Yardım Mi 10T 5G Apollo Bootloop Sorunu

myth_237

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halilibrahim
Cihazım
Xiaomi mi 10T
Meslek
Programcı
Konular
2
Merhabalar değerli dostlar. Yine çok garip bir sorun ile karşınızdayım :) Telefonumu rootlayabilmek için bootloader kilidini açtım ve açtığım içinde bankacılık uygulamalarına haliyle giriş yapmadı. Bunun için magisk + redlist + integrity fix + trickystore yaptım 3 tikle olayı çözdüm. Asıl sorun şu. Bir haftadır kullanabiliyorken 2 gün önce resetler başladı. Bir iki üç dört tamamen rastgele şekilde. Bazen açılıyor bazen açılmıyor. Dedim rootladığım içindir sanırım diye gözlemlemek için stock rom yükledim. Hiçbir root veya başka ilave birşey yapmadım. Akşama kadar sorun yoktu akşam üzeri yine bootloop'a girmeye başladı. Bu sefer hiç açmıyor. mi flash'ten yükleme bitiyor daha ilk boot 'ta logo da 20sn kadar bekleyip reset atıyor. Canı isterse 5 10 resetten sonra açabiliyor. Fastboot modunda ve twrp ile boot ettiğimde saatlerce açık kalsa da reset falan atmıyor (en azından donanımsal sorun şüphelerimi ortadan kaldırdı) Hatta arkasına veya farklı yerlerine sert şekilde vurdum kapanacak mı diye ama kapanmadı? Düşündüm ki yere düştüğünde falan soketi çıkmış olabilir. Bu da değil. Farklı firmware deniyorum o da olmuyor. Acaba uyumsuzluktan kaynaklı mı diye. Sonuç aynı. Şaşırdım kaldım. Sorun ne olabilir başına gelen var mı?

---[GÜNCELLEME]---
Biraz önce tekrar MIUI 14.0.1.0.SJDIDXM romunu yükledim(telefon sorunsuzken de üzerinde bu vardı). 4 5 saattir ekran kapanmayacak şekilde bekletiyorum ve yine 4 5 kere reboot yaptım hala bir sorun yok. stock rom atarken MiFlash yazılımını değiştirdim. Biraz sürümden dolayı olduğunu düşünmeye başladım. Sürekli kullandığım sürüm MiFlash 2022.5.7.0 idi. İşlem başarılı olsa da (telefon yükledemeden sonra sorunsuz açılırken) .lock hatası verirdi. Dün MiFlash 2025-07-20-0 versiyonunu kullanarak yükledim ve telefon söylediğim gibi 4 5 saattir sorunsuz çalışıyor. Ve stock rom yüklemesinde success yazısını gördüm. Umud ediyorum ki sorun MiFlash 'ta olsun. Bekleme ve gözlemlerim hala sürüyor. Bilgi paylaşımı olması adına gözlemlerimi yine burada paylaşırım.

Son düzenleme:

Mami19855

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Redmi note 9pro
Meslek
Teknisyen
Konular
18
Dosya yöneticisinden MIUI>debug_log>power_info>result_reason dosyasını atabilirmisiniz sorununuz büyük ihtimalle donanımsal

mad_08058

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Ali
Cihazım
Xiaomi 15
Konular
4
Benzer bir durum ablamın m10t cihazında oluştu. Cihaz aşırı ısınmaya başladı bir müddet sonra bootlopa düştü rom attım yine açılmadı işlemciden veya başka bir donanımsal arıza. Evdeki mi10t pro için yedek parça olarak bekliyor.

