Yardım Mi 5 Kulaklık girişine su girdi

Alptuğ Dilbaz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
AlptuğDilbaz
Cihazım
Mi 5 Prime
Konular
5
Arkadaşlar Merhaba mi 5 in kulaklık jack girişine bugün az miktar su girdi bi peçete ile içerisindeki suyu temizledim olabildiğince ama bi sıkıntı olmaması için ne yapmam gerek nasıl bi yol izlemeliyim lütfen yardımcı olun
Yardımlarınızı bekliyorum Cantara

aLLMeTaLLiCa

Aaaaaaaaa1
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...........1
Cihazım
...........1
Meslek
Veri Giriş ( sekreter )
Konular
44
Sıkıntı olcağını zannetmiyorum . Veya pirinçtede bekletebilirsiniz bir kaç gün .

Oyla:

Alptuğ Dilbaz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
AlptuğDilbaz
Cihazım
Mi 5 Prime
Konular
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sıkıntı olcağını zannetmiyorum . Veya pirinçtede bekletebilirsiniz bir kaç gün .

bir tek oraya girdi zaten tek girmesini istemediğim yer, mi 5 teardown videosunda type-c girişinde water resistant olduğunu görmüştüm ama kulaklık jack girişinde var mı su koruması bilemiyorum kağıt havlunun ucu ile içinde kalan nemi, suyu olabildiğince aldım başka ne önerirsiniz çekindiğim konu anakarta gitmesin, anakarta felan ulaşır mı acaba?

Oyla:

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
bir tek oraya girdi zaten tek girmesini istemediğim yer, mi 5 teardown videosunda type-c girişinde water resistant olduğunu görmüştüm ama kulaklık jack girişinde var mı su koruması bilemiyorum kağıt havlunun ucu ile içinde kalan nemi, suyu olabildiğince aldım başka ne önerirsiniz çekindiğim konu anakarta gitmesin, anakarta felan ulaşır mı acaba?
Zannetmem oraya gittiğini...Pirinçte bekletmek bir Çözüm, ancak kısa vadel ve etkili olanı bence hemen Saç kurutma Makinası ile halletmek olacak

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Zannetmem oraya gittiğini...Pirinçte bekletmek bir Çözüm, ancak kısa vadel ve etkili olanı bence hemen Saç kurutma Makinası ile halletmek olacak
Eğer içerde su kalmışsa saç kurutma makinesi içeri itecektir. Saç kurutma makinesi önermediğimiz bir çözüm hocam. İçeriye iyice selpak tıkayıp baş aşağı 1-2 dk tutmak yeterli.

Oyla:

Asaf04

Yârdan Uzak Aleme Daldık...
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Asaf
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Meslek
Öğrenci
Konular
36
Hocam yanlız garanti iptal olmuş olabilir

Çünkü telefon firmaları çakallık yapıp kulaklık girişine ve USB girişine beyaz bir kağıt koyuyor o kağıt bir damla sıvı aldımı hemen kızarır ve sıvı teması der uyanık servisler

Aynısı Huawei de başıma geldi ilk cihaz değişim cihazıydı onda sıvı teması bandı kızarmış tı ki hiç su gelmedi bende deneme amaçlı her zaman ki gibi cihaza twrp yukleyip full wipe ardındanda sadece orijinal recovery attım tabi yine servis yedi bunu sonra bana ürün daha önce onarıldığı için değişim cihazı verilmiştir diyerek yeni cihaz verdi

Ama diğer Samsung Marka tablet sıvı teması bandı kızardı ki anlamıyorum nasıl su alıyor herhalde kulaklık nemli idi vs servise götürdüm batarya arızası için Garanti dışı bırakıldım servis de anakart oksitlenmiş diyemedi sadece bandı gösterdi kırmızı dedi

Yani biraz şans işi servis eğer bilgisiz ise Garanti dışı kalma ihtimali yüksek uyarayım dedim

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Hocam yanlız garanti iptal olmuş olabilir

Çünkü telefon firmaları çakallık yapıp kulaklık girişine ve USB girişine beyaz bir kağıt koyuyor o kağıt bir damla sıvı aldımı hemen kızarır ve sıvı teması der uyanık servisler

Aynısı Huawei de başıma geldi ilk cihaz değişim cihazıydı onda sıvı teması bandı kızarmış tı ki hiç su gelmedi bende deneme amaçlı her zaman ki gibi cihaza twrp yukleyip full wipe ardındanda sadece orijinal recovery attım tabi yine servis yedi bunu sonra bana ürün daha önce onarıldığı için değişim cihazı verilmiştir diyerek yeni cihaz verdi

Ama diğer Samsung Marka tablet sıvı teması bandı kızardı ki anlamıyorum nasıl su alıyor herhalde kulaklık nemli idi vs servise götürdüm batarya arızası için Garanti dışı bırakıldım servis de anakart oksitlenmiş diyemedi sadece bandı gösterdi kırmızı dedi

Yani biraz şans işi servis eğer bilgisiz ise Garanti dışı kalma ihtimali yüksek uyarayım dedim
Pek çok xiaomi söktüm öyle bir band göremedim hocam. Galiba xiaomi lerde yok. Bilemiyorum :)

Redmi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Skorpi

Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Eğer içerde su kalmışsa saç kurutma makinesi içeri itecektir. Saç kurutma makinesi önermediğimiz bir çözüm hocam. İçeriye iyice selpak tıkayıp baş aşağı 1-2 dk tutmak yeterli.
Çok açık yazmadım Baş aşağı tut diye.....sadece Arkadaşın Yer çekim Kanununu hesap ederek, Cihazı baş aşağı tutup, yandan Saç kurutma makinası ile hava basıncı vermek suretiyle, mevcut suyun hem dışarı çıkmasını hemde kalanın buharlaşmasını sağlamasıydı.....8=)haha--

Oyla:

Asaf04

Yârdan Uzak Aleme Daldık...
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Asaf
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Meslek
Öğrenci
Konular
36
Hocam şöyle bir örnek göstereyim arka kapağın üstüne kulaklık girişi tarafına yapıştırılmış bir küçük band var resimde kırmızı gözüküyor ve bu arkadaşın cihazı da Garanti dışı kalmış

Oyla:

Skorpi

Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Hocam şöyle bir örnek göstereyim arka kapağın üstüne kulaklık girişi tarafına yapıştırılmış bir küçük band var resimde kırmızı gözüküyor ve bu arkadaşın cihazı da Garanti dışı kalmış

Bence şimdi Sayın Zenex Üstadım, eğer elinde tesadüfen, açtığı bir Xaomi Cihazına ait Resim varsa, buraya atacak
Sizin Resimdeki Cihaz nedir acaba?

Oyla:
Üst Alt