Telefonu alalı yaklaşık 1.5 ay oldu. Alır almaz, kırılmaz cam ve silikon kılıfını taktım. Bana göre telefon kesinlikle kılıfsız kullanılmaz özellikle Mi5. Tek şikayetim bu mi flash tool mi5lerde çalışmıyormuş. Çin versiyonu vs. gerekiyormuş. Yani rom atmak için twrp kurdum ordan flashladım. Fakat asıl şikayetim kılıf. Ben bu silikon kılıfları değil bu hoş dokulu ince ve kadifemsi kılıfları seviyorum fakat internette yerli ve yabancı kaynaklara bakmama rağmen bulamadım.
Telefonun kamerası; Özellikle almadan önce o kadar izlediğim test videosuna rağmen hayal kırıklığı yaşattı diyebilirim özellikle video modunda neredeyse hiçbir ayarı kullanıcıya sunmaması beni 3.parti uygulamalarına yönlendirdi fakat onlarda da gördüğüm şey bir önceki telefonum olan Samsung S4'ün kamerasından kötü olduğuydu.
Telefonun genel özellikleri ve düşüncem ise bu fiyata alınabilecek enlerden birisidir kendisi. Şarjı her türlü 1 günü çıkarıyor, kesinlikle hiçbir oyunda kasma-donma vs. yapmadı. Hiçbir şekilde pişmanlık vs. yok. Hatta yakın bir zamanda bir üst modele Mi5s'e terfi etmeyi planlıyorum. Bunun nedeni ise kesinlikle yanlardan öne doğru gelen o kavis kısmı. Tam kavis değil yarım kavis olduğu için çıplak olarak kullanınca her an elden kayıp, yere kapaklanacakmış gibi bir güvensizlik yaşatıyor bana. Mi5s tam istediğim fiziksel özelliğe sahip olduğu için böyle bir karar aldım.
Genel olarak 10 üzerinden 9
Edit: Kılıf takılı iken yaklaşık 5-10 kere elimden düşmüştür(kılıfını hiç çıkarmıyorum, sadece temizlemek için ondada güvenli bir yere koyuyorum telefonu, ayak üstü aslaa
) her hangi bir çizik yok. Silikon kılıf bu noktada çok işe yarıyor.
Edit2: Bu kısıma değinmeyi unutmuşum. USBType-C olmasının avantajları, uçak moduna alıp şarj ettiğinde 30 dakikaya 1günü çıkarabileceğin bir şarj sunuyor olması.
Type-C dezavantajı ise; MicroUSByi Type-Cye dönüştüren aparatı buldum fakat tam tersini bulamadım.
Yani herhangi bir MicroUSB kablosuyla aparatı kullanarak telefonumu sarj edebiliyorum fakat tam tersini kendi kablomla yapacak bir aparatı bulamadım, benimTYPE-C kablomla normal microUSB girişi olan bir powerbank misal, illa ek kablo taşıttaracaklar...
Kablo ise ilk başlarda sanki kopacakmış gibi bir hissiyat veriyor, telefona takarken değil çıkartırken çok sıkı bir şekilde yapışıyor girişe. Çıkarmaya çalışırken biraz zorlanıyorsun.