Çözüldü Mİ 10T Pro mikrofon sorununun GARANTİ çözümü !

Lim0n

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Limon
Cihazım
Poco X6 Pro
Konular
131
Hocam benim sorunumu benden iyi mi bileceksin? Klasik herkeste olan kronik mikrofon sorunu var işte önceden kameranın etrafındaki civataları iyice sıkınca sorun geçici olarak çözülüyordu artık o yöntem de işe yaramıyor
Konularına bakınca ses gitmemesi diye görüp o şekilde dedim. Sizde de cızırtı varsa dediğim yöntemle gider ama vidayı olduğunca sıktıysanız anakarta zarar vermişsinizdir benim çözümüm de işe yaramaz

Kensie

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
0
Cihazım
Mİ 10t
Konular
49
Konularına bakınca ses gitmemesi diye görüp o şekilde dedim. Sizde de cızırtı varsa dediğim yöntemle gider ama vidayı olduğunca sıktıysanız anakarta zarar vermişsinizdir benim çözümüm de işe yaramaz
Aynen kardeşim anakarta zarar verdim ondan senin yöntem işe yaramadı seninki pro model olduğu için olabilir yoksa çözüm garanti çözüm değil başka arkadaşlarda denerse anlarız

Moderatör tarafında düzenlendi:

HooniganYT

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Yusuf Hamza
Cihazım
Redmi Not 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
13
Merhaba arkadaşlar,

Mi 10T Pro kullananların ve bir türlü çözülemeyen mikrofon hışırtı, cızırtı sorununu an itibariyle kesin sonuçla çözmüş ve sizlerle paylaşmış bulunmaktayım.

İşaretli alandaki vidayı sökün, ne gevşetmekle ne sıkmakla uğraşmayın sökün atın. Vidanın yaptığı temastan dolayı ve Xiaominin tasarladığı anakart yüzünden bu vida herhangi bir darbe ya da oynamadan sonra hepimizi cihazdan soğutan mikrofon problemini yaratmaktadır.

İşaretli vidayı sökün atın ve mikrofon sorununuz tarihe karışsın. !!

Ben bu çözümü bulup sizlerle paylaştım umarım sizler de sensör problemini çözüp bana iletirsiniz karşılık olarak. :)))
Reis o vidayı şak diye sökersen kamera hatası da alırsın ben daha yaptırmadım kameram gg 🫡

Lim0n

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Limon
Cihazım
Poco X6 Pro
Konular
131
Reis o vidayı şak diye sökersen kamera hatası da alırsın ben daha yaptırmadım kameram gg 🫡
Tüm testlerden geçti. O vida tamamen zarar veriyor telefona. Muhtemelen çok sıktınız zarar verdi ve öyle oldu. Kritik bir yerde o vida aslında dikkat etmek lazım.

HooniganYT

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Yusuf Hamza
Cihazım
Redmi Not 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
13
Tüm testlerden geçti. O vida tamamen zarar veriyor telefona. Muhtemelen çok sıktınız zarar verdi ve öyle oldu. Kritik bir yerde o vida aslında dikkat etmek lazım.
Bu arada kamerayı yaptırcam da ne kadar gider tahmini ?

İrphannn

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
İRFAN
Cihazım
Mi 6
Konular
0
Ben çozum yazdım ama silindi mi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bende o parça yok ama halen ses sorunu oluyordu. Her zaman çözüm değil yani

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
563
Telefondan az anliyosaniz yapabileceğiniz bir yöntem var. Bende 3-5 telefoncuya verdim ama sonuç hüsran. Eğer kameranın alt kenarı üzerine basınca düzeliyorsa ;
**Arka kapağı kenarlarına ince plastik sokup etrafinda dolasarak sökün. Bıçak vs gibi sert keskin cisimler arka kapak cam olduğu icin kırabilir.
*Kameranin altina denk gelen vidaları gevşetin. Fotoda gözüken soketlerin üzerine iki soketinde üzerine gelecek şekilde kredi kartı kalınlığında sert bir parça kesin (3-4 mm derinlik yeterli) ve ok ile gosterilen yere soketlere baskı yapacak şekilde yerleştirip vidaları sıkın
Telefonun arka orta kısmına parmağınızla basarken ses duzeliyosa (ki bende mikrofon değiştirmeme rağmen ses duzelmemisti) alt kısımdaki parçanın anakart ile bağlantısını sağlayan bant şeklindeki ara bağlantı parçası ile ilgili temassizlik sorunu var demektir. Telefoncu 30 dk da halletti. Şu anda sorunum yok
Ben çozum yazdım ama silindi mi
Mesajlarınız duruyor. Bu işlem riskli bir işlemdir, arka kapak açmaya çalışırken kırılma yaşanabilir ve bu yöntem %100 kesin çözüm olmaz. Buradaki işlemi yapacak arkadaşlar bu riski göze alsınlar. Benzer bir sorun bende yaşamıştım, arada sırada ses karşıya geç yada hışırtılı gidiyordu, sonrasında şarj soketinde de sorun olunca servise verdim soket değişti ve mikrofon sorunu da otomatikmen çözüldü. O günden beri hiç bir sorun yaşamıyorum.

İrphannn

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
İRFAN
Cihazım
Mi 6
Konular
0
Mesajlarınız duruyor. Bu işlem riskli bir işlemdir, arka kapak açmaya çalışırken kırılma yaşanabilir ve bu yöntem %100 kesin çözüm olmaz. Buradaki işlemi yapacak arkadaşlar bu riski göze alsınlar. Benzer bir sorun bende yaşamıştım, arada sırada ses karşıya geç yada hışırtılı gidiyordu, sonrasında şarj soketinde de sorun olunca servise verdim soket değişti ve mikrofon sorunu da otomatikmen çözüldü. O günden beri hiç bir sorun yaşamıyorum.
2 kez alttaki mikrofon kısmı değişti. Değişirken soket tak çıkar yapınca düzgün çalışıyor ama düşme vs gibi durumda ya da bir sure sonra kendiliğinden bozuluyor. Kablo vs denemeleri de aynı şekilde geçici çözüm. O kısma baskı yaptığınızda duzeliyorsa diye uyarıda bulundum zaten.

İlfan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
İlfan
Cihazım
Mi 10t pro
Konular
0
Dediklerini uyguladım. Ses sorunu çözüldü ancak normal bir düşme veya yere sert bırakma durumunda ses gene bozuluyor. Telefonu yeniden başlatınca düzeliyor ses. Bununla alakalı bilgisi olan sebebi nedir açıklarsa sevinirim.

Üst Alt