İnceleme Meizu 17 Pro Detaylı İncelemesi

  • Konbuyu başlatan MTOLGA
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 1
  • Görüntüleme 478

MTOLGA

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
M. TOLGA
Cihazım
MiPad264gb
Yaş
30
Konum
Eskişehir
Katılım
26 Mart 2016
Konular
22
Mesajlar
75
Tepkime puanı
67
Puanları
18
BismillahirRahmanirRahim, Selamun Aleyküm Arkadaşlar,

Evet 1 senedir beklediğim satın almaya çalıştığım, araya aracılar koyduğum bulamadığım ve kıyamadığım Üzümlü kekim test masamız da

Öncelikle bahsetmem gereken kısım

Evet arkadaşlar Meizu GLOBAL de Güncelleme vermiyor Güncelleme vermediği için gerek satışları düşük, gerek de kullanıcıların, gerekse de sadece eleştirip kötülemeye çalışanların tek ortak noktası güncelleme. 2017 sonrası çıkan amiral gemileri global de hiç güncelleme almadı.

Burada söylemek istediklerim, Ağzınızla kuşta tutsanız cihazınızın her şeyi aynı fiyattaki rakiplerinizi ezecek hatta üst fiyattakilerden daha iyi donanımı kamera ve ses kalitesini verecekte olsanız. Milletin ağzında usanmadan çiğnediği güncelleme olur çıkar. Güncelleme verip vasat bir arayüz vasat bir kamera vasat bir ses koysanız bile kullanıcı DESTEK GÖRDÜĞÜNÜ MUHATTAP bulduğunu düşünür sizi sever savunur fanatik olur. İYİ SATMAK İSTEYEN FİRMA KESİNLİKLE GÜNCELLEME VERMELİ MEIZU GLOBALE GÜNCELLEME VERMİYOR. Firma burada politika olarak hatalı donanımdan kaliteden malzemeden ekrandan kısıp bu yatırımı yazılım güncelleme tarafına verip fiyatta yükseltse yine de bir olumsuz ses çıkmaz. Güncelleme vermediği için sopalamalı hatta taşlamalıyız Meizu yu. Çarmıha gerip yakmalıyız. Bu kadar kötüledikten sonra gelelim cihazımıza umarım bunların sonunda iyi de günc… kelimesi çıkmaz. MEIZU nun hatası güncelleme desteği vermemek.


Video da anlattığım veya standart özellikler yerine yaptığım testlerden eksik anlattığım anlatamadığım atladığım kısımlara değinelim istiyorum.

Cihazımız Mi10 Pro gibi, Oneplus 8 Pro gibi kutudan Android 10 ile çıkıyor. Yine bu cihazlar gibi Android 11 güncellemesi alıyor. Haftalık düzenli güncellemelere sahip. Aylık olarakta android güvenlik güncellemesi 1 ay geriden geliyor. Yani oda güncelleniyor. Cihaz kutudan çıktığında Lansmanda bahsedilen bazı özelliklere sahip değildi ve güncellemelerle Lansman da bahsedilen özelliklerine kavuştu. Fazlası da geldi gelecek olanda var.

Android 12 alır mı? Güncelleme gelir mi diyenler. Bence gelmez ve almaz. Güncelleme için Meizu dan uzak durun. Çin deki modellerden Android 8 olan modellerin birçoğu da Android 10 a güncellendi. Ama güncelleme beklemeyin bana göre firmanın tek delik noktası burası ve cihazlara bir şey söyleyemeyenler sürekli buradan yarayı kaşıyıp kanatır.

Malzeme kalitesine gelecek olursak

Cihazımız bu konu da küçük kardeşi Meizu 17 den ayrılıyor. Meizu 17 de 23 tabakadan oluşan bir camdan oluşuyor bu cam gravür işlemiyle yani kaba tabirle milling yapılarak oluşturulmuş. 17 Pro da ise 1500 C yüksek ısı porseleni kullanılmış bu porselen tek parçadan oluşuyor ve bir tanesinin yapım süreci için 7 gün bekleniyormuş. Mesleğim diş hekimliği olduğu için porselen ve seramiklere hakimim diyebilirim işlemlerin yapılabilmesi için işlemler ve yığınlar arasında zaman farkı olmalıdır. Ayrıca mikroçatlaklar kırıklar olmamalıdır. Mat glaze gibi işlemlerde ürüne göre ve fırınlamada beklenmedilir. Fırınlamanın ana mantığı fazla su molekülünü uzaklaştırırken bağlantıyı sağlamlaştırmaktır. Gereğinden fazla ısıtma da aynı şekilde bağlantıyı bozacaktır.

