Soru Meizu 16th'a geçilir mi?

M i u i

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Mi Ui
Cihazım
MimUi
Konular
11
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
.
Telefon Modeli
.
Bootloader Kilidi
Açık
Merhabalar,
Mi Max 2den yeni bir cihaza geçiş yapmayı planlıyorum.
Yaptığım işlerde en önemli olacaklar benim için
CPU GPU En az 4 GB Ram ve Batarya
Kullandığım şeyler:
Netflix
YT Müzik
Asphalt 9 (arada oynarım)
Ders videoları
Ders simulasyonları.

Meizu 16th meizu garantili olarak 2100 ₺ye satılıyor.
CPU GPUya laf yok
Ancak batarya ve kamera konusunda çok hüsran gibi duruyor.
Alternatifi var mı?
Bir de Meizu 16th'da Widevine L1 lisansı var mı?
Ben genellikle şöyle GPUsu sağlam birşey istiyorum ve max para da 2100₺ ama 1000-1700₺ arası daha iyi olur ne alabilirim?

Mertuska

Elit Üye
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
İphone Xs
Meslek
Malzeme Mühendisi
Konular
60
teşekkür ederim ancak stokları bitti zaen meizu 16th'nın.
Şu an telefon piyasasında düzgün telefon yok. Amiral gemileri bile stabil çalışmıyor. (Bknz: S20 Ultra) Yani fiyatlar da çok pahalı ah be mi max 2de şöyle taş gibi işlemci koysalardı...
Üstelik cihazlarda çok gereksiz teknolojiler var. Napim ben AR'ı film mi çekiyorum bilader hadi çeksem telefonla mı çekerim?
Bu gereksiz teknolojiler yüzünden fiyatlar da artıyor.
108 MP geniş açılı bir tane kamera herşeyi görür.
Bir telefonds ne kadar az kamerayla o kadar çok iş yapıyorsan başarılısındır. Yani telefoto kamera gereklimi? Hergün portre fotoğraf mı çekiyorum ben.
Ah be s5in olduğu o zamanlar... o zamanda göz takibi nabız ölçme gereksizdi ancak fiyatlar bu kadar uçuk değildi.
Şuan başlangıç segmentine hiçbişey demiyorum 2012 telefonları gibi. Orta segment telefonlar ise çok vasat hala micro-usb kullanılıyor şaka gibi. (bknz: realme.) İşlemcilerinin stabilliği çok vasat.
Orta üst segment telefonlar ise aşırı pahalı
amiral gemilerine söyleyecek laf yok.
Saniye başı yeni çıkarılan modeller yüzünden rom stabilliği uygulama stabilliği diye bir şey kalmadı. Android cihazlar çok vasat. Üstelik şu dörtgen ekranlarla alıp veremedikleri nedir yok çentik yok o yok bu yok şu. Adam gibi üç tane fiziksel veya kapasitif tuş koy oraya. Bu tam ekran şeyi deneyimi çok kötü etkiliyor ve telefon kullanım hızını yavaşlatıyor. iPhone SE2 ve iPod Touch 7.Nesil bundan sonraki tercihim olucak heralde. seneye alırım para biriktirip.
Androidin çok birşeyi kalmadı. OEM kilitleri kapalı kutuya çevirmesi yetmezmiş gibi saniye başı çıkan modeller yüzünden ve stabilliği berbat olması yüzünden custom romlarda yerlerde hiçbir bağımsız geliştirici rom üretmek istemiyor.
Androidin çağı bitti. Kendilerine acil çekidüzen vermeleri gerek.
O kadar uçuk kaçık teknolojilere noldu puff gitti. Allah aşkına kablosuz sarjın kullanılma oranı % kaç ki? onlar da kabloya bağlanıyorlar. ee? Ne özelliği kaldı bunların önceden usb micro vardı evet çabuk kırılıyordu ve bir yönlydü. ama type-c çok dayanıklı sağlam birsürü desteği var ve çok fazla özelliği var iki yönlü de telefona takılıyor.
