Yardım Mi 5 Batarya Sorunu için Hangi Yolu Önerirsiniz

• Konbuyu başlatan faati
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 5
  • Görüntüleme 1K

faati

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
3
Merhaba,

1 Ocak'ta Delta garantili bir Xiaomi Mi 5 adım. Ancak cihazım bekleme modunda dahi aşırı batarya tüketiyor, normal kullanımda bir günü çıkartamıyorum. Yapılan yorumlardan ve testlerden anladığım kadarıyda benim cihazımda bir sorun var.

Bu durumda sizce hangi yolu izlemeliyim?

Garantiye mi göndermeliyim? Hard Reset mi denemeliyim? Ya da başka bir öneriniz var mı?

Hard Reset için bootloader kilidini açmam gerekiyor sanırım ve bu garantiyi bozuyor diye biliyorum. Hard Reset sorunumu çözmez ise garantiden hak talep edememekten korkuyorum.

Garantiye göndersem, cihazı değiştirmeyeceklerine eminim. (Yanılıyor muyum?) Cihaz değişmediği müddetçe de hard resetten öte bir şey yapmazlar, hatta factory reset atıp geri gönderirler diye endişe ediyorum.

Cihazdan soğumadan bir an önce bu sorunu çözmem lazım. Siz ne önerirsiniz?

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
430
Hocam öncelikle bootloader kilidini kaldırmış olmanız garanti durumunuzu Delta servis için etkilemeyeceğini belirteyim. :)

Muhtemelen haklısınız, siz cihazı gönderidiğinizde sorun yazılımsaldır diyerek hard reset atacak ve sze cihazı geri göndereceklerdir ve yine muhtemelen sorununuz çözülmüş olacaktır. :) Bence öncelikle pil kullanım detaylarını bir kontrol edin. Hangi uygulamalar pili kullanıyor, ekran süresi ne kadar alıyorsunuz, telefon uygulamaya geçiyor mu vs. gibi verileri kontrol ettikten sonra eğer sorunu çözemiyorsanız bootloader kilidini açıp fastboot ile orijinal rom yüklemesi yaparsınız. Eğer yine de çözülmezse bu durumda sorun donanımsaldır diyebiliriz.

Oyla:

faati

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam öncelikle bootloader kilidini kaldırmış olmanız garanti durumunuzu Delta servis için etkilemeyeceğini belirteyim. :)

Muhtemelen haklısınız, siz cihazı gönderidiğinizde sorun yazılımsaldır diyerek hard reset atacak ve sze cihazı geri göndereceklerdir ve yine muhtemelen sorununuz çözülmüş olacaktır. :) Bence öncelikle pil kullanım detaylarını bir kontrol edin. Hangi uygulamalar pili kullanıyor, ekran süresi ne kadar alıyorsunuz, telefon uygulamaya geçiyor mu vs. gibi verileri kontrol ettikten sonra eğer sorunu çözemiyorsanız bootloader kilidini açıp fastboot ile orijinal rom yüklemesi yaparsınız. Eğer yine de çözülmezse bu durumda sorun donanımsaldır diyebiliriz.

Yanıt için çok teşekkürler.

Aşağıdaki durum için yorumunuzu da öğrenebilir miyim? Hard Reset ile düzelme ihtimalini ne görüyorsunuz?

Şöyle ki; sabah 7'de sarjdan aldım; öğlen 12'ye kadar 2 dakikalık bir telefon konuşması, 5-6 dakikalık sosyal medya gezinmesi ve 10 dakikalık navigasyon dışında telefonun ekranını dahi hiç açmadım; sarjım %70'e indi. Benzer şekilde 07:00'de sarjdan alıp hiç kullanmazsam (ekranı dahi açmıyorum), 09:30'da telefonun pili %92'ye inmiş oluyor. Normal kullanımda ise akşam üstü pil %20-%30 seviyelerine iniyor. Ekran süresi 3 saat civarında oluyor. Bu arada, hiç oyun oynamadığımı ve telefonu çoğunlukla sosyal medya ve rss takibi için kullandığımı belirteyim. (Cihazı bul özelliği kapalı, pil tasarruf modu açık.)

Yazılım sürümleri:
miui global 8.1 / kararlı 8.1.2.0 (maamidi)
android sürümü 6.0.1 mxb48t

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Son düzenleme:
Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
430
Hocam kendi cihazlarıma facebook,messenger, insatgram vb. uygulamaları kesinlikle yüklemiyorum. Bu uygulamalar ciddi anlamda cihazlara zarar veriyor. Yani ilk tavsiyem bu uygulamaları kullanmamanız yönünde. Cihazınızın kendi tarayıcısı veya Chromei yandex gibi harici bir tarayıcı üzerinden de bu uygulamalara ulaşabilir, bildirim alabilirsiniz.

Asıl sorunuza cevap olarak ise söyle bir şey söyleyeyim. Eğer bu durum benim cihazımda olsaydı kesinlikle ilk iş olarak temiz bir kurulum yapar ve kurulum sonrasında telefonu temiz bırakırdım. Bir süre batarya süresini test eder ve durumu takip ederdim. Eğer sıkıntı yok ise daha sonra ihtiyacım olan uygulamaları teker teker yükler ve sorun yaratan uygulamayı bulurdum. :)

Oyla:

sas_sas

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sururi
Cihazım
mi5
Konular
21
faati bey,
Benim arkadaşımın 2.el mi5/64 ünde de aynı sorun var.

Pilini değiştirdi ama sorun hala devam ediyor.
Önerilen tüm çözümleri denedi ve değişik romlar yükledi ama çözüm olmadı.
Hatta (siz de deneyin) telefon kapalı iken bile aynı şekilde pil tüketiyor.
Sorun yazılımsal değil.
Belli ki ya modem ya da CPU/mother board arızalı ve devamlı akım çekiyor.

Bence hiç uğraşmayın hemen iade edin...

Oyla:

faati

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
faati bey,
Benim arkadaşımın 2.el mi5/64 ünde de aynı sorun var.

Pilini değiştirdi ama sorun hala devam ediyor.
Önerilen tüm çözümleri denedi ve değişik romlar yükledi ama çözüm olmadı.
Hatta (siz de deneyin) telefon kapalı iken bile aynı şekilde pil tüketiyor.
Sorun yazılımsal değil.
Belli ki ya modem ya da CPU/mother board arızalı ve devamlı akım çekiyor.

Bence hiç uğraşmayın hemen iade edin...

Hocam, çok saçma biliyorum ama benim telefonun sorunu "pil tasarruf modunu KAPATINCA" düzeldi... Şu an memnunum gayet, bir günü çok rahat deviriyorum. Bu arada; hala telefon %80'e çok hızlı düşüyor, ancak sonrası gayet makul. 3 saati görmeyen ekran süresi pil tasarruf modunu kapattıktan 5 saatin üstüne çıktı mesela. Çok ilginç, çok saçma, ama bende böyle oldu.

Umarım Android 7 güncellemesi ile daha stabil bir hal alır ama sorun donanımsal değil yazılımsal görünüyor en azından bendeki cihaz için.

Oyla:
Üst Alt