Seramik e gelecek olursak şu ana kadar kullandığım en iyi arka kasaya dokunuyorum. Gerçekten elinize kaliteli bir tabak dokunmuş gibi o hissiyatı veriyor. Cihazın tok bir hissiyatı var ağır hissettirmiyor tutuşu güven veriyor firmanın Omnibalance tasarım her yerde eşit ağırlık felsefesi bunu sağlıyor sanırım. Arka kapak ve bendeki rengi parmak izi tutuyor çok da değil az da değil ama tutuyor. Buz mavisi rengi var. Ama şahsen ben Beyazını bakır ağırlıklı altın renginden ötürü veya siyahını tercih ederdim. Seramik gövde tutuş hissiyatını da arttırıyor.

Kullanılan metal Bilgisi verilmemiş önceki modeller paslanmaz çelikti(15 serisi, 16th(?)) bu cihaz da 16s(?) 16s pro(?) ile benzer hissiyata sahip Ben metalinin hissiyatını LG V10 da ki hissiyata benzetiyorum.

Tuşlar eski modellerin TAMAMINA göre daha tok hissiyata sahip. Kılıf kullananlar için sim kart yuvasının altta olması kolaylık olarak görülebilir bense mikrofon deliğiyle yakın konumlanması sebebiyle yanlışlıkla mikrofonu delme riski olduğunu düşünüyorum. Aşağıda değil sağda veya solda bulunan sim kart girişleri daha mantıklı geliyor.

Kamera tasarımını farklı ve güzel görüyorum çok şık ve estetik duruyor. Çıkıntımız çok değil ancak 16th ye göre daha fazla 16th de yok denecek kadar azdı.

Sar değeri bilgisi Global olmadığı için maalesef RF EXPOSURE bilgisi mevcut değil.

EKRAN

Ekranı gerek kağıt üzerinde gerekse gerçekten çok güzel bir ekran Şu ana kadar kullandığım en iyi ekran Size kıyaslayabileceğim cihaz Vivo Nex 3 olur canlılık parlaklık detay ve kontrastta kesinlikle önde. Güncel Mi10 Pro nasıldır bir bilgim yok maalesef. Ekran hakkında tek eksim 2K olmaması batarya kısmına geldiğimiz de ise bu artıya dönüşecek. Ben 2K ve 4K ekranları seviyorum. Ama tüketimde aynı nispette artıyor. Punch Hole delikli kamera ya gelirsek 2.99mm le ufacık bir sensör üst çerçeveyle aynı incelikte olduğu için dikkat çekmiyor özellikle güç halkasını açınca çok keyifli oluyor.

Yüz okuması önceki nesillerle benzer hızda. Hızlı ama Parmak izi okuması 0.15 saniye ve çok stabil. Gayet keyifli ve şık animasyonlarla süslenmiş.

SES ve HOPARLÖR Kısmına gelirsek

Telefon Ses Testi İçin Hangi Şarkıları Kullanıyorum.
1.) Isaac Hayes Shaft Theme - Tiz Sesler için
2.) Mercan Dede - Nerdesin Mid Tiz ayrımı sahne ve ses rengi anlama için. 04:55 ten sonrası özellikle
3.) Mercan Dede - Huxi Sahne ve Detay ayrımı için
4.) Pink Floyd - Wish you were here giriş kısmı Sahne ve Dip ses için
5.) Younger Brother - All I Want Sahne ve Detay Ayrımı

