Çözüldü magisk root sorunu

kcellat

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
KML
Cihazım
Mi 11 Ultra
Konular
3
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
eu v12.5.4 stabil
Telefon Modeli
Mi note 10
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba arkadaşlar,

Mi note 9 cihazıma imei repair işlemi için twrp ve magisk kurmuştum. Global romdan Eu rom'a geçtim bu arada. Repair işlemi sonrasında, bankacılık e-nabız vb uygulamalar açılışta cihazın rootlu olduğu uyarısını vermeye başladı. Magisk i hem telefon üzerinden hem de twrp üzerinden tamamen kaldırdım, root checker uygulaması da bir şey görmüyor, ancak yine de root uyarısı veriyor (uygulama verilerini sildim tamamen kaldırıp yükledim aynı).
Bu root uyarısından ve roottan tamamen nasıl kurtulurum?

Çözüm
Detaylı cevap için çok teşekkür ederim.
Kafam rahat etmesi yada yanlış bir uygulamaya yanlışlıkla izin verip sorun yaşamama açısından rootun devam etmesini istemiyorum. TWRP üzerinden sıfırlamayı denedim ama yine roottan kurtulamadım.
Tavsiyeniz üzerine EU rom'u temiz kurulum şeklinde TWRP üzerinden tekrar kurdum. Magisk (ve root) ortadan tamamen kalktı ve sorunum çözüldü. Şuan hiçbir uygulama root ile ilgili hata vermiyor. BL açık durumda ve IMEI'de uçmadı. Tekrardan teşekkür ederim

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
kcellat, Konuda yer alan çözümleri deneyebilirsiniz...

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Bankacılık uygulamalar BL kilidinin açık olmasını da algılayıp rootmuş gibi uyarı veriyor. Rootu kaldırsanız da buna engel olamazsınız. Bu nedenle rootu kurup gizleme yolunu yapabilirsiniz. Ancak her şeyden önce kullandığınız romu temiz kurulumla yeniden kurmanızı ve ardından Magisk'i kurmanızı tavsiye ederim. Rootu en başta algılayan bir bankacılık uygulamasını sonradan gizlemek zordur. En iyi çözüm romu yeniden kurmaktır.

Magisk'i kurun. Bankacılık uygulamalarını indirin ama hiçbirine giriş yapmayın. Ardından Magisk'e girin, oradan da sağ üstteki çark simgesine tıklayarak ayarlarına girin. Magisk Hide özelliğini aktif ediniz. Ardından Magisk'in ana sayfasına gelin. Alttaki kalkan simgesine tıklayın. Banka ve Google uygulamalarına tik atın. Ardından telefon ayarlarından uygulamalar kısmından Play Store ve Play Hizmetleri'ni bulup verilerini temizleyin. Cihazı yeniden başlatın Sonrasında banka uygulamalarına giriş yapmayı deneyin.

Ziraat uygulaması root uyarısı verir ama bir defa evete tıklayınca bir daha gelmez. Rootun olması sisteminizi çökertmez, hackletmez, sıkıntı çıkartmaz. Root izni verdiğiniz uygulamalar bunu yapabilir sadece. Ki bunları da kurmazsanız veya güvenli olduklarına dikkat ederek kurarsanız sorun yaşamazsınız.

Oyla:

kcellat

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
KML
Cihazım
Mi 11 Ultra
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Detaylı cevap için çok teşekkür ederim.
Kafam rahat etmesi yada yanlış bir uygulamaya yanlışlıkla izin verip sorun yaşamama açısından rootun devam etmesini istemiyorum. TWRP üzerinden sıfırlamayı denedim ama yine roottan kurtulamadım.
Tavsiyeniz üzerine EU rom'u temiz kurulum şeklinde TWRP üzerinden tekrar kurdum. Magisk (ve root) ortadan tamamen kalktı ve sorunum çözüldü. Şuan hiçbir uygulama root ile ilgili hata vermiyor. BL açık durumda ve IMEI'de uçmadı. Tekrardan teşekkür ederim

Oyla: Çözüm
Üst Alt