Sohbet Mi 6 All Camera özellikleri ve Google kamera karşılaştırması...

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
45
Sevgili dostlar,
Benim gibi Mi 6 kullanan ve fotoğraf çekme sevdalısı olan bir çok kullanıcının cihazlarıyla yaşadıkları problemler hepimizin malumu. Donanım olarak üstün özelliklere sahip olan cihazımız yazılım yönünden hayli yetersiz kalıyor. Daha evvel Mi 6 ya Google kamera kurmak başlığı altında konu açmış ve Mi 6 nın Google kamerayla nasıl muhteşem işler başardığına bir nebze değinmiştim.
Sohbet - Mi 6 ya Google kamera kurmak...

Şimdi sizlere cihazıma yüklediğim bir modülle stock kameranın fotoğraf ve video çekiminde ne gibi özelliklere kavuştuğunu, stock kamera ile çekilen resimlerle google kamera tarafından çekilen resimlerin karşılaştırmasını yaparak izah etmeye çalışacağım. ( Bu konuda ısrarlı telkin ve teşvikleri için dostum Skorpi' ye teşekkür ederim.) Bunun için Bl. kildinin açık, twrp yüklü ve cihazımızın rootlu olması gerekmekte. Yalnız hatırlatmakta fayda var. Ben bahsettiğim modulü yüklemeden önce EU-Beta 9.3.28 güncellemesiyle stock kameraya gece modu özelliği gelmişti. Altta linkini vereceğim konuda bahsedilen modülün bazı miui 10 sürümlerinde sıkıntı çıkaracağı belirtiliyor. Ben Eu beta 9.3.28 de hiç bir sıkıntı yaşamadım....

Mod - Mi 6 Kamera İçin All İn One Miui 10 (AI-Sahne modları-Gcam için herşey-Camera2api-60FPS...) linkinde verilen All in One Miui 10 v 2.1 zip dosyasını chazımıza indirip magisk üzerinden yüklüyor ve cihazımızı yeniden başlatıyoruz. Stock kameramız, All camera ile birlikte gece modunun da dahil olduğu bir çok sahne modu, 1080 ve 4k videoda 60fps ve 120 fps ağır çekim modu özellklerine kavuşmuş oluyor.

Mi 6 stock All kamera ve google kamera ile çekilmiş fotoğrafların karşılaştırmaları alttadır. Aradaki farkı görüp kararı siz verin.

mi 6 all kamera...
Google kamera...
mi 6 all kamera...
Google kamera...
mi 6 all kamera...
Google kamera...
mi 6 all kamera...
Google kamera...
Mi 6 all kamera...
Google kamera...
Mi 6 all kamera portre...

Bütün Mi 6 kullanıcılarına tavsiyem, eğer elinizdeki cihazın fotoğraf çekme konusunda nasıl üstün özelliklere kavuştuğunu görmek ve cihazınızın keyfini sürmek istiyorsanız vermiş olduğum rehberdeki yönergeleri yerine getirerek efsaneyi yeni baştan yaratabilirsiniz. Şimdiden bütün Mi 6 kullanıcılarına hayırlı olsun....

Moderatör tarafında düzenlendi:

bakivrd44

Offline bir Xiaomici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
Mi 6
Meslek
Öğrenci
Konular
32
Hocam elinize sağlık fotoğrafları hızlı resime yüklermisiniz sadece 1 fotoğraf görünüyor şu an diğerleri kırık

Koçara

Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
45
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam elinize sağlık fotoğrafları hızlı resime yüklermisiniz sadece 1 fotoğraf görünüyor şu an diğerleri kırık
Aslında hepsini yükledim ama hızlı resimde bir sıkıntı var gibi. Yeniden yükleme yapacağım

Koçara

Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
45
İlk mesaj yeniden düzenlenip, resimler eklendi

Gesendet von meinem Mi Max 3 mit Tapatalk
Teşekkür ederim üstadım. Bu hızlı resim olayı beni sarmamıştı zaten.Elinize sağlık...clap~~clap~~clap~~

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
All in one modülü fotoğrafın kalitesine etki etmiyor hocam tek artısı videolarda FPS olayı . Sadece eşeğe altın semer vuruyorlar :D gcamin gözünü seveyim

Koçara

Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
45
All in one modülü fotoğrafın kalitesine etki etmiyor hocam tek artısı videolarda FPS olayı . Sadece eşeğe altın semer vuruyorlar :D gcamin gözünü seveyim
Haklısınız hocam. Mi 6 ya eu beta 9.3.21 le gece modu özelliği gelmişti zaten. Sadece videoda 60 fps olayı güzel. Google kameraya ise hiç bir etkisi yok...

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
Haklısınız hocam. Mi 6 ya eu beta 9.3.21 le gece modu özelliği gelmişti zaten. Sadece videoda 60 fps olayı güzel. Google kameraya ise hiç bir etkisi yok...

Gece modu nasıl hocam betaya gelen . İyi işler yapıyormu

Koçara

Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
45
Gece modu nasıl hocam betaya gelen . İyi işler yapıyormu
Stock kameradan bahsediyorsanız gece çekimlerinde çok büyük fark var hocam. Google kamera kadar olmasa bile son derece başarılı diyebilirim.

Üst Alt