myth_237

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halilibrahim
Cihazım
Xiaomi mi 10T
Meslek
Programcı
Konular
2
Benzer bir durum ablamın m10t cihazında oluştu. Cihaz aşırı ısınmaya başladı bir müddet sonra bootlopa düştü rom attım yine açılmadı işlemciden veya başka bir donanımsal arıza. Evdeki mi10t pro için yedek parça olarak bekliyor.
Yaklaşık bir kaç aydır ısınmaya başlamıştır benimkide. Ama hiç böylesi bir durumla karşılaşmadım. Araştırmalarıma göre böylesi bootloop'a düşmesi yaygınmış bu cihazda. Ama şaşırdığım nokta sorun donanımsal olsa fastboot'ta ve twrp'de beklerkende reset atması lazım. (örneğin power butonu veya ses kısma tuşu tatkılı kalması, kart üzerinde kısa devre vs)

mad_080
result_reason içerisi;
Kod:
---------- kernel abnormal reboot records ----------
record time_stamp : 2026-07-26 12:17:54
kernel reboot     : reboot
record time_stamp : 2026-07-26 12:17:54
------------------------------------

Stock rom yükleme sonrası ve telefonun açılması sayesinde alabildim bunu. Telefon açılmıyorken twrp ile girdiğimde telefon hafızasında miu klasörü bile yoktu. Testlere devam ediyorum. Karşılaştıklarımı yine paylaşırım.

Son düzenleme:

mad_08058

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Ali
Cihazım
Xiaomi 15
Konular
4
İlk isinmasinda telciye verdim 1 yil kadar kullandik. 1-2 hafta once tekrar isinmaya basladi tekrar telciye verdim islemciden dedi. guc dugmesi bile asiri isinmisti sonrasinda donguye girdi.Custom rom yuklemeye calistim bootlopta kaldi.Form teknisyenimiz hasan hocama da sordum sorunlu bir cihazmis.

myth_237

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halilibrahim
Cihazım
Xiaomi mi 10T
Meslek
Programcı
Konular
2
İlk isinmasinda telciye verdim 1 yil kadar kullandik. 1-2 hafta once tekrar isinmaya basladi tekrar telciye verdim islemciden dedi. guc dugmesi bile asiri isinmisti sonrasinda donguye girdi.Custom rom yuklemeye calistim bootlopta kaldi.Form teknisyenimiz hasan hocama da sordum sorunlu bir cihazmis.
Şaşırdım kaldım bende. Artık 5 yıl olacak sorunsuz kullanıyordum. Uzun yıllar boyu rootlayıp custom yüklemeden hatta bootloader kilidini bile açmadan kullandığımım ilk telefonum -du :D Bakalım gözlemlerim sürmekte. Umarım bir sorun çıkmazda 2 3 sene daha idare etsin beni. Sonrasına bakarız (:

mad_08058

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Ali
Cihazım
Xiaomi 15
Konular
4
İnsallah duzelir hocam :) Simdilik Mi9t ile idare ediyoruz cihaz arastiriyorum.

myth_237

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halilibrahim
Cihazım
Xiaomi mi 10T
Meslek
Programcı
Konular
2
İnsallah duzelir hocam :) Simdilik Mi9t ile idare ediyoruz cihaz arastiriyorum.
Yıllardır mi 10T nin stabilligine ve akiciligina cok alistim. paralel ithalat(!) mi 15T lere bakıyorum onlar bile çok pahalı. Allah yardımcımız olsun.

myth_237

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halilibrahim
Cihazım
Xiaomi mi 10T
Meslek
Programcı
Konular
2
Dosya yöneticisinden MIUI>debug_log>power_info>result_reason dosyasını atabilirmisiniz sorununuz büyük ihtimalle donanımsal
Biraz önce yine kapandı açtım hemen result_reason dosyasını inceliyordum yaklaşık 10 15 adet Lig vardı hepsinde reason reboot tu en son logoda keypad yazıyordu. telefonumu actigimda da içinde hat olmasina rahmet şebeke yoktu ceviriciden *#06# yaptığında IMEI bilgisine ulaşılamıyor diyor Ne iş anlamadım.

mad_08058

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Ali
Cihazım
Xiaomi 15
Konular
4
Yıllardır mi 10T nin stabilligine ve akiciligina cok alistim. paralel ithalat(!) mi 15T lere bakıyorum onlar bile çok pahalı. Allah yardımcımız olsun.
Ucusa gecmis hocam cihaz :) poco x8 pro dusunuyorum. Yurt disi server kaydi ile 20-25 arasi.

Üst Alt