Soru Merhabalar, İphone'dan Xiaomi'ye geçilir mi

Dirgen

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oğuz
Cihazım
Mi 5s
Konular
6
Sadece batarya için iphonedan xiaomiye geçeceksen kafana sıkmış olursun tamam xiaomi batarya konusunda seni üzmez ama diğer tüm konularda iPhone iPhone diye gezersin illa Android alacam diyorsan - ki bence iPhone model yükselt - Samsung s10+ veya note 10 al uzun süre götürür seni yazılımdı carttı curttu uğraşmazsın xiaomi kullanıcısını yazılım konusunda uğraştırmayı seven Bi firma

Cemented

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Timuçin
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Makine Mühendisi
Konular
17
MIUI arayüzü ios'a çok benziyor alışma konusunda çok sıkıntı çekmezsiniz.
Ben iphoneden Android'e geçerken geri tuşu ve menü tuşlarını alışmam biraz zor olmuştu.
Ama ben olsam bu kadar bütçe varken iPhone modelini yükseltirdim.
MIUI arayüzü çok güzel ama rom atmak gcam kurmak gibi olmazsa olmazları var. Yani uğraşmak gerekiyor. Yinede tam istediğiniz gibi olmuyor hep birşeyler eksik kalıyor.
Batarya konusunda her türlü iphoneden iyidir.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
iPhone'dan Android'e geçiş yapacaksanız arayüz anlamında sıkıntı çekmemek için MIUI arayüzüne sahip bir Xiaomi modeline geçmeniz en mantıklısı olacaktır.

Ancak önceliğiniz batarya ise bütçenizi düşürmeniz gerekli :) 4k üzerinde satılan cihazlar donanım olarak son derece güçlüler. Bu cihaz Samsung s10+ veya Note 10 da olsa, Huawei p30 da olsa, Xiaomi Mi9 veya Mi9t Pro da olsa amiral gemisi olarak değerlendirilen bir cihaz olacak ve her biri ayrı ayrı gerçekten çok hızlılar. Ancak bu hız ve performans aynı oranda batarya tüketimini de beraberinde getirir. Elbette ki 8 plus ile kıyaslandığında bu modellerin her biri çok daha iyi batarya performansı sunacaklardır ancak Mi9T gibi görece düşük performansa sahip bir cihazın batarya tüketimi ile kıyaslandığında tatmin edici olmayabilir. Anladığım kadarıyla telefonunuzda çok yüksek performans gerektiren işlemler yapmıyorsunuz dolayısıyla size tavsiyem orta-üst segmentte bir cihaz araştırmanız yönünde olacaktır.

Şöyle açıklamaya çalışayım. Siz sıfır Ferrari mi alayım, 5 yaşındaki Porsche kullanmaya devam mı edeyim diyorsunuz. Ancak önceliğiniz yakıt tüketimi. Benim size önerim ise yakıt tüketimini düşürmek için daha alt segment, günlük kullanıma daha uygun bir araç bakmanız, Türkiye'de yaşadığımız için nasıl olsa köy yolunda gideceksiniz. :)

Dipnot : Belirttiğim amiral gemisi modellerin tamamı normal kullanımla günü kurtaracak kadar batarya süresi sunacaktır ve her halükarda şu an kullandığınız 8 plus'tan daha iyi batarya süresi sunacaktır.

Korelmis

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Oneplus 9 Pro
Konular
19
Bana sorarsanız geçmeyin. Android iOS kadar stabil değildir. Güncellemeler yenilik getireceği gibi sorun da getirebilir. Mesela ben Mi 6 kullanıyorum 9.3.2 sürümünden sonra telefon stabil olamadı. Her güncellemede farklı problem. Param olsa kesinlikle iPhone alırdım. Naçizane tavsiyem bu, objektif bir gözle değerlendirdiğimi söyleyebilirim.

alperozd

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Birinci Adım
Cihazım
Mi8
Konular
5
Burada bir çok bilgi verilmiş ama ufak düzeltmeler yapayım:

İnsanların neden format attığını gerçekten bilmiyorum, herhangi bir şekilde böyle bir durumla karşılaşmadım ben. Gerek yok formatlamaya.

