Mi 5 Prime hiç açılmıyor

d_a_yavuz

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Durmuş Ali
Cihazım
Mi5
Konular
1
Telefonlar zaten bizi yönlendiriyor. Ama biz yanlış bilinen fakat kendimizce doğru sandığımız şeyleri yapıyoruz. Mesela benim telefon %15 şarj kaldığı zaman uyarı veriyor şarja takın diye. Daha var biraz daha bekleyip öyle takayım demeye gerek yok üretici doğru yolu göstermiş. Birde uzun süre telefonu şarjda bekletme olayı var. Akşam tak sabah çıkar veya tak telefonu şarja bırak kendi haline 3-5 saat sonra çıkar bu konudaki düşünceleriniz nedir. Yani telefonu uzun süre şarjda bekletmek pile zarar mı verir fayda mı sağlar? Bu konuda tecrübeli arkadaşlar bilgi paylaşımı yapabilirlermi?

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Telefonlar zaten bizi yönlendiriyor. Ama biz yanlış bilinen fakat kendimizce doğru sandığımız şeyleri yapıyoruz. Mesela benim telefon %15 şarj kaldığı zaman uyarı veriyor şarja takın diye. Daha var biraz daha bekleyip öyle takayım demeye gerek yok üretici doğru yolu göstermiş. Birde uzun süre telefonu şarjda bekletme olayı var. Akşam tak sabah çıkar veya tak telefonu şarja bırak kendi haline 3-5 saat sonra çıkar bu konudaki düşünceleriniz nedir. Yani telefonu uzun süre şarjda bekletmek pile zarar mı verir fayda mı sağlar? Bu konuda tecrübeli arkadaşlar bilgi paylaşımı yapabilirlermi?
Şöyle bir durum var. Telefon ekranda %100 yazdığında yazılım olarak cihazın şarj olduğu bilgisi veriliyor. Ancak bir ölçü aleti ile bakıldığında cihazın halen daha akım çektiği görülebiliyor. Bir süre sonra bu akım azala azala sonunda akım çekmez oluyor. İşte bu andan sonra kaliteli şarj aletleri yada mesela Xiaomi powerbank'ler kendilerini kapatıyor. Yani siz şarjda bıraksanız bile pil dolmuyor.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

faramir86us

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Doruk
Cihazım
Mi 5
Konular
7
Mesleğim gereği açık alanda bulunabiliyorum bu nedenle havaların soğukluğu telefonun da sıcaklığının düşmesine neden oluyor. Soğuk havaya maruz kaldığı zamanlar telefonun şarjı %20 seviyelerinde kapanabiliyor. Ancak oda sıcaklığındaki bir ortamda gayet rahat bir şekilde şarj düşmeye devam ediyor. Telefonun bataryasında şişme de görünmüyor. Bu nedenle sorunumun hava sıcaklığından kaynaklı olduğuna kanaat getirdim.

Üst Alt