Soru Mi 6 Android P alacak mı?

Ataberkk44

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ataberk
Cihazım
Mi9
Meslek
Öğrenci
Konular
70
okulumda mi6 nın bir daha android güncelleme almayacağını duydum ama bazı sitelerde muhtemel diyor anlamadığım şu mi4e güncelleme veren xiaomi nasıl olurda mi6 ya vermeyi bırakır ?

myigitoguz

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Oğuz
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
30
Beta çalışmaları ne zaman sonuç verirse. Yani çok merak ediyorsan gelişim aşamasını beta rom yükleyip haftalık güncelleme alabilirsin. Betanın stabil olduğu hafta aynı rom stabile portlanıp stabil güncellemesi olarak verilir. Yani beta her zaman daha önde gider fakat dezavantajları hatalar da yanında gelecektir. Tabi her zaman hatalı olacak diye birşey yok bazen stabilden kat kat daha stabil oluyor. Hataları düzeltmeye çalışıyorlar. Yani bunu senin tecrübe etmen lazım

Buradan zip dosyasını indirip güncelleme kısmından paket seç yaparak yükleyebilirsin. Bütün veriler silinir. Bl kiliti açık olması gerekmez. Tekrar aynı yöntemle stabile dönebilirsin

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evet hocam biliyorum. Zaten 1 seneye yaklaşacak Mi6 kullanımın. Daha reset atmadım, geçenlerde şöyle bir resetleyeyim hazır reset atmışkende betaya geçeyim dedim ama nedense müsaitte olamadım, bir de nedense betaya geçeyim derken hep içimde kötü bir his oluyor. :) ama deneyimlemekte istiyorum betayı. :)

Oyla:

Brismo

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mamet
Cihazım
Mi6
Konular
22
Evet hocam biliyorum. Zaten 1 seneye yaklaşacak Mi6 kullanımın. Daha reset atmadım, geçenlerde şöyle bir resetleyeyim hazır reset atmışkende betaya geçeyim dedim ama nedense müsaitte olamadım, bir de nedense betaya geçeyim derken hep içimde kötü bir his oluyor. :) ama deneyimlemekte istiyorum betayı. :)
Hiçbir sıkıntı olmaz hocam deneyimlemek en iyisi kişiye göre değişiyor. Forumda stabil de beta da custom da kullanan var sen hangisinden verim alırsan onu kullanacaksın. Tabi denemeden bilemezsin

Oyla:

Brismo

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mamet
Cihazım
Mi6
Konular
22
Ben miui9 a devam hocam :)10 u sevmedim ısınamadım :)
MIUI 10 nu tek kullanma sebebim bildirim baloncuklarının aktif olması. Bazı uygulamalarda çok işe yarıyor yoksa MIUI 9 a ben de geçerdim
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Oyla:

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
Beta çalışmaları ne zaman sonuç verirse. Yani çok merak ediyorsan gelişim aşamasını beta rom yükleyip haftalık güncelleme alabilirsin. Betanın stabil olduğu hafta aynı rom stabile portlanıp stabil güncellemesi olarak verilir. Yani beta her zaman daha önde gider fakat dezavantajları hatalar da yanında gelecektir. Tabi her zaman hatalı olacak diye birşey yok bazen stabilden kat kat daha stabil oluyor. Hataları düzeltmeye çalışıyorlar. Yani bunu senin tecrübe etmen lazım

Buradan zip dosyasını indirip güncelleme kısmından paket seç yaparak yükleyebilirsin. Bütün veriler silinir. Bl kiliti açık olması gerekmez. Tekrar aynı yöntemle stabile dönebilirsin

Hocam bir şeyi merak ediyorum. Ben MIUI 10 kararlı kullanıyorum. SKORPİ hocam rom değiştirmem hususunda sürekli telkinde bulunuyor ama ben romumdan memnunum. Bir tek kamerası dışında..
Dediğiniz gibi ben güncelleyeci üzerinden verdiğiniz linkteki romu kurdum diyelim. Gcam dedikleri uygulamayı rootsuz ve APK olarak kurabilir miyim? Zira cihazim KVK garantili Root ve bl kilidi açma cihazi garanti dışı bırakıyor...
İkincisi ise tondan memnun kalmadım.Tekrar aynı şekilde kararlıydı dönmek nasıl olacak? Zira bunun için bl kilidinin açılması ve twrp üzerinden temiz kurulum yapılması gerektigini zannediyordum. Eğer yanlış hatırlamıyorsam.
Bu iki konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim..

