Yardım mi 10t pro android 10

BoostersX

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
NYANKO
Cihazım
Telefon
Konular
7
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
14.0.1.0 SJDIDXM
Telefon Modeli
mi 10t pro
Bootloader Kilidi
Açık
hocalarım merhaba, uzun zamandır mi 10t pro kullanıcısıyım. Cihazı hep rootlu kullanırım.
şu sıralar Android 10 Endonezya sürümüne geçmeyi düşünüyorum. Şuanda android 12 Endonezya sürümündeyim.
Hem root tarafı olsun hem normal kullanım olsun android 10'a geçer isem ne kazanırım ne kaybederim?
Android 12 sanki bu telefona çok da uygun değil gibi.
Sanırım belli başlı yapay zeka özelliklerini kaybederim. Başka neler geliyor aklınıza. Root tarafında sıkıntılar yaşar mıyım?

curtana73

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aziz
Cihazım
POCOPHONE F1
Meslek
Bilgisayar Uzmanı
Konular
38
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki android versiyorunu yükseldikçe telefondaki kullanıcı kısıtlamaları artmaktadır. Mesela kendi telefonumdan örnek vereyim: Pocophone F1 telefonum var ve üzerinde 6 MIUI, 6 da custom rom yüklü (multirom desteği var). Custom romardan 4 tanesi android 10, 1 tane android 11 ve 1 tane de android 12 (Calyx OS) var. MIUI romların hepsi android 10 EU rom (ana rom dahil). Bu romlarda karşılaştığım en önemli kısıtlamalardan biri, Play store güncelleme yaptığında Google TTS (metni sese çeviren google'ın en faydalı yazılımı) çalışmıyor. Özel romları bu nedenle kurdum, onlarda bile kapalı ekranda sıkıntı çıkabiliyor. Play store güncellemesini kaldırdığımda yine çalışıyor. Başka bir örnek en çok kullandığım Automagic Premium programında (diagram çizerek program yazabiliyorsunuz ama ingilizce bilmeniz gerekiyor, varsa öneririm, 2020 yılından sonra geliştirilmedi ama hala pek çok işime yaramakta: bankalar ve üçkağıtçılar arayamıyor, istemediğim mesajı kelime bazında silebiliyorum vs. vs.) bu programda mesela android 4.4 versiyonunda bu program aktifse, ekranı açık bırakabiliyordum, sonraki versiyonlarda kalktı. Yine daha yeni versiyon androidelrde pek çok tetikleyici (programı otomatik başlatıcılar) çalışmıyor. Ama program android 12 de bile çalıştı, daha üst versiyonlara bu program nedeniyle hiç yüklemedim.

Oyla:

BoostersX

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
NYANKO
Cihazım
Telefon
Konular
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki android versiyorunu yükseldikçe telefondaki kullanıcı kısıtlamaları artmaktadır. Mesela kendi telefonumdan örnek vereyim: Pocophone F1 telefonum var ve üzerinde 6 MIUI, 6 da custom rom yüklü (multirom desteği var). Custom romardan 4 tanesi android 10, 1 tane android 11 ve 1 tane de android 12 (Calyx OS) var. MIUI romların hepsi android 10 EU rom (ana rom dahil). Bu romlarda karşılaştığım en önemli kısıtlamalardan biri, Play store güncelleme yaptığında Google TTS (metni sese çeviren google'ın en faydalı yazılımı) çalışmıyor. Özel romları bu nedenle kurdum, onlarda bile kapalı ekranda sıkıntı çıkabiliyor. Play store güncellemesini kaldırdığımda yine çalışıyor. Başka bir örnek en çok kullandığım Automagic Premium programında (diagram çizerek program yazabiliyorsunuz ama ingilizce bilmeniz gerekiyor, varsa öneririm, 2020 yılından sonra geliştirilmedi ama hala pek çok işime yaramakta: bankalar ve üçkağıtçılar arayamıyor, istemediğim mesajı kelime bazında silebiliyorum vs. vs.) bu programda mesela android 4.4 versiyonunda bu program aktifse, ekranı açık bırakabiliyordum, sonraki versiyonlarda kalktı. Yine daha yeni versiyon androidelrde pek çok tetikleyici (programı otomatik başlatıcılar) çalışmıyor. Ama program android 12 de bile çalıştı, daha üst versiyonlara bu program nedeniyle hiç yüklemedim.
evet kısıtlamalar ve tüketim artıyor. Ancak android 10'a düşürsem ne kadar çok mahrum kalırım? Çünkü 12'yi beğenmiyorum gerçekten. Yorumun için teşekkür ederim hocam. Sessizliği bozdun. Bilemiyorum ufak ufak android 12 bile eskiyor. Android 10'a geçer isem uygulama destekleri çarçabuk bitebilir mi? Mesela şuan bazı uygulamalar minimum android 9 sdk'sı ister oldu. Lâkin zanlımca androidda hakimiyet daha fazla olacaktır. Cihazın ilk çıktığı Android 10 hatırım yanıltmıyor ise daha akıcı idi

