- Adım
- M
- Cihazım
- Xiaomi 13 Ultra
- Meslek
- Yazılım
- Konular
- 563
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Kurulum işlemi (TWRP gereklidir)
- Cihazı kurtarma (twrp) moduna alın
- Verileriniz yedeklediğinizden emin olun (format data ve 4 wipe yapılması gerekmektedir, veriler silinir)
- Son firmware yüklü olduğundan emin olun, yada buradaki
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir' den indirerek twrp üzerinden yükleyip güncelleyin)
- Yukarıdaki işlemleri bitirdiğinizde twrp üzerinden, wipe kısmına girerek 4 wipe (Dalvik/ART Cache, metadata, data, cache) işlemini yapın ve cihazı recover modunda yeniden başlatın
- Wipe kısmından Format data kısmına girerek yes yazın format atın, işlem bitiminde cihazı recovery modunda yeniden başlatın (bu işlem yapılmazsa pc' den dosya atamazsınız)
- İndirmiş olduğunuz rom dosyasını cihaza atın ve yükleme işlemini başlatın.
- İşlem bittiğinde cihaz hafızasında magisk isimli bir dosya daha olduğunu göreceksiniz, bu dosya romun kurulumu sonrasında, otomatik olarak romun içinden çıkıyor, onu yüklemeyin ve ekte verdiğim magisk sürümünü yükleyin.
- Tekrar geri gelerek, wipe kısmından format data/ yes diyerek cihazı sıfırlayın ve cihazı normal olarak başlatın.
- Yukarıdaki anlatım, cihazımda uyguladığım yöntemdir.
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Bloatware (tüm cihazlar):
Gereksiz tüm APP'ler kaldırıldı, En düşük seviyede Gapps kullanıldı
Bellek uzantısı:
Takas boyutu şu şekilde arttırılmaktadır: 3/32 1gb takas cihazı, 4/64 2gb takas cihazı, 6/128 ve üstü 3gb takas cihazı
Oyunlarda 90 fps:
Desteklenen oyunlarda 60hz 90fps modundan daha yüksek ekran yenileme hızına sahip tüm akıllı telefonlarda etkinleştirilir
Yeni nesil giriş seviyesi akıllı telefon:
Sanal AB dinamik bölümlerine sahip tüm giriş seviyesi akıllı telefonlarda, dahili belleğe ayrılacak yaklaşık 3 GB alan tasarrufu sağlayan ikinci yuva (B) devre dışı bırakılır
Yüksek performanslı akıllı telefon:
Oyun alanında yönetilebilen GPU kontrolleri ve özel oyun modları, oyun SOC (6 / 7xxG) ve sınıfının en iyisi SOC (865 ve üstü) olan tüm akıllı telefonlarda açılır.
Performans ve pil:
MIUI EasyROM deneyimini olabildiğince akıcı hale getirmek için akıllı telefonun performansının genel olarak iyileştirilmesine özellikle dikkat edilmiştir, pil tüketimini en aza indirmek için arka plan işlemleri optimize edilmiştir
Diğer optimizasyonlar:
Ürün yazılımını düzenlemenin mümkün olduğu bazı cihazlarda, 120hz modunun kullanımına kıyasla enerji tüketimini azaltmak için 90hz ekran modlarını da etkinleştirilmiştir. Mümkün olduğunda, uyarlanabilir dinamik yenileme hızı ve DC karartma etkinleştirilir. Android 12 tabanlı tüm akıllı telefonlarda, fotoğraf kitaplıkları için özel bir düzeltme ile varsayılan olarak ROOT ve Camera by LEICA ayrıcalıkları eklidir.
