Mi 5 Bildirim Gelmeme Sorunu

Supedy

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Can
Cihazım
Mi 5
Konular
8
Telefonuma otomatik başlatma izni vermediğim hiçbir uygulamadan bildirim gelmemekte. Bunya yıllık ömrümde ilk defa böyle bir şey gördüm. Bütün xiaomi telefonlarda durum bu mudur? Bu sıkıntıyı nasıl aşabilirim. Çünkü otomatik başlatma izni verdiğim takdirde bu kez de ram sıkıntısı yazşıyorum. Telefondaki bütün uygulamalara otomatik başlatma yetkisi veremem ya.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Telefonuma otomatik başlatma izni vermediğim hiçbir uygulamadan bildirim gelmemekte. Bunya yıllık ömrümde ilk defa böyle bir şey gördüm. Bütün xiaomi telefonlarda durum bu mudur? Bu sıkıntıyı nasıl aşabilirim. Çünkü otomatik başlatma izni verdiğim takdirde bu kez de ram sıkıntısı yazşıyorum. Telefondaki bütün uygulamalara otomatik başlatma yetkisi veremem ya.
Bundan daha doğal ne olabilir ki? Açık olmayan bir whatsapp, size bildirim geldiğini nereden bilecek hiç düşündünüz mü? Yada Gmail açık olmazsa nasıl mail gelecek, yada facebook size nasıl bildirim gönderecek, yada twitter. Örnekleri çoğaltmak mümkün ama hepsinin ortak paydası eğer bir uygulama çalışmıyorsa o uygulama ile ilgili bildirimler nasıl gelecek?

MI PAD 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Supedy

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Can
Cihazım
Mi 5
Konular
8
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bundan daha doğal ne olabilir ki? Açık olmayan bir whatsapp, size bildirim geldiğini nereden bilecek hiç düşündünüz mü? Yada Gmail açık olmazsa nasıl mail gelecek, yada facebook size nasıl bildirim gönderecek, yada twitter. Örnekleri çoğaltmak mümkün ama hepsinin ortak paydası eğer bir uygulama çalışmıyorsa o uygulama ile ilgili bildirimler nasıl gelecek?

iphone da veya diğer bütün android telefonlarda nasıl geliyor? G5 var bir adet elimde ve uygulamaların açık olmasına gerek yok bildirim gelmesi için. Bildirim gönder seçeneğinin aktif olması yetiyor.

Kamboc

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veysel
Cihazım
Mi5s Plus
Konular
24
iphone da veya diğer bütün android telefonlarda nasıl geliyor? G5 var bir adet elimde ve uygulamaların açık olmasına gerek yok bildirim gelmesi için. Bildirim gönder seçeneğinin aktif olması yetiyor.

Bende şunu ilave edeyim otomatik başlama izni olmadığı halde bildirim alabilgim uygulamalar var

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Arkadaşlar galiba uygulamayı anlatmak daha doğru olacak. Herhangi bir telefona bildirim gönderen bir uygulama yüklediğinizde varsayılan olarak bu uygulama arka planda sürekli olarak çalışır ve size bildirim gönderir. Bu durum hem batarya hem de telefon performansınıza ciddi anlamda zarar verir. MIUI'de ise otomatik başlatma seçeneği ile bu uygulamaların arka planda sizden habersiz bir şekilde çalışması ve cihazınızdan alacağınız verimi düşürmesi varsayılan olarak engellenmiştir. Yani uygulama yönetimi konusunda size diğer sistemlere nazaran daha özgürlük tanımaktadır. Eğer bu özelliği istemiyorsanız güvenlik/izinler/otomatik başlatma menüsü altından kapatabilirsiniz ancak bu işlemi yapmanızın ferrrariye LPG taktırmakla özdeş olduğunu belirtmek isterim... Böylesine önemli ve işe yarar bir özelliği sıkıntı olarak tanımlamanızı açıkçası garipsedim :)

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Bunu şaka olarak yazdığınızı varsayıyorum. Diğer cihazlarda zaten bu uygulamaların arka planda çalıştığı için bildirim alabildiğini bilmezlikten geliyorsunuz :)

Bakın yukarda yazdım ve anlaşılmaması için hiçbir sebep yok. Oldukça net. Herhangi bir uygulama, kendisine gelen mesajlar, uyarılar yada bildirimleri kullanıcısına iletebilmesi için bundan haberdar olması gerekir değil mi? Haberdar olması için de kendini sürekli takip etmesi gerekir değil mi? Buna biz çalışma diyoruz değil mi? Bu ister ön planda olur ister arka planda. Farketmez. Çalışacak ki haberdar olup size de haber versin. Bunu anlasanız zaten yanlışta ısrar etmeyeceksiniz.

İşte, belirttiğiniz diğer cihazlarda, bu tip uygulamalar arkaplanda devamlı çalışmaktadır. Siz güya bu işi yaptığını iddia eden binlerce uygulamayla bunları kapattığınızı zannetseniz de, bildirim gelmesi bunların halen çalıştığının en güzel kanıtıdır.
Miui ise bu uygulamaları kesinlikle arka planda açık bırakmamaktır. Bildirim gelmemesi bunun ispatıdır. Bu da Miui'nin işini en güzel şekilde hakkıyla yaptığının kanıtı değil midir?

Sözün özü : Bildirim gelmesi için uygulamanın mutlaka arka planda açık olması gerekir. Eğer gelmiyorsa ya uygulama açık değildir yada bildirim gönderme izni yoktur.
Bir arkadaşın belirtmiş olduğu, izinleri kaldırıldığı halde bildirim gelen uygulamalar varsa, demek ki o uygulama halen bir şekilde çalışmaktadır.

ilyasx

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
ilk
Cihazım
mi5
Konular
0
Merhaba,
Șu gonderideki ( http://forum.miuiturkiye.net/konu/ultimate-battery-saving-modu-aktif-etme.6505/#post-65102) kontrol edin, standart ı seçip tlf.u yeniden başlatın. Sorun çözülemez ise off konumuna alarak işlemi tekrarlayıp denemenizi öneririm.
Selamlar.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

ilyasx

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
ilk
Cihazım
mi5
Konular
0
Bir de buna bakın ;
Bunun çözümü şu arkadaşlar.Geliştirici seçeneklerinden en alta inin ve zorla kapatılan uygulamar ile miui optimizadyonu aç seçeneklerini kapatın.Bende çözüm oldu.<br /><br />MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Supedy

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Can
Cihazım
Mi 5
Konular
8
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Açıkçası bildirim gelmesi için bütün android telefonların uygulamayi arkada çalıştırdığını bilmiyordum. Fazlasiula tatmin oldum. Teşekkürler.

ilyasx

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
ilk
Cihazım
mi5
Konular
0
Aslında şöyle; açık uygulamaların kapatılması normal. Uygulamaların bildirimleri alması için kendisinin çalışması değil, o uygulamanın notification / bildirim servisinin çalışması yeterli. Bunun için de bir tane servis yetiyor.

Üst Alt