- Adım
- Halilibrahim
- Cihazım
- Xiaomi mi 10T
- Meslek
- Programcı
- Konular
- 2
Merhabalar değerli dostlar. Yine çok garip bir sorun ile karşınızdayım
Telefonumu rootlayabilmek için bootloader kilidini açtım ve açtığım içinde bankacılık uygulamalarına haliyle giriş yapmadı. Bunun için magisk + redlist + integrity fix + trickystore yaptım 3 tikle olayı çözdüm. Asıl sorun şu. Bir haftadır kullanabiliyorken 2 gün önce resetler başladı. Bir iki üç dört tamamen rastgele şekilde. Bazen açılıyor bazen açılmıyor. Dedim rootladığım içindir sanırım diye gözlemlemek için stock rom yükledim. Hiçbir root veya başka ilave birşey yapmadım. Akşama kadar sorun yoktu akşam üzeri yine bootloop'a girmeye başladı. Bu sefer hiç açmıyor. mi flash'ten yükleme bitiyor daha ilk boot 'ta logo da 20sn kadar bekleyip reset atıyor. Canı isterse 5 10 resetten sonra açabiliyor. Fastboot modunda ve twrp ile boot ettiğimde saatlerce açık kalsa da reset falan atmıyor (en azından donanımsal sorun şüphelerimi ortadan kaldırdı) Hatta arkasına veya farklı yerlerine sert şekilde vurdum kapanacak mı diye ama kapanmadı? Düşündüm ki yere düştüğünde falan soketi çıkmış olabilir. Bu da değil. Farklı firmware deniyorum o da olmuyor. Acaba uyumsuzluktan kaynaklı mı diye. Sonuç aynı. Şaşırdım kaldım. Sorun ne olabilir başına gelen var mı?
---[GÜNCELLEME]---
Biraz önce tekrar MIUI 14.0.1.0.SJDIDXM romunu yükledim(telefon sorunsuzken de üzerinde bu vardı). 4 5 saattir ekran kapanmayacak şekilde bekletiyorum ve yine 4 5 kere reboot yaptım hala bir sorun yok. stock rom atarken MiFlash yazılımını değiştirdim. Biraz sürümden dolayı olduğunu düşünmeye başladım. Sürekli kullandığım sürüm MiFlash 2022.5.7.0 idi. İşlem başarılı olsa da (telefon yükledemeden sonra sorunsuz açılırken) .lock hatası verirdi. Dün MiFlash 2025-07-20-0 versiyonunu kullanarak yükledim ve telefon söylediğim gibi 4 5 saattir sorunsuz çalışıyor. Ve stock rom yüklemesinde success yazısını gördüm. Umud ediyorum ki sorun MiFlash 'ta olsun. Bekleme ve gözlemlerim hala sürüyor. Bilgi paylaşımı olması adına gözlemlerimi yine burada paylaşırım.
---[GÜNCELLEME]---
Biraz önce tekrar MIUI 14.0.1.0.SJDIDXM romunu yükledim(telefon sorunsuzken de üzerinde bu vardı). 4 5 saattir ekran kapanmayacak şekilde bekletiyorum ve yine 4 5 kere reboot yaptım hala bir sorun yok. stock rom atarken MiFlash yazılımını değiştirdim. Biraz sürümden dolayı olduğunu düşünmeye başladım. Sürekli kullandığım sürüm MiFlash 2022.5.7.0 idi. İşlem başarılı olsa da (telefon yükledemeden sonra sorunsuz açılırken) .lock hatası verirdi. Dün MiFlash 2025-07-20-0 versiyonunu kullanarak yükledim ve telefon söylediğim gibi 4 5 saattir sorunsuz çalışıyor. Ve stock rom yüklemesinde success yazısını gördüm. Umud ediyorum ki sorun MiFlash 'ta olsun. Bekleme ve gözlemlerim hala sürüyor. Bilgi paylaşımı olması adına gözlemlerimi yine burada paylaşırım.
Son düzenleme: