Mod MeowDump İntegrity Box (İntegrity Fix)

Zatarra

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Zatarra
Cihazım
Lenovo P2
Konular
2
Hocam bir efsaneye göre en az 1 2 kere bl açık veya Root varken uygulamayı açınca sistem cihazın ID'sini Kara listeye alıyormuş. Stock ROM dönseniz bile hata veriyormuş. Tabi Forum efsanesi ama ben inanmaya başladım 😅

Olabilir herşey mümkün bu tarz bişey aklımada gelmedi değil bankacılık işlemlerini cihaza gelen doğrulama ile yapamadığım için sms doğrulamaya yönlendirdim şuan sadece sms alıp pc den bankaya girebiliyorum olacak şey değil.

Zatarra

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Zatarra
Cihazım
Lenovo P2
Konular
2
Sevgili dostlar sorunum düzeldi.Farklı bir root erişimi denemem olumlu sonuçlandı APatch ile root yapıp tüm yüklemeler ve ayarlardan sonra herşey düzeldi ilk kez APatch kullanmama rağmen çok başarılı ve stabil buldum artık Magiske geçermiyim bunu zaman gösterir ama oda artık bana çok uzak bir ihtimal ayrıca bilgi vermek istiyorum 4 modul yükledim cihazımda ekstra bişey yapmadan integrity sonuçlarıda 3 yeşil tikle geçti bilginiz olsun.

grdlsv

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Gürdal
Cihazım
Note 10 Pro Max
Konular
2
Bir şey soracağım. root yapmanın mantığı ne. Bende sadece chatgpt çalışmıyor. O da artık ücretsiz sürümünde saçmalamaya başladı. Alternatif bir İA bakıyorum aslında. Gemini çok verimli değil. Copilotta öyle. Chatgpt iyiydi ama o da bozmaya başlamış. Root işi bana korkutucu geliyor aslında. Bankacılık, borsa vs.
Siz neden rootluyorsunuz?

QCerberusQ

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan Enes
Cihazım
Redmi K20 Pro
Meslek
Video Kurgusu
Konular
20
Bir şey soracağım. root yapmanın mantığı ne. Bende sadece chatgpt çalışmıyor. O da artık ücretsiz sürümünde saçmalamaya başladı. Alternatif bir İA bakıyorum aslında. Gemini çok verimli değil. Copilotta öyle. Chatgpt iyiydi ama o da bozmaya başlamış. Root işi bana korkutucu geliyor aslında. Bankacılık, borsa vs.
Hocam artık çoğu uygulama bootloader kilidinin kapalı olmasını istiyor aksi halde uygulamayı kullandırtmıyor, insanlarda mecbur şekilde root yükleyip spoof modülleri ile bu durumu aşmaya çalışıyor. Telefonun güncelleme desteği biten ve custom rom yükleyen veya Çin versiyon cihaz alıp global rom yükleyip boot kilidini mecburen kitleyemeyen kişiler böyle durumlarla karşı karşıya kaldığı için.

Zatarra

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Zatarra
Cihazım
Lenovo P2
Konular
2

Root benim için “cihaza tam yetki vermek” demek — kötü niyet değil, kontrol. En sık yaptıklarım şunlar:

• Reklâm engelleme ve ağ düzeyinde temizlik (ör. AdAway). Bir tane dahi reklamın çıkmadığını görme deneyimi yaşadın mı?
• Ses kalitesi/modifikasyonları (ViperFX/Viper4Android gibi). En dandik kulaklığın kulağında bir canavara dönüştüğünü görmeni isterim.
• Gereksiz sistem uygulamalarını kaldırıp kaynakları açmak — pil, RAM, performans artışı. Gereksiz uygulamaları silmek kadar zevkli bişey yok
• Özel çekirdek (kernel) veya yapılandırmalarla pil ömrü ve ısı yönetimi iyileştirme.
• Kendi özelleştirilmiş yedek/restore akışımı kurmak (Backup uygulamaları ile tam yedek vs). Kullanıcıya sağladığı kolaylıkları deneyimlemen lazım