Oyla:

Brismo

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mamet
Cihazım
Mi6
Konular
22
Hocam bir şeyi merak ediyorum. Ben MIUI 10 kararlı kullanıyorum. SKORPİ hocam rom değiştirmem hususunda sürekli telkinde bulunuyor ama ben romumdan memnunum. Bir tek kamerası dışında..
Dediğiniz gibi ben güncelleyeci üzerinden verdiğiniz linkteki romu kurdum diyelim. Gcam dedikleri uygulamayı rootsuz ve APK olarak kurabilir miyim? Zira cihazim KVK garantili Root ve bl kilidi açma cihazi garanti dışı bırakıyor...
İkincisi ise tondan memnun kalmadım.Tekrar aynı şekilde kararlıydı dönmek nasıl olacak? Zira bunun için bl kilidinin açılması ve twrp üzerinden temiz kurulum yapılması gerektigini zannediyordum. Eğer yanlış hatırlamıyorsam.
Bu iki konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim..
Hocam bunlar resmi rom olduğu için kilit açmana gerek kalmaz. Zaten linkleri Xiaomi yayınlıyor. Aynı şekilde stabil romu indirip güncelleyici kısmından paket seç diyerek geçiş yapabilirsin. Bu işlemler garanti dışı çıkarmaz.

2. Soru bunu yükleyince gcam çalışmaz magisk yüklemek yani rootlamak şart.

Paket rom dosyaları bu link üzerinden yayınlanıyor. Developer rom beta olan diğeri stabil

Oyla:

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
MIUI 10 nu tek kullanma sebebim bildirim baloncuklarının aktif olması. Bazı uygulamalarda çok işe yarıyor yoksa MIUI 9 a ben de geçerdim
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Bildirim balonları zaten mıuı 9 da var. Ben 9.2.2.0 kullanıyorum sıfır sıkıntı

Oyla:

Brismo

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mamet
Cihazım
Mi6
Konular
22
Bildirim balonları zaten mıuı 9 da var. Ben 9.2.2.0 kullanıyorum sıfır sıkıntı
Demek istediğim o değil hocam keşke olsa ben bu işe aylarımı verdim :) sorun balonun görünmesi değil. Hava durumu, namaz vakti, gibi aktif uygulama balonu kullanan uygulamalar MIUI 9 da görünmüyor. Bunu sadece miuipro romda dinamik icon seçeneği ile açmayı başarmıştım. MIUI 10 gelince bu sorunu ortadan kaldırdılar.

Oyla:

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
Ben miui9 a devam hocam :)10 u sevmedim ısınamadım :)
Keşke imkânım olsa da ben de 9.2 2.0 a donebilseydim
Hocam bunlar resmi rom olduğu için kilit açmana gerek kalmaz. Zaten linkleri Xiaomi yayınlıyor. Aynı şekilde stabil romu indirip güncelleyici kısmından paket seç diyerek geçiş yapabilirsin. Bu işlemler garanti dışı çıkarmaz.

2. Soru bunu yükleyince gcam çalışmaz magisk yüklemek yani rootlamak şart.

Paket rom dosyaları bu link üzerinden yayınlanıyor. Developer rom beta olan diğeri stabil

Gcam yükleyemedikten sonra rom değiştirmenin bir manası kalmıyor. Dediğim gibi Root işlemi kvk tarafında garanti açısından sıkıntılı. Kameranın güncelleme yoluyla düzelmesini beklemekten başka şansımız kalmıyor.Ya da garantinin bitmesini...
Açıklayıcı bilgi için teşekkürler...

Oyla:

Brismo

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mamet
Cihazım
Mi6
Konular
22
Keşke imkânım olsa da ben de 9.2 2.0 a donebilseydim

Gcam yükleyemedikten sonra rom değiştirmenin bir manası kalmıyor. Dediğim gibi Root işlemi kvk tarafında garanti açısından sıkıntılı. Kameranın güncelleme yoluyla düzelmesini beklemekten başka şansımız kalmıyor.Ya da garantinin bitmesini...
Açıklayıcı bilgi için teşekkürler...
9.2.2.0 a dönmek gcam yüklemek ve daha fazlası için root ve twrp şart maalesef :)
Rica ederim.

Oyla:

mystico

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mesut
Cihazım
Xiaomi mi5s