Soru Mi 14T Pro almak üzereyim. BL Kilidi Açılıyor mu?

ahmetatici

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
NOTE 12 PRO+
Meslek
Memur
Konular
2
arkadaşlar merhamalar. note 13 pro plus Çin modeli kullanıyorum. bl kilidi açamadım o yüzden bir türlü farklı rom yükleyemedim. şuan ise mi 14T pro gloal modelini almak üzereyim. kullanan ya da bu iş ile uğrayaşan arkadaşlar bu cihazda bl kilidi açılabilir mi. direnç kayıtlı yada kayıtsız olması bl kilidi açılması açısından önem ifade eder mi. size zahmet yardımcı olursanız çok sevinirim. ayrıca satın alırken yazılımsal olarak dikkat etmem gereken bir durum var mı. örneğin hyperos yüklü mü alayım miui sürümlü olanı mı alayım.

weepanimuwatcher

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
zort
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Konular
31
Direnç yaptırmadım henüz, Yurtdışı cihazı kullanıyorum. Ama direnç yapılınca RSA koruması kalkmaktan ziyade başka bir ülkenin cihazıymış gibi davranıyor ve fabrika romu ile imei atılabiliyor. Sonrasında sıradan kullanıcı unlock yapmaya çalışınca sorun yaşıyor. Çünkü cihaz kendini hindistan veya çin cihazı zannediyor. Yani Unlock yapmadan direnç değişimi ciddi bir sorundur. O yüzden önce kilidi açmaya çalışın.
Aynı mesele mi 13 pro için de geçerli olabilir, dirençten sonra çin cihazı kendini global olarak gösteriyor

Oyla:

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
Direnç yaptırmadım henüz, Yurtdışı cihazı kullanıyorum. Ama direnç yapılınca RSA koruması kalkmaktan ziyade başka bir ülkenin cihazıymış gibi davranıyor ve fabrika romu ile imei atılabiliyor. Sonrasında sıradan kullanıcı unlock yapmaya çalışınca sorun yaşıyor. Çünkü cihaz kendini hindistan veya çin cihazı zannediyor. Yani Unlock yapmadan direnç değişimi ciddi bir sorundur. O yüzden önce kilidi açmaya çalışın.
Bu olay tam olarak böyle değil hocam,
Olayı karıştırmadan basitçe belirteyim,
14T Pro kilidi açılıyor,direnç yapılıyor.
Şuan için yazılımsal kayıt söz konusu değil biraz problemli bir metod çünkü.

Oyla:

snn53

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Sinan
Cihazım
mi10t
Konular
10
arkadaslar diyelim bl kilidini actik hyperos1 de iken, sonra guncelledik hyper2 ye bl kapanmaz dimi ? 8 ay kullanip sonuna dogru da guncelleyip en son yazilimda yazilimsal imei repair (cikti diyelim ozamana kdar) yaparsak bi sorun olusurmu. Birde yazilimsal yaptik diyelim reset atinca imeiler ucuyomu yoksa orjinal imeiyemi doner ? Veya pc den miflash ile girdik yeni guncel global rom indirip flashladik ayni sekilde ucarmi imeiler yoksa orjinalemi doner ?
Bende bunu alacakfim ama bl kilidi acilmaz vs muhabbetini duyunca hyperos2 de suanlik bekleyeyim dedim, zaten alirsam yazilimla repair yaptiricam, direnc işi bana cok sacma geliyo sifir telefon sokulup lehim yaptirilirmi yahu, adam kac derece veriyo belli degil 2 ay sonra yok bozuldu yok ora calismiyo bura calismiyo ne gerek var bence yazilimsal iyidir. Ama kafamda soru isaretleri var iste. Birde bl kilidi acikken whatsapp sikinti yapiyomus mtk bu cihazlara, sanirim bl kilidi acmadan yazilimsal repair de oluyo 13t sersinde. İnsallah bundada oyle olur

Oyla:

miskin1702

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T Pro
Konular
2
Soruları daha anlaşılır şekilde düzenleyip liste halinde yazayım:

1. Bootloader kilidini HyperOS 1'de açtıktan sonra HyperOS 2'ye güncelleme yapılırsa, bootloader kilidi kapanır mı?
- Randevu, sürüm değişince bozulmuyor. Miui 14'ten Hyperos geçince randevu bozulmadı. Ve MiUnlock ile açılırken hata vermedi cihazlar.

2. 8 ay kullandıktan sonra yazılımsal IMEI repair yapmanın herhangi bir sakıncası var mı?
- Bir sakınca Yok, Yazılımsal repair çıkınca yapabilirsiniz. Bu süreçte tavsiyem bootloader kilidini açık tutmanız.

3. Yazılımsal IMEI repair sonrası:
A- Reset atınca IMEI'ler silinir mi?
B- Orijinal IMEI'ye geri döner mi?

A- Reset atınca imei silinir. Ama telefoncunuzdan atmasını isterseniz o atabilir ve imei silinmez, cihaz çökmez. Ücretli programdan yapacak.Eğer kendiniz reset atarsanız, nvdata corrupted hatasına düşer, cihaz dirence gidebilir Yazılımsal olarak da tekrar çözülebilir. O yüzden o riske girmeyin.
B- Orjinal imeiye geri döner.Genellikle yazilimsal imeiler bir cok sorunu beraberinde getirdiği için, her telefonda ayrı ayrı değerlendirme gerektirir. 14t pro henüz belli degil.
4. Mi Flash Tool ile güncel Global ROM yüklendiğinde IMEI'ler silinir mi?
- Evet silinir ve telefonda öngörülmeyen sorunlar çıkabilir. 13t pro yazılımsal imei atıldı. Sonra Global rom atıldı. Cihaz hata verdi dirençle çözüldü. Yani sorunlar telefona özgü. 14t pro icin bir uzman gorusu gerekli.

5. Telefonda dirençle yapılan IMEI repair işlemi hakkındaki endişeler var, doğrudur, yerinde endişelerdir. Evham değildir.

6. Bootloader kilidi açıkken WhatsApp'ın MediaTek işlemcili cihazlarda sorun çıkarması konusu
- 14T pro için şimdi kilit açık kullanıyorum herhangi bir sorun yok.

7. 13T serisinde olduğu gibi bootloader kilidi açılmadan yazılımsal IMEI repair yapılabilir mi?
- Henüz kabası bile belli olmayan bir işin ince detayi belli olmaz. Dediğin işlemin olma ihtimali var, kilidi acilmadan yetkili ile işlem yapilan cihazlar var ama 14T pro icin boyle bir şeyin yokluğu, varlığından daha yüksek ihtimaldir.

Not: Cevaplar mevcut veriler ışığında az olan tecrübeyle oluşturulmuştur. Kesin cevaplar ancak deneyince ortaya çıkar.

Oyla:
Üst Alt