Çözüldü Mi 12T Pro (Direnç Kayıtlı) HyperOS 3 Güncelleme Riski

daryldixon1907

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Süleyman
Cihazım
Mi 12T Pro
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
2.0.204.0.VLFTRXM
Telefon Modeli
Mi 12T Pro (diting)
Bootloader Kilidi
Açık
Beyler selamlar,

ElimdeMi 12T Pro (diting) cihaz var. Cihazın durumu biraz karışık, tecrübeli arkadaşlardan fikir bekliyorum:

Kayıt Durumu: Donanımsal Direnç Kayıtlı.
Kilit Durumu: Bootloader Kilidi Açık.
Mevcut Sürüm: 2.0.204.0.VLFTRXM (HyperOS 2 - Türkiye Kararlı)

Durum : Cihaza şu an OTA üzerinden HyperOS 3 güncellemesi düştü.
Daha önce manuel olarak Mi Flash Tool ile HyperOS 2 sürümüne geçmiştim, bir sorun yaşamamıştım (sadece WhatsApp sistem bütünlüğü hatası verip ban atmıştı, numara değiştirerek çözdüm).

Ancak forumlarda ve Telegram gruplarında HyperOS 3'ün güvenlik duvarlarının (Play Integrity ve Region Lock) çok sertleştiği, dirençli cihazlarda "NV Data is Corrupted" hatası vererek cihazın Recovery modunda takıldığına dair çok fazla duyum aldım.
Sorularım şunlar:

Kendi güncelleme menüsü üzerinden (OTA) bu güncellemeyi yaparsam cihazın bootloop'a düşme veya NV Data hatası verme ihtimali nedir?

Donanımsal direnç olduğu için IMEI'nin gitmeyeceğini biliyorum ama sistemin bu direnci "güvenlik ihlali" olarak görüp cihazı kilitleme (brick) riski var mı?

HyperOS3 güncellemesini yapmalı mıyım, yoksa "macera arama otur oturduğun yerde" mi dersiniz?

Şimdiden teşekkürler, üstatlardan yorum bekliyorum.

daryldixon1907

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Süleyman
Cihazım
Mi 12T Pro
Konular
1
Beyler telefonu yeniden baslatayım dedim kendi kendine guncellemeyi yapmış şu anlık bir sıkıntı yok gibi

Oyla: Çözüm

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
11
Global cihazlarda genel olarak güncelleme sorunu olmuyor Zaten. 14 Ultra modeli istisna tabiki.

Oyla:
Üst Alt