FLAC 900KBPS Üstü parçalar KAYNAK DEEZER

Nasıl ses arayan birisiyim derseniz Dengeli, Yüksek hacme(Yüksek ses) ve alana sahip, detay zenginliği fazla, dip sesleri notaları ve arkadaki enstrümanları duyabildiğim detayları iyi sahnesi ön planda ve açık bassları boğuk veya abartılı şekilde yüksek olmayan otolit koparmayan bir ses arayan isteyen birisiyim. Bass Manyağı Subwoofer hastası değilim. Bunu arayan varsa hoparlör kısmında uzak durun. Çünkü nice efsane stereolu sesi yüksek cihazı, boğuk sese sahip bass tan başka bir şey veremeyen mono yüksek ses veren cihazlara göre kötülendiğini halk arasında gördüm. Zaten şahin severler gibi bununda hastaları var full bass vursun efsane!!! Zevkler ve renkler tartışılmaz diyor bulduğumu aktarıyorum.

Ne buldum:

Sesin açık berrak ve geniş bir aralığı var temiz ses veriyor. Arka gürültüleri de plak cızırtısını da hissettiriyor. (Belirli dijital kayıtlar plaktan kayıt alınır.)
Tizler çok güzel, detaylı ancak mükemmel değil.
dengeli ve sıcak bir yapısı var sanırım SURROUND olmasının etkisi var. Firma uzun süredir stereo hoparlör kullanmasına rağmen İLK DEFA ÇEVRESEL SES deneyiminden bahsediyor evet etrafınızı az veya çok sarıyor oyunlarda 3D ses varsa düşman nereden yaklaşıyor hissedebiliyorsunuz.
Enstrüman ayrımı yapabiliyorsunuz.
Dip sesler duyuluyor. Patlama vs yok.
Ses baya yüksek hacimli alanı geniş ses ayrımı güzel

Daha iyisini ben telefonda denemedim. Oneplus gibi ruhsuz soğuk basite kaçan stereolar yok.

Kendim harici görüşe başvurmak için bilenlere sordum;

Mi10 Ultra övülüyor son dönemde cihaz sahibi arkadaş daha iyisini görmediğini söyledi özellikle kendi tabiriyle ses yüksekliği ve çevresel sesten etkilenmiş. Abimin ise telefon dükkanı var youtubedan bilenler vardır. Apple cihaz kullanır apple lardan yüksek olduğunu söyledi.

Mikrofon ve Ahize Kalitesi

Görüştüğüm arkadaşlar sesimin çok net ve berrak geldiğini söyledi ahizesi de çok kaliteli sesi dışarı vermiyor rahat ve temiz duyuluyor. Pixel 4 XL ile konuşmamız gayet keyifliydi iki tarafında sesleri temiz gidip geliyordu netti. Normalde ses kaydını videoya koyar veya drive a eklerdim ancak ilk defa “record” kayıt dosyalarının yerini bulamadım Yoksa dinlemenizi isterdim.

Kamera Video ve Fotoğraf Ön Arka

Ön Kamera

Normal o boyuta göre çok çok iyi ama Oppo gibi firmalarda çok daha temiz berrak ve netleri var. Artısı ne diyecek olursak her markada ön kamerada ters ışığa karşı hdr selfie desteği yok. Karşı ışık harici bir avantajı yok. Cihazın vasat kısmı burası

Arka Kamera

Cihazın bu kısımda donanımsal bir eksisi var OIS yok. 600 dolar üzeri her cihazda bence kesinlikle olmalı. Derseniz ki OIS in eksikliğini hissettin mi EIS i baya başarılı çalışıyor. Keyifli akıcı ve güzel stabilizasyon konusunda Vivo Nex 3 ayarında diyebilirim.