3,5 mm jak girişlerinin kaldırılması ayrı bir saçmalık. şu an allah aşkına kaç mah kazanacaksın onu kaldırsan? Bir de cam arka kapak saçmalığı var neymiş efendim kablosuz sarj. Allah aşkına o cam yüzeyler parmak izi tutuyo bir dayanıksız iki üstüne kılıf takıyosun tüm şaşasını yitiriyor üç. Kablosuz sarj standını kutuyla birlikte veren tek marka xiaomi o da mix3'te sadece.
Ben kablosuz sarj standına vereceğim parayla ne bilim saat alırım kulaklık alırım kz marka.
Kablosuz kulaklık her kesime hitap etmiyor. Gecikme ve ses kalitesi düşüyor aynı fiyata kablolu kulaklık özelliklerine ve kablosuz kulaklık özelliklerine bak. Yani adam sporcu değilse kendi halindeyse napsın o kulaklığı illa bunları şart koşman için 3,5 mm jak girişini kaldırman mı gerekli?
Şöyle adam akıllı aliminyum kasa göm telefonlara. Ha isteyen papscoverlar güzel şekilde kullanır.
Şu anki telefon piyasası çok kötü
Samsung s5ten sonra batırdı. Note 9 ve S10 ailesi ile biraz topladı ama yine batırdı.
Xiaomi desen mi8den sonra saçmaladı. komik fiyatlara 1080p ekranlı telefon satıyor. Aynı fiyata dynamic amoled 2k-4k ekranlı telefon alırım kerizmiyim enayimiyim ben. mi9'a kendi ihanet etti redmi serisi bir telefonla (k20 serisi)
Huawei desen saçmaladı tamamen saçmaladı p20 serisinden sonrasında
Apple desen kazık ama adamlar sana stabillik ve güncelleme garantisi sunuyor ve herşeyde suçu müşteriye yıkan bir garanti sistemi yok. Yanlış anlaşılmasın appleın bir ton yanlışı var. Uygulama desteği getir işte şu ipa desteğini apk kullanır gibi ipa kullanalım. ya da şu dosya sistemini adam akıllı aç biz flash belleğimize hard diskimize yedekleme yapalım.
Oneplus desen kraldı ama yine abartılı teknolojilere yöneldi. Rakibini pocodan direk iphonea geçirdi batırdı tabii.
Oppaya denecek bir laf yok. utanmasa snapdragon 435li telefonu 5kya satacak. Paragöz bir firma ve komik fiyatları var.
Vivo tamamen orta alt segmentçi adam akıllı üst segment cihazı yok.
TCL ise snapdraon 600 serisine komik fiyatlara dewamke
Realme ise işlemci 2020 ama diğer herşey 2009da kalma teknoloji gibi. Cybertruck görünümlü lada gibi bir firma. Komik fiyatları var.
Meizu ise iyi apple çizgisinden gidiyor ama fiyat performans ne yazıktır ki ülkemizde satışı çok az. Ama bunun yanında android güncellemesi vermemesi de cabası.
LG kendini batırdı. O garanti fiyaskosundan sonra neyine güveniyorsun da sd835li cihaza 3000TL gibi komik bir fiyat biçiyorsun. Kendini nasıl devler kulvarında görüyorsun?
Nokia ise komedi tamamen komedi. Denecek hiçbirşey yok.
Sony saf sony. Hala eski tasarım ve berbat bir yazılımla gidicek çok yolun var. Zamanında andik gundik özellikler yapıp onlara bu fiyatı biçersen sektörün sonuncularından olmaya mahkumsun.
HTC ise güzeldi ama eski kafalıydı Nokia ile aynı seneryoyu yaşadı ayak uyduramadı.
Asus ise güzel cihazları var ama bir tık daha iyi yapsan efsane olur. O hafızalar ve kameralar yetersiz ama işlemcilerin ve fiyatların çok güzel.
Google. :D :D :D Gülmekle yetiniyorum iki üç artısı var biri az kamerayla çok iş iki de android güncellemeleri. Ama o fiyata o telefon olmaz güzel kardeşim olmaz.
Microsoft? Microsoft :D. O uygulama mağazına önem vermediğinden oldu bunlar çok iyi bir apple alternatifi olabilirdin. Sadece apk desteği verip bir de play store'u entegre etsen yeterdi. Ama olmadııı yapamadın..

Şu an leş bir piyasadayız ve alınabilecek en mantıklı güncel cihaz iphone se2020
Güncel olmayanlarda ise mi9 mi9lite mi9 pro mi8 serisi honor play mi9t mi9t pro
Umarım şu şirketler bir an önce akıllanır ve eski günleri bize geri yaşatır.

Çok uzun bir mesaj yazmışsınız eskiden olsa hepsine cevap verirdim ama artık o kadar dinç bir kafam yok
Aklımda kalanlara cevap verecek olursam ;
- Android ekosisteminde Apple kalitesinde bir stabilite ve akıcılık istiyorsanız Oneplus tek tercihiniz olmalı.
- Garanti sizin için önemli ise Oneplus seçenekleriniz arasından çıkacaktır çünkü ülkemizde distribütörü yok ve Xiaomi almanızı tavsiye ederim. 9Se gerçekten premium bir cihaz fakat yazılımsal olarak yüzde yüz sorunsuz diyemem tabiki.
- Meizu almayı ciddi anlamda düşündüm hatta 16th ve 16xs modelleri arasında kalmıştım. 16xs o aralar stoklarda yoktu o nedenle alamamıştım, stoklara girseydi almış olacaktım. Ama iyi ki almamışım çünkü gerçekten çözülemeyen ufak sıkıntılar bile uzun vadede insanı bıktıracak durumlar.
- En son olarak güncel durumda İPhone Se 2020 almak bana hiç mantıklı gelmiyor. Günümüzde o kadar para verip bir cihaz alınacaksa o ekran kasa oranı şahsi fikrim çok kötü. Ayrıca tam ekran deneyimi yaşamak varken fiziksel bir tuş ile uğraşmak da hoş değil. Ana ekran tuşunun Bozulma veya deforme olma ihtimali de cabası.

Umarım kendiniz için en iyi kararı verirsiniz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Oyla:

M i u i

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Mi Ui
Cihazım
MimUi
Konular
11
Çok uzun bir mesaj yazmışsınız eskiden olsa hepsine cevap verirdim ama artık o kadar dinç bir kafam yok
Aklımda kalanlara cevap verecek olursam ;
- Android ekosisteminde Apple kalitesinde bir stabilite ve akıcılık istiyorsanız Oneplus tek tercihiniz olmalı.
- Garanti sizin için önemli ise Oneplus seçenekleriniz arasından çıkacaktır çünkü ülkemizde distribütörü yok ve Xiaomi almanızı tavsiye ederim. 9Se gerçekten premium bir cihaz fakat yazılımsal olarak yüzde yüz sorunsuz diyemem tabiki.
- Meizu almayı ciddi anlamda düşündüm hatta 16th ve 16xs modelleri arasında kalmıştım. 16xs o aralar stoklarda yoktu o nedenle alamamıştım, stoklara girseydi almış olacaktım. Ama iyi ki almamışım çünkü gerçekten çözülemeyen ufak sıkıntılar bile uzun vadede insanı bıktıracak durumlar.
- En son olarak güncel durumda İPhone Se 2020 almak bana hiç mantıklı gelmiyor. Günümüzde o kadar para verip bir cihaz alınacaksa o ekran kasa oranı şahsi fikrim çok kötü. Ayrıca tam ekran deneyimi yaşamak varken fiziksel bir tuş ile uğraşmak da hoş değil. Ana ekran tuşunun Bozulma veya deforme olma ihtimali de cabası.

Umarım kendiniz için en iyi kararı verirsiniz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Vaktinizi ayırdığınız için ben teşekkür ederim.

Oyla:

Asdq

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Heyo
Cihazım
Mi8
Konular
33
Mi 8 ikinci el alınır...
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

iPhone Android kullanıcısı için özgürlük vabinda iyi gelmez,se 2020 de o paraya ülkemizde haketmiyor,oneplus alınabilir,blackshark tibi güçlü telefonlarda

Oyla:
Üst Alt