Güvenlik ve riskler:
• Bankacılık ve bazı güvenlik odaklı uygulamalar root’a “tehdit” gözüyle bakar — çalışmazlar veya hesap güvenliği zayıflar.
• Bu yüzden kritik işlemleri ya root gizleyerek, ya da root’u geçici kaldırıp öyle kullanıyorum.
• Her zaman tam yedek alıyorum, güvenilir (resmi/kanıtlı) kaynaklardan modül indiriyorum ve gereksiz izinler veren paketlere dikkat ediyorum.
• Eğer senin için risk çoksa root’a girme — birçok iş rootsuz da çözülebiliyor. Ama özelleştirme/donanım sınırlamalarını aşma gibi bir ihtiyaç varsa, kontrollü ve dikkatli bir şekilde yapılması en doğrusudur.

Kısaca olumlu ve olumsuz yönleri ile özellikle kendi adıma sorunuzu cevaplamaya çalıştım.

grdlsv

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Gürdal
Cihazım
Note 10 Pro Max
Konular
2
Size cevap vermek isterim. Halen Note 10 Pro max cihazımda endonezya rom kullanıyorum. Hyperos port romlar takılma yaşadığından ne yazık ki bu rom a saplandım kaldım. Reklamla ilgili bir sorun hiç yaşamadım. Telefonda müzik dinlemediğimden ve film vs izlemediğimden sesle ilgili bir sorun da yaşamadım. Asıl söylemek istediğim belki her cihaz veya romda olmuyordur: programların silinmesi konusu. Bununla ilgili adb komutları ile silme yapabiliyorum. Xiaominin tüm bana yaramayan programlarını sildim. Hatta diğer yapımcıların programlarını da. Rootsuz. Yedek alma konusuna gelirsek bu tam ihtiyacım olan şey çünkü her hafta daha iyisine sahip olmak için en az üç rom değiştiriyorum. Bazen aynı romları tekrar kurup tekrar bakınıyorum. Her seferinde endonezya rom a dönünce her şeyi kurmak çok zor oluyor. Orange veya twrp yedekleme asla çalışmıyor. Hata veriyor. Araştırdım çözüm de bulamadım. Rootlu olunca titanyum veya Swift Backup kullanılabiliyormuş. Swift baya meşhur. Güvenlik konusuna da gelirsek bilmediğin şeyi yüklersen ondan zaafiyet olur. Ben günlük kullanıcıyım ama iyisi olsun diye uğraşıyorum. Yoksa telefon işte. Kullandığım romdan hızlısı ve iyisini de bulamadım açıkçası. Forumda lucas var ona sormuştum bana bir hyperos öner diye o a13 lere bak şeklinde genel bir cevap vermişti. Sonuçta kimse sorumluluk almak istemiyor.
Ayrıntılı cevabınız için teşekkürler.

Zatarra

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Zatarra
Cihazım
Lenovo P2
Konular
2
Size cevap vermek isterim. Halen Note 10 Pro max cihazımda endonezya rom kullanıyorum. Hyperos port romlar takılma yaşadığından ne yazık ki bu rom a saplandım kaldım. Reklamla ilgili bir sorun hiç yaşamadım. Telefonda müzik dinlemediğimden ve film vs izlemediğimden sesle ilgili bir sorun da yaşamadım. Asıl söylemek istediğim belki her cihaz veya romda olmuyordur: programların silinmesi konusu. Bununla ilgili adb komutları ile silme yapabiliyorum. Xiaominin tüm bana yaramayan programlarını sildim. Hatta diğer yapımcıların programlarını da. Rootsuz. Yedek alma konusuna gelirsek bu tam ihtiyacım olan şey çünkü her hafta daha iyisine sahip olmak için en az üç rom değiştiriyorum. Bazen aynı romları tekrar kurup tekrar bakınıyorum. Her seferinde endonezya rom a dönünce her şeyi kurmak çok zor oluyor. Orange veya twrp yedekleme asla çalışmıyor. Hata veriyor. Araştırdım çözüm de bulamadım. Rootlu olunca titanyum veya Swift Backup kullanılabiliyormuş. Swift baya meşhur. Güvenlik konusuna da gelirsek bilmediğin şeyi yüklersen ondan zaafiyet olur. Ben günlük kullanıcıyım ama iyisi olsun diye uğraşıyorum. Yoksa telefon işte. Kullandığım romdan hızlısı ve iyisini de bulamadım açıkçası. Forumda lucas var ona sormuştum bana bir hyperos öner diye o a13 lere bak şeklinde genel bir cevap vermişti. Sonuçta kimse sorumluluk almak istemiyor.
Ayrıntılı cevabınız için teşekkürler.

Teşekkür ederim, gayet detaylı açıklamışsınız.

Zaten benim root kullanma nedenim de sizin bahsettiğiniz noktalarla benzer ama biraz daha “özelleştirme ve kontrol” odaklı.
ADB üzerinden sistem uygulamaları silmek elbette işe yarıyor, ancak root erişiminde dosya sistemine derinlemesine müdahale edebildiğim için kalıntı bırakmadan, özellikle sistem servislerini tamamen kaldırabiliyorum.

Ayrıca Titanium veya Swift Backup gibi araçlar sadece uygulama değil, onların izinleri, bildirim ayarları, launcher konumları, hatta widget verilerini bile birebir geri yükleyebiliyor — bu da her ROM geçişinde ciddi zaman kazandırıyor.

Ses tarafı da kişisel tercih tabii, ama ViperFX’in DSP tabanlı geliştirmesi çoğu cihazda donanımsal fark yaratıyor.(Sorun yaşarsanız anlamında söylemedim)

Kısacası root, herkes için şart değil ama benim gibi cihazı maksimum potansiyeline kadar kullanmak isteyenler için ciddi bir özgürlük alanı sağlıyor.
Yoksa elbette dediğiniz gibi “telefon işte” ama kimisi aracı sürer, kimisi motorunu da açar, pistonuna kadar tanır 🙂

BahadirKaya90

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Bahadır Kaya
Cihazım
Xiaomi 13 Ultr
Konular
0
3-4 saattir 10 çeşit yol denedim bir türlü olmamıştı. Son umut bir de Türkiye forumlarina bakayım dedim ve buradaki MeowDump'i flashlayıp yeniden başlatınca Action tuşuna basmadan sadece kurulum yapınca bile çalıştı.

Bundan önceki kurulu olan modüller:

1. Play Integrity Fox v14
2. Tricky Store v1.4
3. Tricky Addon Module v4.2
4. Yuri Keybox Manager v2.10

Bu 4 modül ile birçok kombinasyon deneyip başarılı olamamıştım. Bunların üstüne MeowDump'I yükleyince oldu.

Telefon: POCO F2 PRO Android 12 MIUI 14

Ekli dosyalar

• 17616753784358050445834324237874.jpg
    17616753784358050445834324237874.jpg
    4,4 MB · Görüntüleme: 4

Lucas.Rintaro

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
23
3-4 saattir 10 çeşit yol denedim bir türlü olmamıştı. Son umut bir de Türkiye forumlarina bakayım dedim ve buradaki MeowDump'i flashlayıp yeniden başlatınca Action tuşuna basmadan sadece kurulum yapınca bile çalıştı.

Bundan önceki kurulu olan modüller:

1. Play Integrity Fox v14
2. Tricky Store v1.4
3. Tricky Addon Module v4.2
4. Yuri Keybox Manager v2.10

Bu 4 modül ile birçok kombinasyon deneyip başarılı olamamıştım. Bunların üstüne MeowDump'I yükleyince oldu.

Telefon: POCO F2 PRO Android 12 MIUI 14
Android 12'de basic geçiyor zaten.

BahadirKaya90

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Bahadır Kaya
Cihazım
Xiaomi 13 Ultr
Konular
0
Android 12'de basic geçiyor zaten.
Evet Basic olarak kalıyordu strong'a geçmiyordu. İşin garip tarafı ben bu telefonu 2 yıldır falan kullanmıyordum. Çocuk ne yaptıysa bozmuş poco logosunda kalıyordu. Formatlayip yeniden root falan yapıp sonra bunu da yapıyım dedim hiç lazım olmamasına rağmen. 2 yıl önce 1 tane Play Integrity Fix modülü ile yapmışım bu işi. Şimdi o yöntem işe yaramadı ve bunca uğraş sonrası oldu.

Üst Alt