Soru Mi 5 Yapacaklarım Hakkında

fthbbk24

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
Xiaomi MI5
Konular
3
Başlıkta da belirttiğim üzere Mi 5 cihazıma yapmayı planladıklarım hakkında ki sorularımı sizlere yöneltmek istedim.
Birkaç gün önce Xiaomi Mi 5 telefonumu hepsiburada.com'dan aldım ve cihaz 7.2.9 Global Sürüm ile geldi.Sorularım şunlar.
1-Şuan 7.5 sürümü güncellenebilir görünüyor telefonumdaki mevcut sürümde parmak izi tanımlamada bug bulunuyor bu son sonraki sürümde de var mıdır? 7.5 sürümü stabil mi?
2-Telefonuma custom recovery yüklemek ve root yapmak istiyorum ama hangi adımları izleyeceğimi tam anlamadım.Dediklerimi yapmam için telefonun Unlock işlemi yapmam gerekli mi ve telefonum Unlock lu mu değil mi nasıl anlayabilirim?
3-Birden fazla parmak izi tanıtabiliyor muyuz ?

Eğer tekrara giriyorsam kusura bakmayın forumda yeniyim.
Herkese iyi günler iyi forumlar...

yasinsil

#Hash
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
OnePlus 5
Meslek
Uçak Teknisyeni
Konular
11
Sadece 3. soruna yanıt vereyim evet 5 tane parmak izi kayıt edebiliyorsun

Oyla:

Prophet66

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
6
7.5 hatasız parmak izi bugu yok. Unlocksuz geliyor kaydolup yapman gerekli ama bence gerek yok.Evet tanıtılabiliyor.

Oyla:

akdrhmz

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Xiaomi Mİ 9 SE
Konular
28
Başlıkta da belirttiğim üzere Mi 5 cihazıma yapmayı planladıklarım hakkında ki sorularımı sizlere yöneltmek istedim.
Birkaç gün önce Xiaomi Mi 5 telefonumu hepsiburada.com'dan aldım ve cihaz 7.2.9 Global Sürüm ile geldi.Sorularım şunlar.
1-Şuan 7.5 sürümü güncellenebilir görünüyor telefonumdaki mevcut sürümde parmak izi tanımlamada bug bulunuyor bu son sonraki sürümde de var mıdır? 7.5 sürümü stabil mi?
2-Telefonuma custom recovery yüklemek ve root yapmak istiyorum ama hangi adımları izleyeceğimi tam anlamadım.Dediklerimi yapmam için telefonun Unlock işlemi yapmam gerekli mi ve telefonum Unlock lu mu değil mi nasıl anlayabilirim?
3-Birden fazla parmak izi tanıtabiliyor muyuz ?

Eğer tekrara giriyorsam kusura bakmayın forumda yeniyim.
Herkese iyi günler iyi forumlar...

hocam unlock yapmak istiyorsanız bununla ilgili forumda konu vardı onu takip ederek yapabilirsiniz unlock yapmak için developer sürüm gerekli ve stabil 7.5 indirmek yerine sitesinden global developer sürüm indirip güncelleyici üzerinden yükleyin unlock işlemindeki adımları takip edip kilidi açtıktan sonra istediğiniz sürümü yükleyip kullanabilirsiniz.

Oyla:

fthbbk24

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
Xiaomi MI5
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şu noktayı altını çizerek sormak istiyorum: Custom recovery yüklemek ve root yapmak için unlock yapmam gerekli mi?
Şayet unlock yapmdan root yapmaya çalışsam cihazım brick mi olur?

Oyla:

akdrhmz

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Xiaomi Mİ 9 SE
Konular
28
Şu noktayı altını çizerek sormak istiyorum: Custom recovery yüklemek ve root yapmak için unlock yapmam gerekli mi?
evet twrp rom root için unlock yapman gerekli.

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Evet gerekli.
Bunu biraz mantık ile de çözebilirsiniz. Aşağıdaki örneklerle çok daha anlaşılır olacaktır.
Bootloader niçin kilitlenir? Cihaza yetkisiz müdahalelere engel olmak için. Buradaki yetki olayı cihaz üreticisi tarafından sunulmayan, önerilmeyen, yapılmayan şeylerdir.
Peki Custom Recovery niçin yüklenir ve Root niçin yapılır? Sistemdeki bazı şeyleri değiştirmek, kaldırmak yada eklemek için. Yani yapacağınız şey cihaz üreticisi tarafından onaylanmamış birşey olacak değil mi? Yani yetkisiz olarak birşeyler yapmak istiyorsunuz. Öyleyse Bootloader kilidi olduğu sürece bunları yapmanız mümkün olmayacak demektir.

MI PAD 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt