Yardım Mi 10 ultra pil tuketimi

• Konbuyu başlatan Zi0TR
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 14
  • Görüntüleme 1K

Zi0TR

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Turkce dil
Cihazım
Mi 10 ultra
Konular
15
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
21.3.31 surum
Telefon Modeli
Mi 10 ultra
Bootloader Kilidi
Açık
Telefonum %9 ken 2 fk gecmeden kapanior nedeni ne olabilir 3 aylik cihaz

aliveli78

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
redmi note 8
Konular
8
Telefonunuzu şarjı bitip de kendi kendine kapanana kadar kullanın.
Kapandıktan sonra açma tuşuna basın. Ekran açılır gibi olacak ancak tekrar kapanacaktır. Hiç ışık yanmayana kadar bu işlemi tekrarlayın.
Telefonunuzu şarj cihazına takın ve açmadan, ekran veya LED göstergesi yüzde 100'e gelene kadar şarj edin.
Şarj cihazınızı fişten çekin ve telefonunuzu açın.
Eğer pil göstergesi %100'ü göstermiyorsa, telefonunuz açık durumda iken şarj cihazını tekrar takın ve ekranda %100 yazana kadar şarj etmeye devam edin.
Telefonunuzu fişten çekin ve yeniden başlatın. Eğer yine %98 veya 99 gösteriyorsa, ekranda %100 yazana kadar tekrar şarja takın.
Şarjınız %100’e ulaştığında bir müddet bekledikten sonra cihazınızı şarjdan çıkarın ve bataryanız tamamen bitene kadar kullanın.
Bataryanız bitip de telefonunuz kapandıktan sonra bir kez daha kesintisiz olarak şarj edin.
Kalibrasyon işleminiz tamamlandı.
Tekrardan sıkıntının devam etmesi durumunda, bu başlık altında yardım alabilirsiniz.

merhaba faruk hocam batarya bitmek üzere kalibrasyonu yapacağım burada yazdığınız ( Şarj cihazınızı fişten çekin ve telefonunuzu açın.
Eğer pil göstergesi %100'ü göstermiyorsa )

eğer telefonu açınca % 100 gösteriyorsa devam etmiyecez değilmi

Oyla:

Faruk 04

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Mi note 10 lite
Meslek
Öğrenci
Konular
11
merhaba faruk hocam batarya bitmek üzere kalibrasyonu yapacağım burada yazdığınız ( Şarj cihazınızı fişten çekin ve telefonunuzu açın.
Eğer pil göstergesi %100'ü göstermiyorsa )

eğer telefonu açınca % 100 gösteriyorsa devam etmiyecez değilmi
Hocam dediğim gibi siz yine de bir kez daha takın ve 10-15 dk bekleyin. Çünkü telefon %100ü gösterse de şarja taktığınız an %99a hemen düşebiliyor. Zaten düşmese de telefon %100 olduğundan şarj almayacağı için herhangi bir sıkıntı olmaz.
Oradaki 2. şarja takma olayının amacı, yazılımın bataryayı %100 olmamasına rağmen %100 gösterdiğinden; bataryanın dolmayan kısmını doldurmak. Telefonu açıp kapatmanın sebebi ise telefon her başladığında bataryanın boşluk oranını yeniden tespit etmesi. Bu edeceği tespit bazen doğru olmadığından dolayı yine de 2.kez şarja takmanızı öneriyoruz.
İyi forumlar...

Oyla:

aliveli78

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
redmi note 8
Konular
8
Hocam dediğim gibi siz yine de bir kez daha takın ve 10-15 dk bekleyin. Çünkü telefon %100ü gösterse de şarja taktığınız an %99a hemen düşebiliyor. Zaten düşmese de telefon %100 olduğundan şarj almayacağı için herhangi bir sıkıntı olmaz.
Oradaki 2. şarja takma olayının amacı, yazılımın bataryayı %100 olmamasına rağmen %100 gösterdiğinden; bataryanın dolmayan kısmını doldurmak. Telefonu açıp kapatmanın sebebi ise telefon her başladığında bataryanın boşluk oranını yeniden tespit etmesi. Bu edeceği tespit bazen doğru olmadığından dolayı yine de 2.kez şarja takmanızı öneriyoruz.
İyi forumlar...

kendi kendine kapandı tamamen bitti sarj

aç kapa yaparak telefon açılırken kapandı ışıkta yanmadı

sarja yeni taktım 100 olunca sarjdan çıkaracağım telefon açacağım

eğer 100 olunca telefon sarja tekrar takmaya gerek varmı

Oyla:

Faruk 04

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım