Haber Mi 5 batarya sorunu

Hakan 044

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
1
Cihazım
Xiaomi Mi 9 se
Konular
9
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Telefon özellikleri böyle hocam

Ekli dosyalar

• Screenshot_2016-12-24-15-53-12-707_com.android.settings.png
    Screenshot_2016-12-24-15-53-12-707_com.android.settings.png
    135,8 KB · Görüntüleme: 42

__SEFA__

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SEFA
Cihazım
mix 3
Konular
15
hocam sizden bir ricam var.
cihazı orta bir şarjda değil de full şarj edip kullanınca aynı şeyi yapıyor mu diye bakabilir misiniz ?
aynı problemi son zamanlarda 2-3 keredir duyuyorum ama full şarj edip ara değerde şarja takmazsanız problemin görülmeyeceğini düşünüyorum.

Hakan 044

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
1
Cihazım
Xiaomi Mi 9 se
Konular
9
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tamam denerim sizin dediğiniz gibi olabilir bitmeden şarj a takma ve dılmadan çıkarma yapıyorum. Çok sağolun...

calimaestro

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Muhammed
Cihazım
Xiaomi mi5
Konular
0
benzer bir problem değil ama ben de 5 günlük mi5 kullanıcısı olarak telefonu %100 olarak şarjdan çıkardıktan sonra çok çabuk sürede 99'a düştüğünü görüyorum.Önceki telefonlarda 100'den 99'a düşüş çok daha uzun sürüyordu.Bu bir problem midir yoksa normal mi ?

calimaestro

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Muhammed
Cihazım
Xiaomi mi5
Konular
0
benzer bir problem değil ama ben de 5 günlük mi5 kullanıcısı olarak telefonu %100 olarak şarjdan çıkardıktan sonra çok çabuk sürede 99'a düştüğünü görüyorum.Önceki telefonlarda 100'den 99'a düşüş çok daha uzun sürüyordu.Bu bir problem midir yoksa normal mi ?

bunu yazarken 98'e düştü mesela.Şarjdan çıkaralı 15-20 dakika oldu olmadı ve hiç kullanmadım desem yeridir.

hohenheim

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Selçuk
Cihazım
iPhone 6
Meslek
Mühendis
Konular
1
bunu yazarken 98'e düştü mesela.Şarjdan çıkaralı 15-20 dakika oldu olmadı ve hiç kullanmadım desem yeridir.

Ben de telefonu dün kullanmaya başladım. Aynı sorun için forumu araştırıyordum. Telefon şarjdan aldıktan sonra 15dk geçmeden %99'a düşüyor. Bu kadar çabuk pil düşmesi görmemiştim. Kalibrasyonu iyi yapamamışlardır diye umuyorum. Umarım cepport iade edilmiş veya kullanılmış telefonu tekrar satmamıştır. Tam gün deneyip gözlemleyeceğim. Belki gösterge ilk aşamada çabuk düşüp sonradan daha yavaş iniyor olabilir.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Arkadaşlar batarya testleri cihaz belirli bir süre kullanılmadan yapılmaz. Bataryaların tam kapasite çalışması için en az bir kaç defa tam doldurulup boşaltılması gereklidir.

Hemen bir örnek vereyim şu anda elimde bulunan Mi5s geçtiğimiz haftasonu elime geçti. %30 gibi br batarya doluydu ve bir kaç saat içinde tamamen bitti. Şarja taktım ertesi gün akşamı zor çıkardı. Ki bu arada telefon tamamen boş, uygulama oyunvs. hiç bir şey yüklemedim. 3. gün uygulama oyunları yükledim akşam şarja takarken hala şarj vardı... Neyse çok uzatmayayım dün yaklaşık 4 saat oyun oynandı telefonda, 1 saat civarında konuşma, onlarca sms ve whatsapp mesajı, forumda gezinme sosyal medya vs. tam kapasite kullandım telefonu ve gece şarja takarken %35-40 civarında bir şarjı vardı.

Benim cihazım 1-2 haftada tam kapasitesine ulaşacak gibi duruyor. Bu süre bazı cihazlarda 1 aya kadar uzayabilirken bazılarında 1-2 gün olabiliyor. Bu nedenle batarya adına yorum yapılabilmesi için telefonun öncelikle uzun süreli ve çeşitli koşullar altında kullanılması ve test edilmesi gereklidir.

Üst Alt