kafeinsiz hocam özellikle senin yorumlarını bekliyorum.
Endonezya romu sabit olacak.

Oyla:

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
evet kısıtlamalar ve tüketim artıyor. Ancak android 10'a düşürsem ne kadar çok mahrum kalırım? Çünkü 12'yi beğenmiyorum gerçekten. Yorumun için teşekkür ederim hocam. Sessizliği bozdun. Bilemiyorum ufak ufak android 12 bile eskiyor. Android 10'a geçer isem uygulama destekleri çarçabuk bitebilir mi? Mesela şuan bazı uygulamalar minimum android 9 sdk'sı ister oldu. Lâkin zanlımca androidda hakimiyet daha fazla olacaktır. Cihazın ilk çıktığı Android 10 hatırım yanıltmıyor ise daha akıcı idi

kafeinsiz hocam özellikle senin yorumlarını bekliyorum.
Endonezya romu sabit olacak.
Endonezya rom hakkında bilgim yok ancak geçmişte 10T kullanırken en beğendiğim rom açık ara eu 12.0.12 ydi.

eu 12.0.12 denemeye değer bence.

Oyla:

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
563
Evet, batarya ve performans açısından 12.0.12 XiaomiEu sürümü en kararlı çalışan sürümlerden biriydi.

Oyla:

BoostersX

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
NYANKO
Cihazım
Telefon
Konular
7
kafeinsiz M.OZKN biraz fazla oluyorum ama belirttiğiniz sürümün var ise fastboot veya recoverysini isteyebilir miyim. mifirmden 12.0.3 fastboot buldum ancak 12.0.12 recovery olarak var ve linkler ölmüş

bir de OC yapmak istiyorum.
kafeinsiz hocamızın konusu android 10 için geçerli mi yada nogravity kernel olur mu
sensörü pasif hâle getirme mümkün mü

Son düzenleme:
Oyla:

karya48

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
Murat
Cihazım
Xiaomi 14
Konular
3
kafeinsiz M.OZKN biraz fazla oluyorum ama belirttiğiniz sürümün var ise fastboot veya recoverysini isteyebilir miyim. mifirmden 12.0.3 fastboot buldum ancak 12.0.12 recovery olarak var ve linkler ölmüş

kafeinsiz hocamızın konusu android 10 için geçerli mi yada nogravity kernel olur mu

Telefon ana bölümü....

Oyla:

BoostersX

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
NYANKO
Cihazım
Telefon
Konular
7

Telefon ana bölümü....

teşekkür ederim 🌷
kafeinsiz hocam paylaşmış google drive yüklemiş Allah razı olsun. Lâkin mifirmde 3.8gb yazarken bu linkte 3.5gb aynı dosya değil mi?

Oyla:

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
teşekkür ederim 🌷
kafeinsiz hocam paylaşmış google drive yüklemiş Allah razı olsun. Lâkin mifirmde 3.8gb yazarken bu linkte 3.5gb aynı dosya değil mi?
Aynı dosya ona takılmayın.
EU sunuculardan sildiği için ben bir drive dosyası vermiştim konuda dediğiniz gibi.

Android 10 için TWRP olarak da en iyisi bu Recovery - [OFFICIAL][3.5.2 V1.1][apollo]TWRP for Mi 10T/Mi 10T Pro/Redmi K30S Ultra [0 MB FİX]
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

OC işlemi Android 10 ile çalışmıyor maalesef. Ancak A10 normal haliyle daha iyi performans veriyor zaten pek gerek yok.

Mi 10T konularında nereye el atsanız karşınıza ben çıkarım sanırım. Cihazı epey kurcalamıştım zamanında :$

Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt