Yardım Mail-şirket portalı uyg. cihaz yönetici yetkisi

Umur.S

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
U
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
17
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Mi Room beta 9.12.19
Telefon Modeli
Mi 8 lite
Bootloader Kilidi
Açık
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

selamlar

çift telefon taşımamak adına ( zorda kaldığım durumlar haricinde ) kullanmakta olduğum telefonumda çift hat ( birisi şirket hattı ) kullanmaktayım ve mailler benim için önemli
outlook üzerinden mailleri alıyorum ve şirket mailinin kurulabilmesi için microsoft'un şirket portalı uygulamasının kurulmasını zorunlu kılıyor. ( institute company portal )

buraya kadar herşey iyi hoş fakat bu program cihaza tam yönetim yetkisi istiyor ve vermeyincede mail kurulumu gerçekleşmiyor.
yetkilendirme yetkisi vermeden ya da farklı bir şekilde şirket maillerini kullanmanın bildiğiniz bir yöntemi var mıdır ?

forumlarda araştırdım şu şekilde xposed kaynaklı modüller buldum ama işe yaramıyor zaten bir tanesi and lollpop uyumlu

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

selamlar

çift telefon taşımamak adına ( zorda kaldığım durumlar haricinde ) kullanmakta olduğum telefonumda çift hat ( birisi şirket hattı ) kullanmaktayım ve mailler benim için önemli
outlook üzerinden mailleri alıyorum ve şirket mailinin kurulabilmesi için microsoft'un şirket portalı uygulamasının kurulmasını zorunlu kılıyor. ( institute company portal )

buraya kadar herşey iyi hoş fakat bu program cihaza tam yönetim yetkisi istiyor ve vermeyincede mail kurulumu gerçekleşmiyor.
yetkilendirme yetkisi vermeden ya da farklı bir şekilde şirket maillerini kullanmanın bildiğiniz bir yöntemi var mıdır ?

forumlarda araştırdım şu şekilde xposed kaynaklı modüller buldum ama işe yaramıyor zaten bir tanesi and lollpop uyumlu

Aynı işlemi tersine çeviridiğiniz zaman da fark eden bir şey olmuyor.
Diyelim ki Google mail uygulamasına monte etmek istediniz, bu sefer de aynı yetki google tarafından isteniyor.
Aslında bu yetkiyi kolay bir şekilde vermek istemiyoruz, ancak başka da çaresi yok.
Sonuçta birisi Microsoft diğeri de Google.

Oyla:

Umur.S

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
U
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
17
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aynı işlemi tersine çeviridiğiniz zaman da fark eden bir şey olmuyor.
Diyelim ki Google mail uygulamasına monte etmek istediniz, bu sefer de aynı yetki google tarafından isteniyor.
Aslında bu yetkiyi kolay bir şekilde vermek istemiyoruz, ancak başka da çaresi yok.
Sonuçta birisi Microsoft diğeri de Google.

evet süreç genelde bu şekilde birbini takip ediyor, android'in daha önceki versiyonlarında modüllerle bu işlemler atlatılabiliyormuş ama gerek güvenlik seviyelerinin and 9 ve 10 ile artmasıyla bir hayli zorlaşmış durumda

belki 3. parti bir mail uygulamasıyla bunu aşmak mümkün olabilir...

Oyla:

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
evet süreç genelde bu şekilde birbini takip ediyor, android'in daha önceki versiyonlarında modüllerle bu işlemler atlatılabiliyormuş ama gerek güvenlik seviyelerinin and 9 ve 10 ile artmasıyla bir hayli zorlaşmış durumda

belki 3. parti bir mail uygulamasıyla bunu aşmak mümkün olabilir...
Yetki konusunda endişe taşımanız elbette güzel bir duruş.
Ancak, 3 ncü parti uygulamalarına ne kadar güvenebiliriz ki?
Sonuçta Saldım çayıra Mevlam kayıra diyerek yürümüyor muyuz? :))

Oyla:

Umur.S

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
U
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
17
Yetki konusunda endişe taşımanız elbette güzel bir duruş.
Ancak, 3 ncü parti uygulamalarına ne kadar güvenebiliriz ki?
Sonuçta Saldım çayıra Mevlam kayıra diyerek yürümüyor muyuz? :))

tabiki bir 3. parti uygulamasıda güvenlik zaafları içericek fakat elimle gözgöre göre şirketinde gözlemleyebildiği bir uygulamaya 9-10 maddelik cihaz yönetici yetkilerinin içerdiği bir yetkilendirme vermek iyi hissettirmiyor.
en azından 3. parti bir uygulamayı deneyimleyip alternatif üretme şansım olabilir belki diye düşünüyorum.

Oyla:

DiKMeN

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gürcan
Cihazım
Mi 9T
Konular
2
Typeapp mail deneyin. Onda o izni sormadan gecebiliyor olmasi lazim. Exchange sunucusu versiyonuna gore degisebilir tabi.

Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Umur.S

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
U
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
17
Typeapp mail deneyin. Onda o izni sormadan gecebiliyor olmasi lazim. Exchange sunucusu versiyonuna gore degisebilir tabi.

teşekkürler, newton mail'de aynı şekilde ama newton'un premium apk sını bulamadım henüz
typeapp i deneyimlediniz mi hiç belli bir süre ? nasıl bir mail uygulaması, eğer kullanışlıysa diğer maillerimide bu uygulamaya taşıyacağım

Oyla:

DiKMeN

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gürcan
Cihazım
Mi 9T
Konular
2
teşekkürler, newton mail'de aynı şekilde ama newton'un premium apk sını bulamadım henüz
typeapp i deneyimlediniz mi hiç belli bir süre ? nasıl bir mail uygulaması, eğer kullanışlıysa diğer maillerimide bu uygulamaya taşıyacağım
Bir ara sadece onu kullaniyordum sirket maillerimde. Denedigim diger mail uygulamalari icerisinde en basarilisi o. Sonradan sadece ek uygulama kullanmayayim diye gmail uygulamasini kullanmaya basladim bildirim kaynagini azaltmak icin. Dahili mail uygulamasinda sorun yasayan herkese ilk kurdugum uygulamadir. Premium falan filan da gerekmiyor. Normali gayet basarili

Oyla:

Umur.S

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
U
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
17
çözümü şu şekilde buldum DiKMeN arkadaşın belirttiği typeapp biraz sıkıntı yaratıyordu maillerin düşmesinde biraz araştırınca aynı programın beta sı gibi sürülen bluemail programına denk geldim herşeyi typeapp ile aynı fakat daha stabil çalışıyor ve bir sıkıntı yaşamadım, sadece bazen mailler geç düşüyor onun üzerinde çalışıyorum nasıl çözerim diye

ayrıca yetkilendirme ve yönetimi kaldırmak için bu programa denk geldim benim deneme şansım olmadı ama gayet memnun kalmış kullananlar, benzer sıkıntı yaşayıp outlook veya farklı program kullanmak isteyenler deneyebilir

Oyla:
Üst Alt