Hocam 360 olan değerleri 270 yapıyorum ama değiştirmiyor. Nasıl yapabilirim.Bir arkadaş forumda ters kamera çözümünü yazmıştı.Ben 8.1.25 eu sürümünde denedim oldu. Arkadaşın ismini bulamadım, ben yazısını not etmiştim bir yere ilerde tekrar lazım olur diye. Alıntı :
Camera2 API yi ben de aktif ettim, aynı sorun bende de çıktı. Ön kamera baş aşağı gösteriyor.
Uzun araştırmalar sonunda düzeltmeyi başardım
"/system/etc/camera/msm8996_camera.xml" dasyasını aç
<CameraID2>2</CameraID2> kod satırının alt sırasında bulunan <MountAngle>360</MountAngle> kodundaki 360'ı 270 olarak değişiyoruz.
Bu satırlardan iki tane var ikisinde de aynı işlemi yapıyoruz.
<CameraID2>0</CameraID2> olanlara dokunma.
Bunları denedim ben ve sonuç olarak ön kamara nın ters dönme sorununu kendi mi5 cihazımda çözmüş bulundum. Sizde bir deneyin yedek alarak ,sizde de düzelir inşallah.
Arkadaşlar merhaba. Eu beta rom 8.5.24 kullanıyorum. magisk root var modülü ekledim. Baş aşağı sorunu mevcut nasıl giderebilirim. Kendi kamerasıda selfie de ters oldu Ters kamera düzeltir fixi ni twrp ile yüklemeye çalıştım hata veriyor.
[doublepost=1528723232,1528706148][/doublepost]
Hocam 360 olan değerleri 270 yapıyorum ama değiştirmiyor. Nasıl yapabilirim.
Twrp Root anlatımı konuya bakarak cihazınızı rootladıktan sonra Google Camera anlatımından kurulum yapabilirsinizgcam kurmak istiyorum ama daha rootu nasıl yağmam gerktiğini anlamadım. daha detaylı bir şekilde yardımcı olur musunuz? ulaşabileceğimiz videolu bir anlatım varsa çok iyi olur
Konuyu hortlatmış gibi olacağım ama araştırmama rağmen dişe dokunur bilgi bulamadım.
Xiaomi.Eu Miui 11.0.2 Stabil Android 8.0 romunu kullanıyorum. Hangi Gcam apk'sı indireceğimi bulamadım. Güncel kullanan var mı acaba?
Cihazımda TWRP yüklü, magisk ve api2 de indirdim ama kurulum yapmadım.