Mi 6 Aldım Tavsiyeleriniz Nelerdir ?

oztahmet

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Discovery
Konular
0
Fark görmeniz lazım. Fakat Iso'yu değiştirip, perde hızını mı kısıyorsunuz acaba? Xiaomi Eu'da hiç sorun yaşamadım kamera konusunda. Misal şuanda gece dışarıyı, (Aydınlık olmasın yoksa Kamera sensörüne zarar verebilir), 3200 Iso'da, 32 sn. pozlama ile çeker misiniz? 32 sn. boyunca telefonu sabit koyacak bir yer bulmalısınız. Sonrasında birde 100 Iso ile deneyin, arasındaki farkı görün.

Hocam bu ISO ve pozlama aralığıyla ilgili daha detaylı bilgi verebilir misiniz? Az önce(gece) ISO 100 ve 4sn pozlama da insan gözü gibi net fotoğraf aldım.(Yıldızlar bile çıkmış)

abdulsamet.oger

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdulsamet
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Üniversite (Hemşirelik)
Konular
8
Fark görmeniz lazım. Fakat Iso'yu değiştirip, perde hızını mı kısıyorsunuz acaba? Xiaomi Eu'da hiç sorun yaşamadım kamera konusunda. Misal şuanda gece dışarıyı, (Aydınlık olmasın yoksa Kamera sensörüne zarar verebilir), 3200 Iso'da, 32 sn. pozlama ile çeker misiniz? 32 sn. boyunca telefonu sabit koyacak bir yer bulmalısınız. Sonrasında birde 100 Iso ile deneyin, arasındaki farkı görün.

Hocam bu ISO ve pozlama aralığıyla ilgili daha detaylı bilgi verebilir misiniz? Az önce(gece) ISO 100 ve 4sn pozlama da insan gözü gibi net fotoğraf aldım.(Yıldızlar bile çıkmış)

Aynen hocam ben de denedim şimdi sonucu gördükçe cihazi daha da sevdim:D Ben de anlayamadım pozlama ve ISO mantığınıdrunk~~

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4

Hocam detaylı bilgi derken? Diyafram konusunda Manuel Modda bile dokundurtmuyor cihaz zaten Diyaframa.

Diyafram, Işığın geçebileceği yerdir. Bu alan daraldıkça (Yani Diyafram değeri büyüdükçe, diyafram kısıldıkça) da az ışık girer, tersi durumda da daha fazla ışık girer sensöre.

Perde hızı, sensörün ne kadar süre ile ışık alacağını belirler. Sabit fotoğraf çekmek için perde hızı (pozlama süresini) düşük kullanılabilir, fakat hareketli nesneleri çekmek için yüksek perde hızı kullanılmalıdır.

Iso ise makinenin sensöre gönderdiği elektrikten ötürü, fotoğrafın aydınlık veyahut karanlık çıkmasına sebebiyet verir. Iso sensörün ışığa duyarlılığı da diyebiliriz. Yüksek Iso da fotoğrafta Noise, Gren, Gürültü oluşumu da, sensöre fazla elektrik gelmesinden ve sensörün bunu taşıyamamasından kaynaklanır. İyi makinelerde, daha yüksek Iso'larda fazla Noise oluşturmadan fotoğraf çekilebilir.

Fotoğraf, dediğiniz gibi bu 3'Lünün güzel bir şekilde harmanlanması ile çekilmelidir. Fakat bizim makinelerde Diyafram ayarını makine kendi yaptığı için istediğimiz gibi ayarlayamıyoruz fotoğtraf ayarlarını. Bu konuda ZTE Nubia Z17, daha iyi; diyafram ayarına da izin verdiği için.

Üst Alt