Çözüldü Mi 13 Ultra Kamera 0.5 Problemi

selverin

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Servet
Cihazım
N7100
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Hyper Os 2.0.2.0
Telefon Modeli
Mi 13 Ultra
Bootloader Kilidi
Açık
Telefon: Mi 13 Ultra YD china model. Kayıt yok.
Yazılım: Hyper Os Son sürüm.
Boot loader kilidi: Açık.

Merhaba arkadaşlar, Mi 13 ultra aldım. Kamerasındaki hatayı bilerek aldım. Bundan dolayı uygun fiyata aldım. Şimdi sorun şöyle Arka kamerayı 0.5 yapınca kamerayla bağlantı kurulamadı deyip 3 saniyeden geri sayıp kapanıyor. Portre modunda 30mm 50mm yapınca aynı hatayı veriyor.

Bir telefoncuya gösterdim. Yazılım problemi de olabilir kamerada sorunlu olabilir dedi. Fastboot ile son güncel hyper os kurdum. Her şeyi sıfırladım. Başka kamera uygulamaları da kullandım. 0.5 de problem var. Başka bir telefoncuya gösterdim. Ultra serilerinde kamerada problem olmadığını işlemci ara bağlantılarda sıkıntı çıktığını söyledi. Yani anakarta müdahale edip işlemci ara bağlantılarına işlem yapacağım dedi.

Bu işten anlayan varsa yardımcı olabilir mi?

Teşekkürler.

Çözüm
Kamera da arıza var kamera değişimi denenebilir. Ama sorun ana kart kaynaklı ise tamir olma ihtimali çok düşük.
Anladım. Kamera değişimi yapacağım. Eğer düzelmezse böyle kullanmaya devam.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Telefonun kamerası sağlam çıktı. Problem anakart işlemci katmanları. Tamirci tavsiye etmem dedi. Dokunursak telefon elimizde kalır. Böyle kullanmaya devam :)

selverin

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Servet
Cihazım
N7100
Konular
1
Normalde Herkes Kamera sensöründen Demek İstiyor Ancak Sen Portre Kamera da Bozuk Dediğin İçin İki Kamera Sensörünün Aynı anda Bozulma İhtimali çok düşük Bir İhtimal diyerek İşlemci Ve Anakart Kaynaklı Diyorlar. Arka Kapağı Açıp kamera Sensörleri Bir sök tak yapilarak test etmek lazım belki telefoncunun Basit Bir Hatasından kaynaklı da Olabilir.

Edit. Son mesajı şimdi gördüm gecmis olsun.
Teşekkürler, cihazı bilerek aldım bütçeme uygundu. Sorun kamerada olsaydı güzel olurdu ve test bahsettiğiniz şekilde yapıldı. Çıkma bir anakart bulsam aslında sorun kökten çözülür :)

Oyla:

kadirgul42

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Xiaomi 14 ultra
Konular
7
Teşekkürler, cihazı bilerek aldım bütçeme uygundu. Sorun kamerada olsaydı güzel olurdu ve test bahsettiğiniz şekilde yapıldı. Çıkma bir anakart bulsam aslında sorun kökten çözülür :)
Zor Bulunur Ama insallah Hesaplı Birşey Bulursunuz

Oyla:
Üst Alt