Bu modelde yazılımda ki büyük eksiklikleri gidermişler. Huawei de bulunan portre video modu gelmiş.
Super Gece Modu Hala kullandığım En iyi gece modu. Özellikle Manzara çekimlerinde harika. İnsan çekimlerinde Pixel serisinin arkasına düşer gece modunda. Ayrıca Tripodla kullanırsanız Pixel falanda tanımaz. Cihazımızda 5 kamera bulunuyor. 2 Tanesini 3D kamera sistemi olarak koymuşlar. Geri kalan 3 lü 129 IMX 616 Derece ULTRA GENİŞ, IMX 686 Ana Kamera, 8 MP Omnivision ın en iyi telefoto lensini kullanıyor. 129 derece ultra geniş açıyla çıkan ilk telefon. Aynı sensör ile 3cm den makro da çekebiliyor. Gayet başarılı. Yazılımsal olarak ARCSOFT ve ORBBEC firmasından destek alınmış.
3D kamera sisteminde ise 0.3VGA 3DiTOF Samsung 33D sensörü var. 17 modeli ise Meşhur Google Pixel 2 nin Ana sensörü olan IMX 362 yi detay ve ALAN DERİNLİĞİ İÇİN KULLANIYOR . Kamera sensörleri iyi seçilmiş. Videolar stabil ve renkler muhteşem derecede canlı doygun görüntüler detaylı ve dokulu Video kısmında rakiplerinin bir kısmıyla aynı olsa da bence eksi kısım 96Kb/s ses kaydı alması Çoğu çinli de böyle sony ler 128Kb/S Apple ise 192Kb/s veriyor. Apple değerini 11 Pro Max ten aldım. Bence tüm markalarda Apple gibi vermeli.

Fotoğraf kısmında 3 ü de harika, Ters ışıkta ve düşük ışıkta ULTRA deniş biraz bozuyor ama gördüğüm NET en iyi ultra geniş kamera 4K60FPS Video stabilizasyonlu çalışıyor. Telefoto ile ana kamera kayıt sırasında beklemesiz geçiş yapabilirken ULTRA geniş yapamıyor. 3X zoomda gayet iyi ötesi yalan.

3D çiftli kamera kurulumu Apple iPad Pro da ki LiDAR sensörün bir benzeri gece görüş özelliği var. Bu Konuda en iyi cihaz ise Termal kamera ile CAT S61 FLIR. Bu sensörlerin hepsi kızılötesine dayanıyor. Meizu da ki sarı mercekli sensör hepsinden farklı duruyor. Şuan çektiğiniz portre fotoğraflarda ALAN DERİNLİĞİNİ AYARLAYABİLİYORSUNUZ. Yani arka daki bulanıklığı istediğiniz seviyede ayarlayabiliyorsunuz. PORTRE MODU ARKAPLANI MÜKEMMEL KESİYOR. Firma 3D kamera modülüne 3D tarayıcı (Mock-up) ekleyeceklerini söyledi. Ayarlar kısmında 3D fotoğraf kısmı var ama fotoğraf çekiminde henüz böyle bir seçenek maalesef yok.

Ana kamera gece gündüz harika gece modu gördüğüm en iyisi diyebilirim. Oneplus 8 Pro dan daha iyi. Kamera noktasında aynı Pixel 4 XL ın yaptığı gibi Bu cihazda OnePlus 8 Proyu eziyor.

Arayüz ve Yazılım Özellikleri

Arayüz Flyme 8.0 a hatta 8.1 e nazaran çokça özellik barındırıyor. Özellik ve özelleştirme konusunda Vivo ya rakip olacak seviye ye gelmiş ve aynı derece de hızlı hatta daha hızlı, özelleştirme olarak ufak eksiklikler olduğu gibi fazlalıklarda var. En güzel tarafı ise cihazda Google servislerinin tamamı gömülü olarak geliyor. Cihazın Lisans kısmına girdiğinizde ise(Ayarlar(Settings)---Telefon Hakkında(About Phone)---Yasal Bilgiler(Legal Information)) Google Yasal Ve Google Play sistem güncelleme lisanları Sertifikalandırılmış olarak gözüküyor. Dışarıdan servis yüklemenize gerek yok. Tek fark sanırım çin yasaları gereğince uygulama Play Store ikonu gizlenmiş bu yüzden yalnızca play store apk sını indirip kuruyorsunuz. Kurarken sistem uygulamasını güncellemek istiyor musunuz diye soruyor. Google servisleri sistem uygulaması olarak çalıştığı için hiçbir bildirim sorunu da yok.

