mi 11 ultralar genellikle çin model. Global cihazların arka kapağında CE simgesi bulunur.
Bu arada mi 11 ultra kullanıcılarından birisi yazmadan ben cevabını yazayım. mi 11 ultra direnç değişiminden sonra model kodu sonu G oluyor
Merhaba. Kısa sorularım olacak. Bu ara piyasada Mi 11 Ultra olarak Btk'ye kayıtlı, ithalat yoluyla kaydedilen şeklinde olan ama model kodu C olan, yani Çin cihazları sıkça dolaşıyor. Hatta birinin toptan şekilde Ticaret Bakanlığı'ndan aldığının faturasını da gördüm. Hangarda beklemiş bir süre. Fakat sürümleri global. Yani Çin cihazı resmi şekilde kayıtlı ama sürümü global. Dolayısıyla, sanırım direnç uygulamasına gerek kalmadan, sadece yazılımla global yüklenmiş. Eğer böyleyse, yani C kodlu cihaz resmi şekilde kaydedilmiş ve sürümü yazılım üzerinden değiştirildiyse, bu cihazları kullanmak sağlıklı mıdır? Yoksa C kodlu cihaza global yüklenmesi için mutlaka içinin açılıp, direnç uygulaması mı yapılmış olması gerekir? Resmi olarak kaydedildiyse, sadece yazılımla sürüm değiştirilmiş olamaz mı? İmei olarak sorun olmaz görünüyor ama üretim olarak Çin için üretildiğinden, kullanırken bir sorun yaşanabilir mi? Güncelleme sonrası imei kaybolması, Netflix'te Hdr olmaması, bantlardan dolayı hattın çekim kalitesi vs gibi. Kısacası, kullanırken küçük de olsa bir sorun yaşanabilir mi? Teşekkürler.