Soru Mi 10t pro kamera ayar özellikleri

Rgokcay

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ridvan
Cihazım
Mi 10t pro
Konular
19
Merhabalar mi10t pro cihazım var kamerada bir kaç özellik merak ediyorum deneyimlerinize dayanarak yardımcı olursanız sevinirim

1.sorum : fotograf modu için 3:4 mu yoksa 9:16 mı 1:1 mı hangisinde daha iyi net fotolar çekebiliriz

2.sorum titreşim engelleme 50hz mı 60 mı yoksa otomatik mi olmalı

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
16:9 günümüzde standart olduğu için daha iyi olabilir.

Titreşim önleme 50 hz yeterli aslında en iyisi tamamen kapatıp sabit çekim yapmak.

Oyla:

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
563
Merhabalar mi10t pro cihazım var kamerada bir kaç özellik merak ediyorum deneyimlerinize dayanarak yardımcı olursanız sevinirim

1.sorum : fotograf modu için 3:4 mu yoksa 9:16 mı 1:1 mı hangisinde daha iyi net fotolar çekebiliriz

2.sorum titreşim engelleme 50hz mı 60 mı yoksa otomatik mi olmalı
Merhaba Rgokcay, Üstte kafeinsiz, hocamızın dediklerine ek olarak, ekran kesim oranları daha iyi resim çekmenizi sağlamaz, sadece ekranda görülebilen alanı genişletir. Altın oran, 16.9 insan gözünün alıştığı görüntü kesimidir. Yani o ayarı rahat ettiğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz. Titreşim engelleme ne kadar yüksekse kalite o kadar iyidir. 60 yapmanız işinize yarar..

Oyla:

Rgokcay

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ridvan
Cihazım
Mi 10t pro
Konular
19
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Verdiginiz bilgilerden dolayı teşekkür ederim birde deneysel özellikleri aktif ettim bu ayarlarda ekstra gereken bişi varmı

Ekli dosyalar

• Screenshot_2021-11-14-02-46-14-826_com.android.camera.jpg
    Screenshot_2021-11-14-02-46-14-826_com.android.camera.jpg
    302,2 KB · Görüntüleme: 53
Oyla:

ghost.boy

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
4
Verdiginiz bilgilerden dolayı teşekkür ederim birde deneysel özellikleri aktif ettim bu ayarlarda ekstra gereken bişi varmı
Pro mod kullanmanızı mümkün olduğunca pro moda alışmanızı tavsiye ederim. Cihazda çok iyi bir sensör var ama yazılım kısmı berbat. Pro modda çok çok daha başarılı işler çıkartırsınız.

Oyla:

Rgokcay

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ridvan
Cihazım
Mi 10t pro
Konular
19
Pro mod kullanmanızı mümkün olduğunca pro moda alışmanızı tavsiye ederim. Cihazda çok iyi bir sensör var ama yazılım kısmı berbat. Pro modda çok çok daha başarılı işler çıkartırsınız.
Pro mod için ayar bilmiyom aslında :)

Oyla:

ghost.boy

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
4
Pro mod için ayar bilmiyom aslında :)
Temel fotoğrafçılık terimlerini öğrenseniz mesela enstantane hızı, iso, pozlama gibi çok kolay ilerlersiniz. Bir kaç ayar da paylaşabilirim. Ve bizim cihazların bir artısı yaptığınız pro ayarı anında ekrana yansıtıyor olması. Karanlıksa karanlık aydınlıksa aydınlık olarak gösteriyor. Prof makinelerde önce çekimi yapar sonra fotoğrafı görürsünüz. O yüzden bir kaç defa ayar yapmanız gerekebilir. Bizim cihazlarda bu durum olmadığından pro moda daha çabuk adapte olursunuz.

Oyla:

Rgokcay

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ridvan
Cihazım
Mi 10t pro
Konular
19
Temel fotoğrafçılık terimlerini öğrenseniz mesela enstantane hızı, iso, pozlama gibi çok kolay ilerlersiniz. Bir kaç ayar da paylaşabilirim. Ve bizim cihazların bir artısı yaptığınız pro ayarı anında ekrana yansıtıyor olması. Karanlıksa karanlık aydınlıksa aydınlık olarak gösteriyor. Prof makinelerde önce çekimi yapar sonra fotoğrafı görürsünüz. O yüzden bir kaç defa ayar yapmanız gerekebilir. Bizim cihazlarda bu durum olmadığından pro moda daha çabuk adapte olursunuz.
Bi kaç ayar paylasırsanı not alır denerim her seferşnde ☺️

Oyla:

ghost.boy

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
4
Bi kaç ayar paylasırsanı not alır denerim her seferşnde ☺️
Cihazı masaya sabitleyin. Hemen önüne bir meyve koyun. Pro moda geçip meyveye odaklanın. Odak kitleyin. Sonra iso 100 ve süreyi 4 saniye yapın. Işığı kapatın. Çekim başlayınca başka bir cihazla ekranın beyaz ışığını meyveye doğru tutup 15 20 cmden aydınlatın. Güzel kareler yakalarsınız. Ama aydınlatma kısmına dikkat edin sadece bir kaç saniyeniz var hızlı olmalısınız.

Oyla:
Üst Alt