En sevdiğim özelliğe gelecek olursak samsungtan da tanıdığım bildiğim sevdiğim her marka da olsun dediğim İndirme güçlendirme daha gelişmiş olarak bulunuyor. Aynı anda 1 adet 2.4Ghz 1 adet 5Ghz Wifi + mobil veriye birlikte kullanıp ağı hızlandırabiliyor. Wifi modemimiz WiFi 6. Örnek vermek gerekirse evinizde 10mbit bir internet var ve yetmiyor komşunuzla anlaşıp faturaya ortak olup 2 ağın hızını birlikte kullanıp buna mobil veriyi de isterseniz dahil edebiliyorsunuz. Burada dikkat etmeniz gereken ağ hızlandırma yapmayacaksanız bu özelliği kapayın açık olduğu sürece bir tarafta sürekli 2. WiFi ağını arayacaktır. Bu da şarjınızı olumsuz etkiler.

Batarya performansı ve Hızlı Şarj

Cihazımız Meizu 17 den farklı olarak 27W Kablosuz şarj desteğine sahip ve TERS ŞARJ ÖZELLİĞİ VAR.
Kablolu olarak 30W hızlı şarj destekliyor. Kutudan 40W şarj cihazı ve Kablosu çıkıyor.
Bu konu uzun uzadıya irdelenmesi gerek

1. Kullanımım Cihaz Kutudan “Ekranı ve Performansı Dengele” moduyla çıkıyor. Ayrıca “YÜKSEK PERFORMANS MODU” ve “Düşük güç” modu var.

Ben cihazı Yüksek Performans moduna alıp, Orta-Yüksek parlaklıkta(Otomatik parlaklık kapalıs), 120Hz ekran olarak, Ağ Hızlandırma Aktif(Wifi+LTE) Tüm bağlantılar açık gps bluetooth vs aydınlık modda

Kullanım şeklim 1 saat genshin impact
Facebook, Youtube, Messenger, birkaç saat konuşma, tarayıcı, upload ve download


6:30 saate yakın ekran süresi aldım 120hz bataryayı SU GİBİ içiyor. Bu değer zamanla düşecektir. 5:30-6:30 aralığı olarak kabul edin.

2. Kullanım senaryom

Yüksek Performans modu, Aydınlık mod, Ağ hızlandırma aktif(wifi+lte), Otomatik parlaklık kapalı

Kullanım senaryosu birinci ile benzer şekilde Tam Orta parlaklık

TEK FARK 60HZ

11 saat 41 dakika ekran süresi aldım.

3. Senaryo

Kutudan Çıkan “Ekranı ve Performansı Dengele” modu, Karanlık Mod, Ağ hızlandırma Kapalı, HAT TAKILI ve açık, Wifi ile bağlantı açık, Otomatik parlaklık kapalı, GPS BLUETOOTH KAPALI, 60HZ


Son senaryo şöyleydi

Cihazdan Youtube dan video açtım geçtim Facebooktan video açtım arayan olunca konuştum. OYUNSUZ 17 saat 20 dakika verdi. Kısacası Karanlık mod kullanıp sosyal medya da gezenler için mükemmel bir alet.

Bende normalde oyun oynamayan birisiyim whatsapp facebook youtube ve internete girerim. FHD+ Super Amoled ekranın nimetleri burada görülmüş oldu.

Şarj konusuna gelirsek

30 dakika da %45-50 arası
1 saatte %80 i doluyor. Son %20 si çok yavaş. 1 saat 36 dakika da 0 dan 100 e şarj oldu.


GPS Testi ve devamında Son Yorum

Tam olarak aynı nokta ve aynı konuma konularak test yapıldı.
Meizu 17 Pro 67 GPS uydusu bulup 15 tanesine kadar bağalanabildi.
Meizu 16th ise 1 tane buldu. Hiç bağlanamadı.
Testte kılıfları GPS ile ciddi şekilde engellediği görüldü.
GPS çekim gücü harika bu konuda daha iyisini görmedim. 6 lı anten tasarımı çok işe yaramış.

Yaptığım tüm testleri(Geekbench vs) ve batarya ve GPS testinin görüntülerini Google drive a yükledim oradan indirebilirsiniz.

Widevine DRM L3 Netflix HDR çalışmaz. 540p çalışır.

