MIUI 12 Mi 10 Xiaomi.eu MIUI 12.2.7 Stabil (Android 11)

by_BenjamiN

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Bünyamin Yav
Cihazım
Mi Max
Konular
1
Merhaba, mi 10 .eu sürümde telefondan güncellemeyi yüklemeyi başlattım fakat telefon FASTBOOT ekranında takılı kaldı. Bilgisayar üzerinden MİFlash ile yüklemeyi deniyorum ama .tgz uzantılı dosyayı bulamıyorum. Onu nereden indirebilirim?
Amacın eu yüklemek ise twrp kurduktan sonra format data yaparak yükleye bilirsin. Amacın stok rom kurmak ise mifirm sitesinden fastboot rom indirebilirsin

madboy

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
melih
Cihazım
garip
Konular
0
Telefon şu an hiç açılmıyor. fastboot ekranında kaldı. bu durumda sanırım sadece fastboot rom indirip kurabilirim..

by_BenjamiN

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Bünyamin Yav
Cihazım
Mi Max
Konular
1
Telefon şu an hiç açılmıyor. fastboot ekranında kaldı. bu durumda sanırım sadece fastboot rom indirip kurabilirim..
Fastboot dan twrp kurup eu rom yükleyebilirsin. fastboot flash recovery twrpismi.img daha sonra fastboot boot twrpismi.img

madboy

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
melih
Cihazım
garip
Konular
0
Fastboot dan twrp kurup eu rom yükleyebilirsin. fastboot flash recovery twrpismi.img daha sonra fastboot boot twrpismi.img
peki bu iki dosyayı nereden indirebilirim?
Sabah gördüm ve yükleyim dedim güncellemeyi ama öyle kaldı telefon, hala kapalı.

by_BenjamiN

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Bünyamin Yav
Cihazım
Mi Max
Konular
1
peki bu iki dosyayı nereden indirebilirim?
Sabah gördüm ve yükleyim dedim güncellemeyi ama öyle kaldı telefon, hala kapalı.
Konuda paylaşılan twrp şuan için en kararlisi. Eu rom kurmak istiyorsan
Şuan için en stabil sürüm. Kendim de bunu kullanıyorum.

madboy

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
melih
Cihazım
garip
Konular
0
Konuda paylaşılan twrp şuan için en kararlisi. Eu rom kurmak istiyorsan
Şuan için en stabil sürüm. Kendim de bunu kullanıyorum.
bu yeni gelen 12.2.7 yi yüklemeye çalışıyprdum, o zaman söylediğine mi döneyim direkt? çünkü telefonda çok fazla donma oluyor.

madboy

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
melih
Cihazım
garip
Konular
0
bu yeni gelen 12.2.7 yi yüklemeye çalışıyprdum, o zaman söylediğine mi döneyim direkt? çünkü telefonda çok fazla donma oluyor.
Bu romu yüklemek için konuda ki TWRP yi yükledim fakat TWRP ye bilgisayar üzerinden nasıl geçiş yapacam? o kısmını tam anlayamadım. komutu yazacam ama RECOVERY.IMG dosyası yok bende, geçiş yapmıyor.

by_BenjamiN

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Bünyamin Yav
Cihazım
Mi Max
Konular
1
Söylediğim sürümü kullan. Diğeri android 11. Oturmadı hala. 12.5 sürümüne kadar da hatalar giderilmez

Frohell

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nijat Hamid
Cihazım
Xiaomi Mi 10
Konular
45
Arkadaşlar daha açık olması için tekrar ve uzun olarak yazıyorum

1. Eğer Android 10 kullanıyorsanız ve Android 11-e geçmek istiyorsanız:

a) Konuda vermiş olduğum recovery dosyasını indirin. Şu an Android 11 için en iyi recovery bu. Bana güvenin. Hepsini denedim.

b)İndirdiğiniz recovery dosyasını telefona ya PC üzerinden kurunuz, ya da şu anki recovery-nize girerek kurunuz.

c) 12.2.7 EU romunu indirip her zamanki gibi recovery üzerinden kurunuz. Merak etmeyin. Wipe Data yapmazsanız dosyalarınız gitmez. Ama Android 10-dan Android 11-e geciş için temiz kurulum önerilir.

d)Rom kurulumu bitdikden sonra reboot yapınız. Telefonu açın. Uyğulumarı felan kurun.

e) Tekrar recovery ile işlem yapmak istiyorsanız ( Mesela root yapmak gibi) asla ama asla tuş kombinasyonu ile ve ya sistem üzerinden recovery-e girmeyin. Açılmayacak ve telefon boot olmayacak. Yani software brick olmuş olacak.

f) PC üzerinden fastboot boot dosyaadı.img komutu ile recovery-e gire bileceksiniz. Bu komutla recovery-e girmek 70 saniye sürüyor. Yani telefon kapandı ve siyah ekran geldi, ama recovery açılmadı diye düşünmeyin. Komutu yazdıkdan sonra telefon kapanacak ve 70 saniye sora recovery açılacak. Şimdi ne istiyorsanız onu yapın.

h) Burası onemli: yeni twrp recovery-nin dosyalarınızı görmesini istiyorsanız bu işlemleri yapmadan önce ekran kilidini mutlaka kaldırınız! Böylelikle dosya erişimi sorunu olmadan her zamanki gibi twrp ile istediğinizi yapacaksınız

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Frohell

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nijat Hamid
Cihazım
Xiaomi Mi 10
Konular
45
Lütfen yazdıklarımı dikkatlı okuyun. Burda zor olan hiç bir şey yok. Normalde olduğundan 1 2 adım fazla işlem yapacaksınız o kadar.

12.2.7 romu gayet stabil. Ufak tefek buglar var yalnızca. Ben kullanıyorum ve tavsiye ediyorum.

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Üst Alt