Soru Magisk,Magisk Delta vs Kernelsu

musaerencnr

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Musa Eren
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
19
Magisk delta güvenilir mi tavsiye eder misiniz ? Ayrıca magiske kıyasla daha kapsamlı olduğu için pil tüketimini olumsuz etkiler mi ? Benim için batarya sağlığı.cok önemli
O sebeple aslında kernelsu kullanicaktim fakat twrp kalıcı olamıyor,siliniyor.O sebeple magisk delta kullanmak istiyorum.magiske kıyasla çoğu uygulama rootu taniyamiyormus vs? Fakat dediğim gibi pil sağlığı oldukça önemli.benim.icin o sebeple magisk delta önerir misiniz,avantajları nelerdir ?

Ekli dosyalar

• images.jpeg
    images.jpeg
    32,3 KB · Görüntüleme: 191

symbuzzer

Geliştirici Üye
Geliştirici Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Ali BEYAZ
Cihazım
Mi 10T Pro
Konular
30
KernelSU tartışmasız her anlamda en iyisi. Arkaplanda deamon çalıştırmıyor uygulamalara root erişimi sağlamak için. Bu hem cihazın kasmasını engelliyor hem de batarya ömrünü hiç etkilemiyor. Aynı şekilde kernelsu kernel seviyesinde olduğu için uygulamalar tarafından farkedilmiyor ve güvenlik mekanizmalarını (safetyner, play certified vs) tetiklemiyor. Tartışmasız KernelSU açık ara en iyisi.

Magisk Deltayı geliştiren HuskyDG aktif bir şekilde KernelSUya geliştirme yapıyor. Hatta Kernelsudaki modül geliştiricilerin kullandığı bir çok modül alt tapusunu kendi sağlıyor. Benim geliştirdiğim ve 91 yıldız ve 10.000 indirmeye ulaşan systemless hosts for kernelsu modülünde benden fazla emeği var. Yanlış bilmiyorsam deltayı da artık geliştirmeyeceğini duyurdu twitterdan.

Özetle magisk demode bir sistem. KernelSU çalışmayan MTK tabanlı cihazlar dışında kullanılmasını pek önermem.

rastalgun

This is the way
Yönetici
Destek Ekibi
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
RasAlghun
Cihazım
Xiaomi 15T Pro
Konular
41
KernelSU tartışmasız her anlamda en iyisi. Arkaplanda deamon çalıştırmıyor uygulamalara root erişimi sağlamak için. Bu hem cihazın kasmasını engelliyor hem de batarya ömrünü hiç etkilemiyor. Aynı şekilde kernelsu kernel seviyesinde olduğu için uygulamalar tarafından farkedilmiyor ve güvenlik mekanizmalarını (safetyner, play certified vs) tetiklemiyor. Tartışmasız KernelSU açık ara en iyisi.

Magisk Deltayı geliştiren HuskyDG aktif bir şekilde KernelSUya geliştirme yapıyor. Hatta Kernelsudaki modül geliştiricilerin kullandığı bir çok modül alt tapusunu kendi sağlıyor. Benim geliştirdiğim ve 91 yıldız ve 10.000 indirmeye ulaşan systemless hosts for kernelsu modülünde benden fazla emeği var. Yanlış bilmiyorsam deltayı da artık geliştirmeyeceğini duyurdu twitterdan.

Özetle magisk demode bir sistem. KernelSU çalışmayan MTK tabanlı cihazlar dışında kullanılmasını pek önermem.
Hocam bir kaç sorum olacak, kernelSu'da magiskte olduğu gibi modülleri custom recovery ile görebileceğimiz bir klasörü var mı? KernelSU kurmak için custom kernel gerekli mi stock kernel ile de uyumlu olmaz mı? Uyumsuz modül kurunca magisk delta da bulunan bootloopa düşünce otomatik modülü devre dışı bırakma özelliği var mı? Dediğiniz gibi magisk delta geliştiricisi değişmiş ve uygulama adı kitsune mask olarak değiştirilmiş.

Ekli dosyalar

• IMG_20231124_095239.jpg
    IMG_20231124_095239.jpg
    257,1 KB · Görüntüleme: 151

symbuzzer

Geliştirici Üye
Geliştirici Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Ali BEYAZ
Cihazım
Mi 10T Pro
Konular
30
Hocam bir kaç sorum olacak, kernelSu'da magiskte olduğu gibi modülleri custom recovery ile görebileceğimiz bir klasörü var mı? KernelSU kurmak için custom kernel gerekli mi stock kernel ile de uyumlu olmaz mı? Uyumsuz modül kurunca magisk delta da bulunan bootloopa düşünce otomatik modülü devre dışı bırakma özelliği var mı? Dediğiniz gibi magisk delta geliştiricisi değişmiş ve uygulama adı kitsune mask olarak değiştirilmiş.
Magisk ile aynı klasörde. Data/adb olmalı.

Custom kernel gerekli. Eğer gki kernel varsa kernelsu githubtan aynı versiyonu indirip kurmanız yeterli.

KernelSUda daha iyisi var. Tuş kombinasyonları ile telefon açılırken güvenli moda alabiliyorsunuz.

Lim0n

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Limon
Cihazım
Poco X6 Pro
Konular
131
symbuzzer hocamın dedikleri dikkatimi çekti.

Hep magisk delta kullanırım ki şarja etkisini olduğunu düşünmem ayrıca.

Kernelsu ile kerneller aynı şey değil sanırım çünkü bir çok kernel kullanan var hiç sağlıklı bulmuyorum cihazın ayarlarıyla oynandığı için.

Ama kernelsu dediğiniz magisk yerine geçen ve yukarda bahsettiğim kernel ile alakalı bir şey değil doğru mudur ?

Ayrıca linki varsa alabilir miyiz kernelsu nun?
Mesela modülleri vs. Nasıl kurucaz bir ekranı var mı bunu da öğrenmek isterim

musaerencnr

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Musa Eren
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
19

Kernelsu benim de favorim hocam fakat Xiaomi 13 android 14 sürümünde kernelsu ile root atınca twrp ortadan kayboluyor ki bu oldukça büyük bir problem benim için çünkü telefon yurt dışı cihazı.O.sebeple kernelsu'yu hangi yöntemle denediysem(twrp tekrar flashla,ramdisk flashla vs) twrp kalıcı hale getiremedim.Bunun sebebi kernel sürümü android 13-5.15.78 olduğu için olabilir belkide.Telefon android 13 çünkü belki o sebeple rootu görmüyor ve twrpyi siliyordur.Gerci normalde de görmüyor zaten rootu.Neyse hocam bilemedim,kernelsuda root atıp twrpyi de kullanacağım yol olsaydi çok iyi olurdu...

symbuzzer

Geliştirici Üye
Geliştirici Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Ali BEYAZ
Cihazım
Mi 10T Pro
Konular
30
Kernelsu benim de favorim hocam fakat Xiaomi 13 android 14 sürümünde kernelsu ile root atınca twrp ortadan kayboluyor ki bu oldukça büyük bir problem benim için çünkü telefon yurt dışı cihazı.O.sebeple kernelsu'yu hangi yöntemle denediysem(twrp tekrar flashla,ramdisk flashla vs) twrp kalıcı hale getiremedim.Bunun sebebi kernel sürümü android 13-5.15.78 olduğu için olabilir belkide.Telefon android 13 çünkü belki o sebeple rootu görmüyor ve twrpyi siliyordur.Gerci normalde de görmüyor zaten rootu.Neyse hocam bilemedim,kernelsuda root atıp twrpyi de kullanacağım yol olsaydi çok iyi olurdu...
Hocam yeni cihazlarda recovery bölümü yok. Sadece boot yani kernel kısmı var. Bu yeni sistemin bir adı vardı unuttum ama.

Şunu deneyebilir misiniz? TWRPdeki bütün twrp'yi kurtarma ve silmeme ayarlarını açın. Sonra twrp'nin install bölümünden image yükle kısmından kerneli yükleyin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

symbuzzer hocamın dedikleri dikkatimi çekti.

Hep magisk delta kullanırım ki şarja etkisini olduğunu düşünmem ayrıca.

Kernelsu ile kerneller aynı şey değil sanırım çünkü bir çok kernel kullanan var hiç sağlıklı bulmuyorum cihazın ayarlarıyla oynandığı için.

Ama kernelsu dediğiniz magisk yerine geçen ve yukarda bahsettiğim kernel ile alakalı bir şey değil doğru mudur ?

Ayrıca linki varsa alabilir miyiz kernelsu nun?
Mesela modülleri vs. Nasıl kurucaz bir ekranı var mı bunu da öğrenmek isterim
Su deamon çalışıyor magiskte. Şarja, işlemciye ve rame doğrudan etkisi var.

Kurulum konusunda forumda çok güzel açıklama yapılan konular mevcut. Ayrıca YouTubeta da Türkçe videolar gördüğümü hatırlıyorum.

Yüklendikten sonra arayüz zaten Türkçe. Her şey çok sade ve yerinde. Kolayca çözersiniz.

rastalgun

This is the way
Yönetici
Destek Ekibi
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
RasAlghun
Cihazım
Xiaomi 15T Pro
Konular
41
Su deamon çalışıyor magiskte. Şarja, işlemciye ve rame doğrudan etkisi var.

Kurulum konusunda forumda çok güzel açıklama yapılan konular mevcut. Ayrıca YouTubeta da Türkçe videolar gördüğümü hatırlıyorum.

Yüklendikten sonra arayüz zaten Türkçe. Her şey çok sade ve yerinde. Kolayca çözersiniz.
Evet hocam dediğiniz gibi durum mevcut.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-11-24-23-21-30-332_io.github.muntashirakon.AppManager.png
    Screenshot_2023-11-24-23-21-30-332_io.github.muntashirakon.AppManager.png
    227,2 KB · Görüntüleme: 136
Son düzenleme:

symbuzzer

Geliştirici Üye
Geliştirici Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Ali BEYAZ
Cihazım
Mi 10T Pro
Konular
30

rastalgun

This is the way
Yönetici
Destek Ekibi
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
RasAlghun
Cihazım
Xiaomi 15T Pro
Konular
41
Paylaştığınız ekran görüntüsünü bağdaştıramadım pek alıntıladığınız yazılarımla hocam, herhalde yanlış oldu
Yok hocam alttaki mesajınıza alıntı yaptım ama görünmemiş orada.

Üst Alt