Xiaomi değil ama farklı telefonlarda sayısız ekran değişimi yaptım. Kendimin, tanıdıklarımın kırılan ekranlarını kendim değiştiririm, servislere nazaran yarı fiyatına denk geliyor.
1 - Piyasada orjinal ekran bulabilmen zordur.
2 - Götüreceğin herhangi bir telefoncu da sana orjinal taktığını söyleyecek ama muadil takacaktır.
3- AA+ kalite olsa dahi hiçbiri orjinal ekran kalitesini tutmaz. Yakın olabilir ancak fark cıplak gözle anlaşılacak derecededir.
4- Revize ekranlardan uzak dur hep pişman etmiştir. ( Ekran orjinal, dokunmatiği muadil sonradan ekleme) Tam hizalayamadıkları için kenarlarda kücük ama sinir bozmaya yetecek görüntü kayıpları olabiliyor.
Yani özetle, Eğer orjinal ekran bulabiliyorsan gönül rahatlığıyla al tak. AA+ kalite de olsa muadil ekran alıyorsan, orjinal gibi verimli olmayacaktır. Ekran beklentin yüksek ise. Ben telefonumu yapayım görüntü versin kullanayım ton, canlılık vs okadar onemli değil diyorsan sorun olmaz. Daha önceki deneyimlerimden örnek vereyim
1- Lenovo Vibe x2 ekran değişiminde ekranın altında beyaz ışıkta yada güneş gibi kuvvetli ışık altında belirginleşen Kareli defter çizgileri gibi ekranın iç hatlarını görebiliyordum. Bir süre sonra alışıyor insan.
2- Samsung marka ekran değişiminde kullandığım revize ekranda, ekranın sol kenarında yaklaşık 1mm lik görüntü kaybı oldu. Yani dokunmatık, aşağıdaki iç ekranın sol kenarını 1 mm örttüğü için oradaki görüntüleri göremiyordum. Web sitelerinde yada dijital Makalelerde eğer yazı ekranın sol tarafına tam yanaştırılmış ise cümlelerin ilk harflerinin yarısı görünmüyordu.
3- Yine samsung bir telefonda sağ alttaki dokunmatik tuşun çalışması için normalden biraz fazla bastırmak gerekiyordu.
diğer deneyimlerimde sorun yaşamadım fakat, parlaklık, canlılık, konstrat gibi performanslarda düşük oldukları dikkatli bir göz ile anlaşılabiliyordu.
Tüm bunlara rağmen, bugün ekranım kırılsa ( Allah korusun yeni aldık

) Yine servise değil kendim yapardım. 15 dk süren işlem için 200-300 tl el emeği vermek hoşuma gitmiyor