Miui arayüzü klasik bir Çin markası olarak iPhone çakması. Ama bi Huawei olmazlar. Alışmakta sıkıntı çekmezsiniz, zaten isterseniz de X'teki gibi alta bar koyabilirsiniz.

Kişiselleştirme konusunda Xiaomi epey sıkıntılı ve insanların sadece miui kullanmasını istiyor. Rahatsız edici ama huawei kadar değil tabi.

Eğer kişisel bilgilerinizi önemsiyorsanız alır almaz miuiden kurtulmamız benim kişisel görüşüm. İlk 15 gün herhangi bir kişisel bilgi barındırmadım ben mesela. Bootloader kilidini açar açmaz da Pixel Experience yükledim ve mutluyum.

AAMA gerçekten telefon kullandığınızı hissetmek istiyorsanız S10+ gibi bir cihaz kesinlikle sizi doyuracaktır.

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Burada bir çok bilgi verilmiş ama ufak düzeltmeler yapayım:

İnsanların neden format attığını gerçekten bilmiyorum, herhangi bir şekilde böyle bir durumla karşılaşmadım ben. Gerek yok formatlamaya.

Miui arayüzü klasik bir Çin markası olarak iPhone çakması. Ama bi Huawei olmazlar. Alışmakta sıkıntı çekmezsiniz, zaten isterseniz de X'teki gibi alta bar koyabilirsiniz.

Kişiselleştirme konusunda Xiaomi epey sıkıntılı ve insanların sadece miui kullanmasını istiyor. Rahatsız edici ama huawei kadar değil tabi.

Eğer kişisel bilgilerinizi önemsiyorsanız alır almaz miuiden kurtulmamız benim kişisel görüşüm. İlk 15 gün herhangi bir kişisel bilgi barındırmadım ben mesela. Bootloader kilidini açar açmaz da Pixel Experience yükledim ve mutluyum.

AAMA gerçekten telefon kullandığınızı hissetmek istiyorsanız S10+ gibi bir cihaz kesinlikle sizi doyuracaktır.

Pixel Experience yükleyince kişisel bilgiler alınmıyor mu?

alperozd

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Birinci Adım
Cihazım
Mi8
Konular
5
Pixel Experience yükleyince kişisel bilgiler alınmıyor mu?
Google alıyor evet, ama yapacak bir şey yok ona da, en azından Çinlilerin almasından iyidir :) . En iyi ihtimalle LineageOS yükleyip sadece MicroG ile hareket edilebilir.

arifakdnz

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Arif
Cihazım
iPhone 7 Plus
Konular
0
Merhabalar benimde durumum benzer iPhone 7 Plus cihazımı değiştirmek istiyorum fakat yeni iPhone modelleri uçuk fiyatta olduğu için android deneyimi yasamak istiyorum. Mi9 ile android dünyasına adim atmayı düşünüyorum. Anladığım kadarıyla iOS a benzer en yakin arayüz xiaomi de. Sizin önerileriniz nedir çok zorlu bir geçiş dönemi olur mu?

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Google alıyor evet, ama yapacak bir şey yok ona da, en azından Çinlilerin almasından iyidir :) . En iyi ihtimalle LineageOS yükleyip sadece MicroG ile hareket edilebilir.

Çinliler ne yapmış bize bu kadar korkuyoruz ?

Adamlar bizden korkusuna Çin Seddi inşa etmişler :) Hey gidi günler.... Nereden nereye....

Onu bunu bilmem instagram çok kullanıyorsa sakın geçmesin androide, story,video vs yüklemek sıkıntı bak sonra xiaomi alıp instagram da video kalitem düşüyor neden acaba diye konu açmayın haha--

Üst Alt