Yardım Mi 11 Lite 5G NE — Şarj bitti, şarja takmama rağmen açılmıyor (siyah ekran / QDLoader 9008)

leventistemi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Levent İSTEM
Cihazım
11 lite 5g ne
Konular
1
Merhaba,

Cihaz: Xiaomi Mi 11 Lite 5G NE (global)

Sorun nasıl başladı?
Dün şarjım çok düşüktü. Kapanmadan önce ekranda 30 saniyelik geri sayım çıktı. Geri sayım 7. saniyedeyken telefonu şarja taktım ama birkaç saniye sonra tamamen kapandı ve o andan beri hiç açılmadı.

Bu kapanma benzeri durumu geçmişte birkaç kez yaşamıştım; çok sayıda deneme sonrası açılabilmişti. Bu kez hiçbir denemede tepki vermiyor.

Mevcut belirtiler:
- PC’ye bağlayınca “bağlantı tak-çıkar” sesi geliyor; arka planda bir şeyler oluyor gibi ama ekran tamamen siyah.
- Aygıt Yöneticisi cihazı Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 (COM5) olarak görüyor.
- Fiziksel darbe yok; kapanma düşük şarjda şarja takma sırasında oldu.

Cihazı tekrar açmak/çalışır hale getirmek için öneri ve yönlendirme rica ederim.
Teşekkürler.

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
11
işlemci arızasına benziyor. Sağlam şarj aletine takıp açmayı deneyin açılmaz ise tamire gösterin.

leventistemi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Levent İSTEM
Cihazım
11 lite 5g ne
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Teşekkürler. Ancak küçük bir noktayı netleştirmek isterim:

Cihaz bilgisayara bağlandığında Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 (EDL) olarak görülüyor.
Anladığım kadarıyla işlemci arızası durumunda EDL modunun tetiklenmesi ve PC tarafından portun tanınması pek mümkün olmuyor.

Bu nedenle sorun daha çok yazılımsal brick veya bootchain çökmesi gibi duruyor.
EDL moddan kurtarma konusunda öneriniz veya önerebileceğiniz bir yöntem var mı?

Fastboot ve Recovery moduna ulaşamıyorum, ekran tamamen siyah.

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
11
Teşekkürler. Ancak küçük bir noktayı netleştirmek isterim:

Cihaz bilgisayara bağlandığında Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 (EDL) olarak görülüyor.
Anladığım kadarıyla işlemci arızası durumunda EDL modunun tetiklenmesi ve PC tarafından portun tanınması pek mümkün olmuyor.

Bu nedenle sorun daha çok yazılımsal brick veya bootchain çökmesi gibi duruyor.
EDL moddan kurtarma konusunda öneriniz veya önerebileceğiniz bir yöntem var mı?

Fastboot ve Recovery moduna ulaşamıyorum, ekran tamamen siyah.
hayır yanlış biliyorsunuz donanımsal arızalı cihazlarda bu moda düşebilir. Durup dururken rom ve yazılım zor bozulur. Genelde bu tür durumlar donanımsal arızadır. Direnç işlemi varsa cihazda bu tür durumlar beklenebilir.

leventistemi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Levent İSTEM
Cihazım
11 lite 5g ne
Konular
1
Bilgilendirme için teşekkürler.
Yine de önce yazılımsal ihtimali elemek istiyorum.
EDL modda olduğu için ROM atmayı denemek istiyorum. Eğer bu konuda yönlendirme
yapabilecek başka bir arkadaş varsa yorumlarını bekliyorum.

Lahmacun47

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ali
Cihazım
Redmi Note 11
Konular
6
Değişik ama rom atarken MIUI veya hyperOS mi yoksa LinageOS vb. mi atacaksın

leventistemi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Levent İSTEM
Cihazım
11 lite 5g ne
Konular
1
Şu aşamada cihaz açılmadığı için Fastboot ya da Recovery ekranına erişemiyorum. Cihaz sadece EDL modunda görünüyor (Qualcomm 9008). Öncelikli amaç, telefonu tekrar çalışır duruma getirmek, daha sonra istenirse ROM seçimi yapılabilir. EDL üzerinden ROM yükleme konusunda yardımcı olabilecek var mı?

Lahmacun47

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ali
Cihazım
Redmi Note 11
Konular
6
Şu aşamada cihaz açılmadığı için Fastboot ya da Recovery ekranına erişemiyorum. Cihaz sadece EDL modunda görünüyor (Qualcomm 9008). Öncelikli amaç, telefonu tekrar çalışır duruma getirmek, daha sonra istenirse ROM seçimi yapılabilir. EDL üzerinden ROM yükleme konusunda yardımcı olabilecek var mı?
O konuyu bilmiyorum ama araştırabilirim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tam da tarif ettiğiniz gibi, kritik düzeyde düşük şarjdayken (o 30 saniyelik geri sayım anında) sistem kendini güvenli kapatmak için kritik verileri kaydeder. O anda şarja takmanız veya sistemin kapanma sürecindeki en ufak bir gecikme/güç dalgalanması, bu kritik sistem dosyalarının bozulmasına yol açmış olabilir. Geçmişte de benzer sorunlar yaşamanız, bataryanızın artık kritik anlarda stabil güç sağlayamadığına veya yazılımın bu duruma karşı hassas olduğuna işaret ediyor olabilir.

leventistemi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Levent İSTEM
Cihazım
11 lite 5g ne
Konular
1
Bilgilendirme için teşekkür ederim. Anlattıklarınız mantıklı ve benim gözlemlerimle de örtüşüyor. Cihazın şu anda EDL portunda (Qualcomm 9008) stabil şekilde görünmesi, en azından bootchain tarafında yazılımsal bir çökme ihtimalini ön plana çıkarıyor. Bu nedenle ilk adım olarak yazılım yoluyla kurtarma şansını denemek istiyorum.

Şu anda amacım EDL üzerinden rawprogram/firehose ile cihazı ayağa kaldırmak. Bu konuda QFIL, MiFlash veya benzeri bir yöntemle ilerleyebilen, daha önce bu modeli EDL’den kaldırmış bir arkadaş yönlendirme yapabilirse çok faydalı olur.

Özet:

- Fastboot yok

- Recovery yok

- Sadece Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 var

- Donanım arızası şüphesi bulunsa da önce yazılımsal ihtimali elemek istiyorum

EDL üzerinden ROM onarma veya full flash konusunda adım adım yönlendirme yapabilecek arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Lahmacun47

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ali
Cihazım
Redmi Note 11
Konular
6
Bilgilendirme için teşekkür ederim. Anlattıklarınız mantıklı ve benim gözlemlerimle de örtüşüyor. Cihazın şu anda EDL portunda (Qualcomm 9008) stabil şekilde görünmesi, en azından bootchain tarafında yazılımsal bir çökme ihtimalini ön plana çıkarıyor. Bu nedenle ilk adım olarak yazılım yoluyla kurtarma şansını denemek istiyorum.

Şu anda amacım EDL üzerinden rawprogram/firehose ile cihazı ayağa kaldırmak. Bu konuda QFIL, MiFlash veya benzeri bir yöntemle ilerleyebilen, daha önce bu modeli EDL’den kaldırmış bir arkadaş yönlendirme yapabilirse çok faydalı olur.

Özet:

- Fastboot yok

- Recovery yok

- Sadece Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 var

- Donanım arızası şüphesi bulunsa da önce yazılımsal ihtimali elemek istiyorum

EDL üzerinden ROM onarma veya full flash konusunda adım adım yönlendirme yapabilecek arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
Maalesef yetkili mi hesabı lazım ve bir hata yaparsanız telefon kalıcı gider. Haberiniz olsun

Üst Alt