mi 5 hakkında ki fikirleriniz

teardrop2882

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Konular
1
evet arkadaşlar diğer forumlarda buna benzer konular gördüm ve bende bizim halkınızın mi5 den neler beklediklerini merak ediyorum benim beklediklerim şöyle;
boyut :5.2 inç
işlemci :Snapdragon 810
ram :4 gb
arka kamera :18mp
ön kamera :8mp
batarya :3200 MAH
çözünürlük :full HD
suya ve toza dayanıklılık

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
Mi4 için birçok şeyin yanı sıra Snapdragon 805 bekleniyordu. Hayal kırıklığı yarattı. Zaten son zamanlarda çıkardığı modellerde onu öne çıkaran çok fazla bir şey yok. Mi4 için paslanmaz çelikten davetiyeler dağıttı. Herkes çelik gövde beklerken telefonun çerçevesi ve şasisi paslanmaz çelik, arkası parlak plastik çıktı. Telefonun tasarımında da özgünlük yoktu. Çerçeveler iPhone, arka yüzü Samsung'a benzer şekilde çıktı.

Hayal kırıklığı senaryosu olursa yine;

- Snapdragon 805 ile çıkabilir.

- 5 inçten devam edebilir. 5 inç olursa FHD çözünürlük olur. Biraz daha kaliteli, daha az enerji tüketen bir panele terfi edebilir.

- Kamera 13MP ve 8MP olarak devam eder. Sensör boyutları değişmez, biraz daha gelişmişi olabilir. Belki arka kameraya da OIS eklenebilir.

- 16GB ve 64GB seçenekleri devam eder. Dahili hafıza belki eMMC 5.0'dan UFS 2.0'a terfi edebilir. Micro SD yine olmaz.

- RAM 3GB olarak kalır. Mi4'te LPDDR3 çift kanal 933 MHz 32-bit iken, yenisinde LPDDR3 çift kanal 800MHz 64-bit olabilir.

- Batarya kapasitesi değişmez. Daha az enerji tüketen bir panel ve yazılım optimizasyonu ile batarya kullanım süresi artabilir.

- Bir de Mart-Nisan gibi çıkabilir. Xiaomi yılın ilk aylarında Türkiye'ye girse bile yeni modelinin gelişi Temmuz-Eylül'e kadar sarkabilir (Mart-Nisan ayları gibi Çin'de çıkarsa.)

xoser

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Konular
28
Cvp: mi 5 hakkında ki fikirleriniz

miui kapak dizaynı kısmında değişikliğe gidebilir. çıkarılamaz batarya ile bütün bir gövde ile gelebilir. aynı zamanda alüminyum  kasa ile de gelebilir, gelmelidir de. Telefonun en az 2 gün normal kullanımda batarya ömrü sunması gerekiyor artık. 

Hafıza kartı seçeneği gelmiyorsa bile minimum 32 gb ile gelmeli telefon. 64 bit desteği diye herkes başlamış şimdiden yaygaraya. telefonda  en azından 1 yıl kadar 64 bitin pek bişey değiştirmeyeceği ortada. şuan bile 1 gb beleği olan telefonların yapamadığı şeyler yok neredeyse. 
5 İnç Ekran 
Snapdragon 810  ( ki snapdragon 810 beklenen gibi güçlü bir işlemci olmayabilir.)
Bataryanın min 3000 mah ile gelmeli. 
kameranın daha güçlü bir sensör ile desteklenmesi . düşük ısık ve çekim kalitesi açısından daha iyi entegrasyonu gerekli.

TosunPASA

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosun
Cihazım
Mİ 10T Pro
Meslek
Sys Support - IT
Konular
92
Cvp: mi 5 hakkında ki fikirleriniz

ben 2 farklı boyutda aynı modeli isterim diğer rakip firmalar daki gibi.
yani ultra size isteyenler ve aynı kalite-teknik özellikleri daha ufak boyutda bekleyenleri mahrum bırakmamalı

benim ideal boyut anlayışım 4,2-4,7 inch arası. aynı snapdragon işlemciye siz 5.5 veya daha ultra size larda isteyebilirsiniz ama firma beni de düşünmeli.

batarya tabiki....
ram konusunda arkadaşlar 3gb ram i olan modeller çoğunlukta ama işin garibi 1milyon 3gb ram li tlf u olan kişiler içinde kaç tanesi aktif olarak 2gb ram e yakın bir değer kullanıyor? yüz değil bin değil 1 milyonda kaç kişi?
vede ram arttırımından çok bence ram in hızı daha öncelikli. yani firmalar 1066 lık ram yerine 2k lık ram öbekleri kullansa bu sıkıntılar daha aşağıya inecek ve insanlar daha fazla ram isteklerinden kurtulacak. çünki olay pc lerdeki ram yarışına gidiyor......

dahili hafıza ve harici hafıza okuma ünitelerinin hızlarının belirtilmesini istiyorum. yani ben 90mb/sec lık kart taktığımda tlf um gerçekten bu hızda okuma yazma yapıyormu ? format atma işini veya açılışı daha hızlı hale getirmek için dahili bellek hızı nasıl arttırılmalı ?
ya otg/external cihaz bağlantı hızı ?

plastik veya aliminyum kasa.. ben 2 sini de istemiyorum. birleşim olan modeli tercih ediyorum. redmi note tlf umun kapağını açarken kıracağım diye korkuyorum. kalitesinden eminim ama sonuçda her maddenin bir sınırı var.

zorunlu nfc standardı ve kablosuz batarya dolumu da istiyorum
wifi de 300mbit, bluetooth da 4.1 ve yukarısı, usb de 3 zorunluluğu
dosya paylaşımını host/guest den multi session seviyesinde olmasını isterim.. yani biri benim tlf uma misafir olurken bende başkasının tlf una misafir olabileyim aynı anda... tabiki bu özellik tabletlerde daha çok istenebilecek bir yapı.

yok abi... 8mpx ve yukarısı gereklilik değil. ama ekranda multi focus vs daha önemli tlf daki fotoğraf kalitesi için.
misal.. ali ile veli nin istiklal deki resimlerini çekerken sadece onların yüzlerinin net olması için (multi focus) işaretleyip arka plan diye tabir ettiğimzi kısmın onlara göre daha flu kalması gibi.... software sel özellik görülsede sonuçda bu bir işlemci gücü ihtiyacıdır.

speakerrrrr.....
artık bu ünitelerin cihazın arka kısmında 1 yerde olmasından çok 1 den fazla ve kenarlara bir yerlere... (tlf kulağa yakın olması anı haricinde ön kısma yerleştirilen speakerdan ses çıkışı gibi ) çoklu yerleştirilmeleri gerekiyor. heleki oyun meraklıları için bu olay bambaşka ihtiyaç...
tabiki tlf oyun meraklısına en uygunu kulaklık veya bluetooth speaker yapısıdır.. ama bunları yapabilmesi için yine döndük dolaştık işlemci gücü ve batarya ya....

selamlar

Üst Alt