Gereksiz tüm APP'ler kaldırıldı, En düşük seviyede Gapps kullanıldı
Bellek uzantısı:
Takas boyutu şu şekilde arttırılmaktadır: 3/32 1gb takas cihazı, 4/64 2gb takas cihazı, 6/128 ve üstü 3gb takas cihazı
Oyunlarda 90 fps:
Desteklenen oyunlarda 60hz 90fps modundan daha yüksek ekran yenileme hızına sahip tüm akıllı telefonlarda etkinleştirilir
Yeni nesil giriş seviyesi akıllı telefon:
Sanal AB dinamik bölümlerine sahip tüm giriş seviyesi akıllı telefonlarda, dahili belleğe ayrılacak yaklaşık 3 GB alan tasarrufu sağlayan ikinci yuva (B) devre dışı bırakılır
Yüksek performanslı akıllı telefon:
Oyun alanında yönetilebilen GPU kontrolleri ve özel oyun modları, oyun SOC (6 / 7xxG) ve sınıfının en iyisi SOC (865 ve üstü) olan tüm akıllı telefonlarda açılır.
Performans ve pil:
MIUI EasyROM deneyimini olabildiğince akıcı hale getirmek için akıllı telefonun performansının genel olarak iyileştirilmesine özellikle dikkat edilmiştir, pil tüketimini en aza indirmek için arka plan işlemleri optimize edilmiştir
Diğer optimizasyonlar:
Ürün yazılımını düzenlemenin mümkün olduğu bazı cihazlarda, 120hz modunun kullanımına kıyasla enerji tüketimini azaltmak için 90hz ekran modlarını da etkinleştirilmiştir. Mümkün olduğunda, uyarlanabilir dinamik yenileme hızı ve DC karartma etkinleştirilir. Android 12 tabanlı tüm akıllı telefonlarda, fotoğraf kitaplıkları için özel bir düzeltme ile varsayılan olarak ROOT ve Camera by LEICA ayrıcalıkları eklidir.
*Açılış hızı ve ön yükleme süresi oldukça hızlı
*Akıcılık konusunda çok başarılı, 90 hz kullanımda 144 hz kullanım deneyimi yaşatıyor
*Arama testlerimde sensör sorunu yaşamadım, uzun vadeli kullanımda ne olur net birşey söyleyemiyorum.
*Arama kayıt özelliği otomatik olarak çalışmıyor, manuel olarak kayıt tuşuna basmak gerekiyor
*Ses motoru yeterli seviyede, viper benzeri bir modül ile daha da iyileştirilebilir
*Kamera arayüzü Leica, çok başarılı, neredeyse tüm özellikler aktik olarak çalışmakta. Bazen çökmeler oluyor ama yeniden başlatınca sorun olmuyor. Sadece çift kamera özelliği çok stabil değil.
*Bataryayı uzun süreli test etmedim, ancak 4 saatlik orta seviye bir kullanımda %3 azalma oldu.
*Temalar kısmında içeri aktarma özelliği mevcut
*Akıcılık konusunda çok başarılı, 90 hz kullanımda 144 hz kullanım deneyimi yaşatıyor
*Arama testlerimde sensör sorunu yaşamadım, uzun vadeli kullanımda ne olur net birşey söyleyemiyorum.
*Arama kayıt özelliği otomatik olarak çalışmıyor, manuel olarak kayıt tuşuna basmak gerekiyor
*Ses motoru yeterli seviyede, viper benzeri bir modül ile daha da iyileştirilebilir
*Kamera arayüzü Leica, çok başarılı, neredeyse tüm özellikler aktik olarak çalışmakta. Bazen çökmeler oluyor ama yeniden başlatınca sorun olmuyor. Sadece çift kamera özelliği çok stabil değil.
*Bataryayı uzun süreli test etmedim, ancak 4 saatlik orta seviye bir kullanımda %3 azalma oldu.
*Temalar kısmında içeri aktarma özelliği mevcut
Geliştirme MIUI İtalya ekibi tarafından yapılmıştır
Yükleme sırası ve sonrasında doğabilecek sorunlardan dolayı Forum ve Forum Yöneticilerimiz sorumlu tutulamaz.