Sıkıntıları ve güzel taraflarını tek tek yazalım siz kararınızı verin;
1. Dil problemi
Kısmen Türkçe yöntemi var ama yinede çoğunluğu İngilizce olacak, ortalamanın bir tık üstü bir İngilizceye sahipsiniz alınır.
2. Bildirim problemleri
Çin sosyal medya uygulamaları hariç çoğu uygulama da bildirim problemleri yaşayacaksınız, otomatik başlatma ve arkaplan da çalışma izinlerini verirseniz kısmen çözülüyor, sosyal medya bağımlısı değilseniz alınır.
3. Google problemi
Google Çin'de yasaklı değil ama o kadar çok kısıtlama uygulamışlar ki minimal düzeyde çalışıyor, eskiden Google mı vardı onsuz da yaşarım diyorsanız alınır.
4. Android Auto problemi
Direk çalışmıyor çözümü de yok diye biliyorum, arabanız desteklemiyor yada hiç yoksa zaten heryere de minibüsle yada yürüyerek gidiyorsanız alınır
5. Bootloader kilidi problemi
Resmi yollarla açmanız imkansız illegal yollarla açmakta aşırı pahalı (min 300$), ben zaten romdan rootdan anlamam normal kullanır geçerim diyorsanız alınır
6. Daha iyi donanım avantajı
Evet globala göre çin cihazlarında daha iyi parçalar kullanılmış depolama çipi, batarya kapasitesi, ram markası gibi gibi, forumda bunun üzerine bir konu var bulup etiketlemeye üşendim, sizin için önemliyse alınır.
7. Düzenli güncelleme avantajı
Xiaomi 'nin CN romu en hızlı güncelleme alan romdur, yeni bir özellik yada herhangi bir gelişme ilk burada yayınlanır, yalnız bazı özellikler sadece Çin'de çalışır burda kullanamazsınız. Öreğin taitong uydusu üzerinden konuşma, güncelliğe önem veriyorsanız alınır.
8. Pil optimizasyonu ve kararlılık avantajı
Xiaomi 'nin CN romu en kararlı Xiaomi yazılımıdır, muhteşem bir akıcılığa ve yağ gibi geçişlere sahip. Agresif pil optimizasyonu sayesinde de en iyi ekran süresini burda alırsınız, zaten pili globale göre 600 mah daha büyük, normal kullandımda 1 değil 2 günü bile çıkartabilir. Her yerde priz aramaktan sıkıldıysanız alınır.
Not: Hem global modeli hem de Çin modeli Band20 desteklediği için şebeke problemini iki modelde asla yaşamazsınız, kırsalda da şehirde de rahatça kullanabilirsiniz.
Bütün artılarını ve eksilerini yazdım, bir telefondan bekletiniz ne önce onu düşünün sonra karar verin bence, iyi forumlar...