Mod Mi 10T/Pro Endonezya 14.0.1 Romda Gelişmiş Ağ Menüsü (LTE only) & Çift tıkla ekran kilitleme

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Merhaba bugün sizlere LTE Only seçeneğini doğrudan ağ menüsüne ekleme işlemini anlatacağım.

Bir çok custom romda direkt olarak bu özellik mevcut olsa da resmi romlarda hayli sorun *#*#4636#*#* tuşlaması ile kolayca seçilse de yeniden başlatma sonrasında ayar kayboluyor ve tekrarlamak gerekir.

En düşük 4G şebekesi bile 3G şebekesine göre kat kat iyi performans vermekte ve bir çok kırsal alanda 4G şebekesi sürekli düşmekte bu da oyunlarda ve internet hızı gerektiren durumlarda ciddi sorun olmaktadır.

Not: LTE only modu aktifken yalnızca Volte destekli kişilerle görüşme yapabilirsiniz. Telefonunda Volte desteği olmayan biri sizi ararsa meşgul çalacaktır.

Bu işlemler yalnızca Mi 10T ve Mi 10T Pro cihazlarının Endonezya 14.0.1 sürümleri içindir. Farklı sürümlerde test edilmemiştir.
MIUI arama ve mesajlaşma uygulaması içeren diğer MIUI 13 ve 14 sürümlerde de çalışabilir. Denenmesi durumunda oluşabilecek riskler tamamen kullanıcıya aittir.

Öncelikle bu işlem için root, recovery ve r/w bir sistem gerekmekte.

Root ve recovery işlemleriniz tamamsa zip dosyasını indirip TWRP üzerinden kurun ve reboot sistem yapın.

dosyasını indirip zipten çıkarın.

Herhangi bir root dosya yöneticisi indirip
(tavsiyem: )
Kök/Sytem/priv-app/TeleService yoluna gidip klasör içerisindeki TeleService.apk dosyasını yedeklemek üzere herhangi bir klasöre kopyalayın.

Ardından indirdiğiniz TeleService.zip içerisindeki apk dosyasını Kök/Sytem/priv-app/TeleService klasörüne yapıştırıp yenisi ile değiştirin.

Yeniden başlatma sonrası ağ menüsünde gelişmiş seçenekler aktif olacaktır.

Not: Ağ menüsünden yapılan seçim yeniden başlatma sonrası değişmez. Yalnızca 4G aktifken Volte özelliği olmayan kişilerden arama alamayacağınızı unutmayın.

Yalnızca oyun oynarken ve yüklü mobil ağ kullanımı durumlarında kullanılmasını tavsiye ediyorum.

Son işlemler için küçük bir video anlatım da mevcut.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Ekleme:
Çift tıkla ekran kilitlemek için eu rom ile gelen MiuiHome dosyasını sisteme entegre edebilirsiniz.

Kök/System/priv-app/MiuiHome yoluna gidip klasör içerisindeki apk dosyasını ile değiştirip reboot yaparsanız eu sürümdeki başlatıcı uygulamasına sahip olacaksınız.

NOT: Uygulama gizleme ve ana ekran arama kutucuğu seçme menüsü çalışmaz. Kalan her şey kusursuz.

symbuzzer

Geliştirici Üye
Geliştirici Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Ali BEYAZ
Cihazım
Mi 10T Pro
Konular
30
kafeinsiz Hocam elinize sağlık, isterseniz bunun Magisk modülünü yapabilirim. Ama APK ile ilgi lisans sorunu çıkmasından çekiniyorum. Kaynağı nedir?

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
kafeinsiz Hocam elinize sağlık, isterseniz bunun Magisk modülünü yapabilirim. Ama APK ile ilgi lisans sorunu çıkmasından çekiniyorum. Kaynağı nedir?
Herhangi bir lisans sorunu olacağını sanmam hocam resmi Xiaomi uygulamasına bir satır ekleyip lisanslamak komedi olur. Magisk modülü aklımdan geçti aslında ancak kararsız kaldım. Yaparsanız güzel olur konuya ekleriz.
Denediğim custom romların beğendiğim uygulamalarını arşiv yapıyorum bu da öyle duruyordu bir bakayım dedim şahane çalıştı. Hangi romdan bilmiyorum doğrusu.

sterkk7272

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mustafa
Cihazım
k20pro 8/128
Konular
4
Merhaba bugün sizlere LTE Only seçeneğini doğrudan ağ menüsüne ekleme işlemini anlatacağım.

