Rom Mi 10T/ Pro (apollo) EasyRom MIUI 13.0.10 Android 12

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
563
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
MIUI İtalya ekibi tarafından geliştirilen custom bir romdur. A12 MIUI 13 tabanlıdır. Global rom baz alınarak geliştirilmişir, bu sebepten içindeki arama ve mesajlaşma uygulaması Google tabanlıdır, arama kaydetme özelliği yoktur. Ancak; Lsposed modülü ile google arama uygulamasına kayıt özelliği eklenebiliyor.

Kurulum işlemi (TWRP gereklidir)
  1. Cihazı kurtarma (twrp) moduna alın
  2. Verileriniz yedeklediğinizden emin olun (format data ve 4 wipe yapılması gerekmektedir, veriler silinir)
  3. Son firmware yüklü olduğundan emin olun, yada buradaki ' den indirerek twrp üzerinden yükleyip güncelleyin)
  4. Yukarıdaki işlemleri bitirdiğinizde twrp üzerinden, wipe kısmına girerek 4 wipe (Dalvik/ART Cache, metadata, data, cache) işlemini yapın ve cihazı recover modunda yeniden başlatın
  5. Wipe kısmından Format data kısmına girerek yes yazın format atın, işlem bitiminde cihazı recovery modunda yeniden başlatın (bu işlem yapılmazsa pc' den dosya atamazsınız)
  6. İndirmiş olduğunuz rom dosyasını cihaza atın ve yükleme işlemini başlatın.
  7. İşlem bittiğinde cihaz hafızasında magisk isimli bir dosya daha olduğunu göreceksiniz, bu dosya romun kurulumu sonrasında, otomatik olarak romun içinden çıkıyor, onu yüklemeyin ve ekte verdiğim magisk sürümünü yükleyin.
  8. Tekrar geri gelerek, wipe kısmından format data/ yes diyerek cihazı sıfırlayın ve cihazı normal olarak başlatın.
  9. Yukarıdaki anlatım, cihazımda uyguladığım yöntemdir.

Bloatware (tüm cihazlar):
Gereksiz tüm APP'ler kaldırıldı, En düşük seviyede Gapps kullanıldı

Bellek uzantısı:
Takas boyutu şu şekilde arttırılmaktadır: 3/32 1gb takas cihazı, 4/64 2gb takas cihazı, 6/128 ve üstü 3gb takas cihazı

Oyunlarda 90 fps:
Desteklenen oyunlarda 60hz 90fps modundan daha yüksek ekran yenileme hızına sahip tüm akıllı telefonlarda etkinleştirilir

Yeni nesil giriş seviyesi akıllı telefon:
Sanal AB dinamik bölümlerine sahip tüm giriş seviyesi akıllı telefonlarda, dahili belleğe ayrılacak yaklaşık 3 GB alan tasarrufu sağlayan ikinci yuva (B) devre dışı bırakılır

Yüksek performanslı akıllı telefon:
Oyun alanında yönetilebilen GPU kontrolleri ve özel oyun modları, oyun SOC (6 / 7xxG) ve sınıfının en iyisi SOC (865 ve üstü) olan tüm akıllı telefonlarda açılır.

Performans ve pil:
MIUI EasyROM deneyimini olabildiğince akıcı hale getirmek için akıllı telefonun performansının genel olarak iyileştirilmesine özellikle dikkat edilmiştir, pil tüketimini en aza indirmek için arka plan işlemleri optimize edilmiştir

Diğer optimizasyonlar:
Ürün yazılımını düzenlemenin mümkün olduğu bazı cihazlarda, 120hz modunun kullanımına kıyasla enerji tüketimini azaltmak için 90hz ekran modlarını da etkinleştirilmiştir. Mümkün olduğunda, uyarlanabilir dinamik yenileme hızı ve DC karartma etkinleştirilir. Android 12 tabanlı tüm akıllı telefonlarda, fotoğraf kitaplıkları için özel bir düzeltme ile varsayılan olarak ROOT ve Camera by LEICA ayrıcalıkları eklidir.

*Açılış hızı ve ön yükleme süresi oldukça hızlı
*Akıcılık konusunda çok başarılı, 90 hz kullanımda 144 hz kullanım deneyimi yaşatıyor
*Arama testlerimde sensör sorunu yaşamadım, uzun vadeli kullanımda ne olur net birşey söyleyemiyorum.
*Arama kayıt özelliği otomatik olarak çalışmıyor, manuel olarak kayıt tuşuna basmak gerekiyor
*Ses motoru yeterli seviyede, viper benzeri bir modül ile daha da iyileştirilebilir
*Kamera arayüzü Leica, çok başarılı, neredeyse tüm özellikler aktik olarak çalışmakta. Bazen çökmeler oluyor ama yeniden başlatınca sorun olmuyor. Sadece çift kamera özelliği çok stabil değil.
*Bataryayı uzun süreli test etmedim, ancak 4 saatlik orta seviye bir kullanımda %3 azalma oldu.
*Temalar kısmında içeri aktarma özelliği mevcut

Önemli
Geliştirme MIUI İtalya ekibi tarafından yapılmıştır
Yükleme sırası ve sonrasında doğabilecek sorunlardan dolayı Forum ve Forum Yöneticilerimiz sorumlu tutulamaz.

Ekli dosyalar

• Magisk.apk
    10,4 MB · Görüntüleme: 43
  • GoogleCallRecord.apk
    956,6 KB · Görüntüleme: 12
  • riru-v26.1.4.r524.125daf3f89-release [miuiturkiye.net].zip
    164,8 KB · Görüntüleme: 12
  • LSPosed-v1.6.5-6314-riru-release [miuiturkiye.net].zip
    2,1 MB · Görüntüleme: 17

cenbir

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
cengiz
Cihazım
Redmi 9 Pro
Konular
2
Kuran ve kullanan varmı hafta sonu denerim bakalım nasılmış merak ettim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

link beni Mi 10T / Mi 10T Pro Global Firmware V13.0.6.0.SJDMIXM Update götürdü 144 MB

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
563
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kuran ve kullanan varmı hafta sonu denerim bakalım nasılmış merak ettim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

link beni Mi 10T / Mi 10T Pro Global Firmware V13.0.6.0.SJDMIXM Update götürdü 144 MB
Eğer o firmware yüklüyse yüklemeye gerek yok, yada yakın zamanda stock global bir rom kurduysanız gerekmiyor. Güncel romları güncel firmware ile yüklemek tavsiye ediliyor.

dark_guest

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi note 10 Pro
Meslek
Bilgisayar Prog.
Konular
26
gömülü olan camera uygulamasını nasıl bulabiliriz acaba?

maboc

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammet
Cihazım
mi5s
Meslek
elektronik-bilgisayar
Konular
10
Google kayıt özelliği için modül yükledim ama kayıt özelliği aktif olmadı
Nasıl yüklediğinizi anlatır mısınız

yeninesilajan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ismail
Cihazım
Mi8 SE
Konular
0
3 gündür kullanıyorum bence gayet akıcı üstelik kamera uygulamasına bayıldım eu romdan çok daha iyi bi şans verin derim,ama tema mağazasının çin olması aşırı canımı sıkıyor bu konuda yardım edebilecek varsa çok sevinirim..

Lucas.Rintaro

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
21
UnmoveD bizim cihaz için de var. Deneyebilirsin :)

serdarbaysu77

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Serdar
Cihazım
Mi 10T Pro
Konular
4
Romu kuran arkadaşlar kamera uygulamasını paylaşabilir misiniz.

Üst Alt