Çözüldü Mi 11 lite eu rom garanti geçersiz kalırmı

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
kullanici32, Şu program ile deneyin açmadan yüklenebiliyor bazı cihazlarda ama velev ki yüklendi ve güç tuşu bozuldu veya ekran karardı hiç bir şey görünmüyor ve servise gitti servis bir bakacak İndo/endonezya rom yüklü drunk~~

kullanici32

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Mert
Cihazım
Galaxy S10e
Meslek
serbest
Konular
17
kullanici32, Şu program ile deneyin açmadan yüklenebiliyor bazı cihazlarda ama velev ki yüklendi ve güç tuşu bozuldu veya ekran karardı hiç bir şey görünmüyor ve servise gitti servis bir bakacak İndo/endonezya rom yüklü drunk~~

bir deneyeyim servise götüreceğim zaman tr rom yüklerim. artık ekran kararırsa benim de hayatım kararır 8-|

kullanici32

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Mert
Cihazım
Galaxy S10e
Meslek
serbest
Konular
17
Stoya
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

böyle hata verdi neden acaba?

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
kullanici32, Yüklenir demedim zaten,sizin cihaz da olmadı maalesef...

kullanici32

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Mert
Cihazım
Galaxy S10e
Meslek
serbest
Konular
17
kullanici32, Yüklenir demedim zaten,sizin cihaz da olmadı maalesef...
ozaman bu telefonda mi telefon uygulamasını kullanmak için tek çare boot kilidini açıp endonezyamı yüklemek oluyor? eğer tek çözüm buysa ben yapsam sonra işim bitince kilidi kapatıp tr romunu yüklesem garanti geçerli olurmu?

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
kullanici32,

BL açıldıktan sonra stok yerine custom rom yüklerim... Tercih sizin...

Tavsiye custom rom..

kullanici32

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Mert
Cihazım
Galaxy S10e
Meslek
serbest
Konular
17
kullanici32,

BL açıldıktan sonra stok yerine custom rom yüklerim... Tercih sizin...

Tavsiye custom rom..

çok teşekkür ederim yardımınız için yani bir kere işlem garanti boyunca tamamen riskli.
son bir soru sorayım bl açtım ve endonezya veya resmi Mİ romu yükledim o romda iken BL kapatılıyormu?

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Aslında 1 sene önce yurtdışı 9 se vardı ekstra özellikler ve reklamların kalkması için eu rom yüklüyordum, şimdi bunu yeni aldımda yine aynı özellikler için yüklemek istedim. Dediğiniz eea romunda dedikleriniz varsa onu yükleyeyim arama kaydı bir kaç ek özellikler vs vs.

Siz eski telefonunuzda bir custom rom olan xiaomi.eu romu kullanıyordunuz galiba?

Belirttiğiniz özelliklere sahip olmak için bootloader kilidini açmanız ve romunuzu değiştirmeniz gerekli. Bu durumda da cihazınız garanti dışı olacaktır.

Garanti ihtiyacı olduğunda bootloader kilidini kapatıp stock rom yüklemek ve bu şekilde garantiye göndermek hemen hepimizin aklına gelen ilk çözüm fakat yetkili Xiaomi servisleri bootloader kilidinin daha önce açılıp açılmadığını tespit edebiliyorlar ancak gözlemlediğimiz kadarıyla garantiye gönderilen her cihazda bu kontrol gerçekleştirilmiyor. Yani siz kilidi kapatıp gönderdiğinizde cihazınızla ilgilenen teknisyen bu kontrolü gerçekleştirirse cihazınız garanti dışı, gerçekleştirmezse garanti dahilinde işlem görecektir. Şansınıza kalmış :)

kullanici32

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Mert
Cihazım
Galaxy S10e
Meslek
serbest
Konular
17
Siz eski telefonunuzda bir custom rom olan xiaomi.eu romu kullanıyordunuz galiba?

Belirttiğiniz özelliklere sahip olmak için bootloader kilidini açmanız ve romunuzu değiştirmeniz gerekli. Bu durumda da cihazınız garanti dışı olacaktır.

Garanti ihtiyacı olduğunda bootloader kilidini kapatıp stock rom yüklemek ve bu şekilde garantiye göndermek hemen hepimizin aklına gelen ilk çözüm fakat yetkili Xiaomi servisleri bootloader kilidinin daha önce açılıp açılmadığını tespit edebiliyorlar ancak gözlemlediğimiz kadarıyla garantiye gönderilen her cihazda bu kontrol gerçekleştirilmiyor. Yani siz kilidi kapatıp gönderdiğinizde cihazınızla ilgilenen teknisyen bu kontrolü gerçekleştirirse cihazınız garanti dışı, gerçekleştirmezse garanti dahilinde işlem görecektir. Şansınıza kalmış :)
Mi 11 liteyi telefoncudan almıştım arka camın mi 11 lite 5g modelinin arka camı ile değiştiğini öğrendim geri iade ettim ve böylelikle 1 günlük 11 lite serüveni sona erdi :)
Aslında sadece isteğim arama kaydıydı endonezya romu yüklemeyi denedim ama olmadı, mesela samsung s10e de çok kolay bir şekilde odinden endonezya romu flashlanıyordu ama Mİ lerde BL açık olmadan hiçbir işlem yapılamıyormuş bunu öğrendik. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Üst Alt