Bir çok custom romda direkt olarak bu özellik mevcut olsa da resmi romlarda hayli sorun *#*#4636#*#* tuşlaması ile kolayca seçilse de yeniden başlatma sonrasında ayar kayboluyor ve tekrarlamak gerekir.

En düşük 4G şebekesi bile 3G şebekesine göre kat kat iyi performans vermekte ve bir çok kırsal alanda 4G şebekesi sürekli düşmekte bu da oyunlarda ve internet hızı gerektiren durumlarda ciddi sorun olmaktadır.

Not: LTE only modu aktifken yalnızca Volte destekli kişilerle görüşme yapabilirsiniz. Telefonunda Volte desteği olmayan biri sizi ararsa meşgul çalacaktır.

Bu işlemler yalnızca Mi 10T ve Mi 10T Pro cihazlarının Endonezya 14.0.1 sürümleri içindir. Farklı sürümlerde test edilmemiştir.
MIUI arama ve mesajlaşma uygulaması içeren diğer MIUI 13 ve 14 sürümlerde de çalışabilir. Denenmesi durumunda oluşabilecek riskler tamamen kullanıcıya aittir.

Root ve recovery işlemleriniz tamamsa zip dosyasını indirip TWRP üzerinden kurun ve reboot sistem yapın.

Kök/Sytem/priv-app/TeleService yoluna gidip klasör içerisindeki TeleService.apk dosyasını yedeklemek üzere herhangi bir klasöre kopyalayın.

Ardından indirdiğiniz TeleService.zip içerisindeki apk dosyasını Kök/Sytem/priv-app/TeleService klasörüne yapıştırıp yenisi ile değiştirin.

Not: Ağ menüsünden yapılan seçim yeniden başlatma sonrası değişmez. Yalnızca 4G aktifken Volte özelliği olmayan kişilerden arama alamayacağınızı unutmayın.

Yalnızca oyun oynarken ve yüklü mobil ağ kullanımı durumlarında kullanılmasını tavsiye ediyorum.

Hocam merhaba bende de mi10tprı cihazımda 4.5 g şebeke gidiyor sürekli 10 kere IMEI repair işlemi yaptım . Sizin söylediğiniz yöntemi yaptım 20 dakikada bir şebekem gidiyor umarım çözülür bu yöntem ile

sterkk7272

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mustafa
Cihazım
k20pro 8/128
Konular
4
Malesef gitmeye devam ediyor bende olmadı rom da aynı

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Malesef gitmeye devam ediyor bende olmadı rom da aynı
Bu sadece düşük çeken 4,5G sinyalini sabitlemek için. Sizin şebeke sorunu farklı bir durum gibi görünüyor.

Sorununuz repair kaynaklı olabilir sağlam bir qcn dosyası ile denemek gerekebilir.
Fastboot rom kurulumu denenebilir.

Daha önce benzer sorun yaşamıştım sağlam bir dosya ile yeniden repair yapınca sorun ortadan kalkmıştı. 4 kez repair yapıldı demişsiniz bir de ancak 4 kez aynı qcn ile yapıldıysa pek bir farkı olmaz.

Ancak bu cihazda böyle bir kronik sorun olduğu da söyleniyor. Deneme yanıma usulü görmeniz gerekiyor.

dosttt.1

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ball
Cihazım
İphone
Konular
0
emeğinize sağlık hocam ama hangisi seçecez oyuna girdiğimizde

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
emeğinize sağlık hocam ama hangisi seçecez oyuna girdiğimizde
Tercih edilen ağ modu:LTE kısmı şebekenizi sadece 4,5G almaya zorlar. LTE 4,5G'nin diğer adı. Oyun sonrası normale 4,5G öncelikli seçeneğine dönmeyi unutmayın aksi halde arama alma sorunu olabilir.

dosttt.1

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ball
Cihazım
İphone
Konular
0
Tercih edilen ağ modu:LTE kısmı şebekenizi sadece 4,5G almaya zorlar. LTE 4,5G'nin diğer adı. Oyun sonrası normale 4,5G öncelikli seçeneğine dönmeyi unutmayın aksi halde arama alma sorunu olabilir.
çok teşekkür ederim hocam 🖤

Üst Alt