiyorsa teli acip temizle olmadi igneyle cok ufak delikler ac. Ama dikkat et daha kotu hale getirme

3 yuklu programlarini tek tek kontrol et. Bende 2 yildir kullaniyorum hala yatarken ℅100 kalktigimda 90 ustu sarjim kaliyor. Yapabiliyorsan komple formatla teli ilk aldigin gunku gibi yeniden kur

şimdi kürdan ve iğne ile kontrol ettimde pek bişey çıkmadı ama yinede temizlemeyi denedim ve ek olarak iğne ile küçük delikler açtım. artık yarın dışarıda test edip anlarım. ek olarak bütün uygumaları tek tek otomatik başlatmasını kapatıp arka plan işlemlerini kısatladım bakalım artık :) olmadı hocamın dediği gibi eu rom a geçeceğim. ama benim için asıl önemli olan bilgisayar bağlantısı yarın yeni bir kablo ile deneyince çözülür umarım.

Son düzenleme:
Oyla:

emre3232

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 6
Konular
3
yeni kablo ile denedim hocam yeni kablodada olmuyor. sadece şarj oluyor telefon

Oyla:

sunal66

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
sasa
Cihazım
mi6
Konular
10
Kullandığınız kablo orjinal kablosu mu? Bende de benzer durum. Orjinal kablosunda sorun yok da diğer aldığım kabloda var. İlk zamanlar sıkıntı yoktu ama sonradan sadece şarj etmeye başladı. Tahminim ya data kabloları temas etmiyor ya da kablo içinde bir yerde kırık.

Oyla:

emre3232

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 6
Konular
3
Kullandığınız kablo orjinal kablosu mu? Bende de benzer durum. Orjinal kablosunda sorun yok da diğer aldığım kabloda var. İlk zamanlar sıkıntı yoktu ama sonradan sadece şarj etmeye başladı. Tahminim ya data kabloları temas etmiyor ya da kablo içinde bir yerde kırık.
kablolar orjinal, 2 sindede bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.

bu arada geliştirici seçeneklerde usb hata ayıklama altında usb yi bağlayınca ne olsun seçeneklerini buldum, usb tethering yada medya aktarımı seçmeme rağmen pc görmüyor telefonu.

Oyla:

sunal66

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
sasa
Cihazım
mi6
Konular
10
kablolar orjinal, 2 sindede bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.

bu arada geliştirici seçeneklerde usb hata ayıklama altında usb yi bağlayınca ne olsun seçeneklerini buldum, usb tethering yada medya aktarımı seçmeme rağmen pc görmüyor telefonu.
Telefonun ve kablonun soket giriş yerlerini uygun bir fırçayla temizleyip deneyebilirsiniz, belki işe yarayabilir.

Oyla:

ozgrcvdr

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
23
Cihazı formatlayalım ve dertlerin bi kısmından kurtulalım.eğer usb-pc sorunu devam ederse pc ye sürücüleri yükleyip twrp yi pc üzerinden tekrar kuralım.twrp yi kurduktan sonra pc cihazı eskisi gibi görecek eminim.

Oyla:

serkan_esk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Sagit
Konular
9
Hocam kürdanla sarj soketini temizleyecektin igneyle ahizeyi. Sarj soketine metal bisey sokma sakin

Oyla:
Üst Alt