Cihazımız MEMC desteğine sahip MEMC Ultra Motion veya Motion Estimation, Motion Compensation Hareket Tahmini, Hareket Telafisi olarak çevirebiliriz. Bu teknoloji filmler ve videolar için yapay olarak ek kareler oluşturmayı mümkün kılar. Bu, 30 fps'de gelen bir filmin 60 veya 120 fps'de izlenebileceği anlamına gelir.

Ayrıca birkaç kez özel olarak Adreno 650 GPU su GPU güncellemesi aldı. Umarım bunun devamı da gelir.

BAND 20 konusuna gelirsek 2018 yılında Turk Telekom ve Vodafone Ortak altyapı kullanımına gittiler ben o dönemde beri hiçbir sorun çekmeme vs görmedim. Haber kaynağı linkini de bırakıyorum. Ayrıca şuanki cihazların modemleri ve çekim güçleri de gelişmiş olduğu için sorun yok. Ben b20 siz birçok model kullandım.



Son yorum: Evet arkadaşlar meizu güncelleme vermiyor meizu güncelleme almıyor global de gayet haklısınız. Bir firma dost edinebilmek için sadece güncelleme verse bile yetiyor diğerlerini verse bile insanlar düşman oluyor. Bir firma satmak tanınmak sevilmek istiyorsa güncelleme ve destek vermeli.

Bunun sonucunda Meizu 17 Pro, Çin Cihazı olduğu için haftalık güncelleme alan 1 sürüm android güncellemesi almış ve bence 2. sini almayacak bir cihaz. Öte taraftan bakarsak tasarımıyla, malzemesiyle, kamerasıyla, sesiyle, yazılıma gelen yeni özellikleriyle 5 sene boyunca keyifle kullanılacak kaliteli bir cihaz.

Firmanın yapması gereken büyük bir yatırımcı bulup globale açılmak, Yazılım güncellemesi vermek, dil desteği sağlamak olmalı. Veya Kernel, Vendor kaynak kodlarını açık yapmalı veya dil çevirisi için fanlarından destek almalı. Globalde olan hataların neredeyse hiçbiri çin de yok. Büyük ihtimalle dil çevirisinde ki hatalar bu buglara sebep oluyor. Bunlar yapılmazsa birkaç seneye yokolacağını düşündüğüm firmalardan, Smartisan ve Nubia gibi. Nubia Z serisiyle unutulsa da Red Magic serisiyle baya ilgi topladı. Kamerası zayıf olsa da belirli bir kitleye hitap edebildi. Buraya kadar okuduysanız yazdıklarıma değer veriyorsunuz demektir. Sizlere ayrıca çok teşekkür ediyorum ALLAH Razı olsun. ALLAH ımıza emanet olun.

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Nokia 9 Pureview ile kıyaslamalı Fotoğraf örnekleri

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

1080p60FPS

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Ekran Testi

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

4K Testi

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Oyun Testi

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

4K60FPS STABİLİZASYON TESTİ

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

4K60FPS ULTRA GENİŞ AÇI STABİLİZASYON TESTİ

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

4K60FPS

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Kutu Açılışı

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
 

destroy-er

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
erkan
Cihazım
mi5s
Yaş
41
Konum
batman
Katılım
5 Kasım 2016
Konular
1
Mesajlar
16
Tepkime puanı
12
Puanları
3
Merhaba
Ben meizu telefon kullnamk istiyorum ama bazı çekincelerim var.
1. Piyasada 17 var sadece pro yok ve 5k üzeri fiyat etiketi var bende one plus 8t var ama satıp bunu almaya degermi.8t de tek sıkıntım şarjın az gitmesi.(ortalama 5 saat ekran süresi alıyorum. Bekleme süresinde çok iyi değil)
2. Banka temassız ödemelerini yapmada sıkıntı yaşar mıyım.
Telefonda oyun oynamam ama telafinda hız ve akıcılık isterim beni tatmin ederim.ve sizin yecribeleinize göre internete takılan sosyal medya yok oyun yok sadecehaber siteleri, mesajlajmalar birkaç resim ve iş gereği ekranda yazı okuma sizce bu senaryoda beni ne kadar götürür batarya olarak.
Şimdiden teşekkürler ederim.
 
Üst Alt