Soru Magisk kaldırırsam gcam açılır mı?

ferhatemet

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ferhat
Cihazım
Xiaomi Mi A1
Konular
19
İyi akşamlar.Telefona root yükleyip gcam kurdum şimdi magisk i kaldırıp bootloader i tekrar kilitlersem gcam i kullanmaya devam edebilir miyim?

cemko28

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
cem
Cihazım
note 4
Konular
2
Mantıklı olabilir bence sonuçta sistemi değiştirdin robot kapatırsanız eski haline dönmez bence.

MI MAX 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Bawer21

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İnan
Cihazım
Poco F3
Konular
4
İyi akşamlar.Telefona root yükleyip gcam kurdum şimdi magisk i kaldırıp bootloader i tekrar kilitlersem gcam i kullanmaya devam edebilir miyim?
Root'a ihityaç duyan bir uygulamayı rootsuz kullanamazsınız.

Oyla:

ferhatemet

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ferhat
Cihazım
Xiaomi Mi A1
Konular
19
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Root'a ihityaç duyan bir uygulamayı rootsuz kullanamazsınız.
Aslında sanırım root a ihtiyacı yok root ile Camera2api yi indirip gcam i kurdum. Eğer adminlerden biri yardımcı olursa ona göre davranacağım.

Oyla:

Bawer21

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İnan
Cihazım
Poco F3
Konular
4
Aslında sanırım root a ihtiyacı yok root ile Camera2api yi indirip gcam i kurdum. Eğer adminlerden biri yardımcı olursa ona göre davranacağım.
Çalışmaz hocam, Magisk sitesinde; kurulan modüllerin, root yetkisi olmadan da kullanmaya devam edilebilmesi için bazı yöntemlerden bahsediliyor. Yöntem ise her modül için geçerli değil. Bu yöntemler ise Twrp üzerinden yapılıyordu. Direkt olarak Root'u kaldırmak işe yaramaz.

Oyla:

vural49

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 8
Konular
2
Kullandığınız cihazın magisk üzerinden herhangi bi modüle ihtiyacı varsa çalışmaz.
Varsayalım camera2api magisk olarak yüklediniz.
Siz şunu diyebilirsiniz sisteme yüklendi artık magiski kaldırsamda olur.
Çünkü gereken düzenlemeleri yapmıştır ve eklenti görevini tamamlamıştır.
Tabi bu senaryo diğer root yöntemleri için geçerli olabilir fakat magiskde durumlar farklı.
Magisk yapısı işleyişi gereği kendini boot kısmına atıp sistem dosyalarına ellemeden sistemsiz şekilde çalışır.
Zaten bu yapısı çalışma mekanizması gereği bankacılık uygulamarı vs rahat bir şekilde magisk kendini gizleyebiliyor.
Yapılan işlemler yüklenen modüller tamamen cihaza yüklenmiş sayılmaz desek daha iyi ifade edebiliriz sanırım ayrı bi bölgede çalışır.
Yani sistem içerisinde sistemden bağımsız sistem dosyalarıyla oynamadan çalışır.
Umarım ifade edebilmişimdir.
Özetle cihaz üzerinde magisk aracılığıyla değişen kodlar yüklenen eklentiler vs roota ihtiyaç duymasa bile çalışacağını düşünmüyorum şahsen.

Oyla:

ferhatemet

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ferhat
Cihazım
Xiaomi Mi A1
Konular
19
Çalışmaz hocam, Magisk sitesinde; kurulan modüllerin, root yetkisi olmadan da kullanmaya devam edilebilmesi için bazı yöntemlerden bahsediliyor. Yöntem ise her modül için geçerli değil. Bu yöntemler ise Twrp üzerinden yapılıyordu. Direkt olarak Root'u kaldırmak işe yaramaz.
Peki sadece bootloaderi kilitlesem kullanabilir miyim?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kullandığınız cihazın magisk üzerinden herhangi bi modüle ihtiyacı varsa çalışmaz.
Varsayalım camera2api magisk olarak yüklediniz.
Siz şunu diyebilirsiniz sisteme yüklendi artık magiski kaldırsamda olur.
Çünkü gereken düzenlemeleri yapmıştır ve eklenti görevini tamamlamıştır.
Tabi bu senaryo diğer root yöntemleri için geçerli olabilir fakat magiskde durumlar farklı.
Magisk yapısı işleyişi gereği kendini boot kısmına atıp sistem dosyalarına ellemeden sistemsiz şekilde çalışır.
Zaten bu yapısı çalışma mekanizması gereği bankacılık uygulamarı vs rahat bir şekilde magisk kendini gizleyebiliyor.
Yapılan işlemler yüklenen modüller tamamen cihaza yüklenmiş sayılmaz desek daha iyi ifade edebiliriz sanırım ayrı bi bölgede çalışır.
Yani sistem içerisinde sistemden bağımsız sistem dosyalarıyla oynamadan çalışır.
Umarım ifade edebilmişimdir.
Özetle cihaz üzerinde magisk aracılığıyla değişen kodlar yüklenen eklentiler vs roota ihtiyaç duymasa bile çalışacağını düşünmüyorum şahsen.
Teşekkürler

Oyla:

osmancan71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Memur
Konular
28
Log kayıtlarına bakarsa arkadas görür zaten root erısımı ısteyen her uygulama sureklı arka planda erısım ıznını sağlar. Yada modül varsa kalkınca otomatikman modul devredısı kalır

Root varken bl kılıtlemeyı denemedim ama ya brıck olur yada bootloop baska türlüsü bootloaderın doğasına aykırı. ferhatemet

Son düzenleme:
Oyla:

ferhatemet

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ferhat
Cihazım
Xiaomi Mi A1
Konular
19
Log kayıtlarına bakarsa arkadas görür zaten root erısımı ısteyen her uygulama sureklı arka planda erısım ıznını sağlar. Yada modül varsa kalkınca otomatikman modul devredısı kalır

Root varken bl kılıtlemeyı denemedim ama ya brıck olur yada bootloop baska türlüsü bootloaderın doğasına aykırı. ferhatemet
Hocam kısaca bootloaderi kilitlersem çalışmaz ve bootloop mu olur?drunk~~ Bu arada Telefonda TWRP yüklü değil

Oyla:

osmancan71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Memur
Konular
28
Hocam kısaca bootloaderi kilitlersem çalışmaz ve bootloop mu olur?drunk~~ Bu arada Telefonda TWRP yüklü değil
Ya bootloop yada brıck tahmınım brıck olur tekrar rom atman gerekır pc ile

Şimdiye kadar 3 defa bl kapattım. Bırısı 4 sene once z1 ı batarya için garantıye yollarken bırı 3 sene önce z5 ı arkadasıma verirken bırısıde gecenlerde yanlışlıkla oldu mı 9 se de flashlama yaparken. Ikı durum bilinçli oldugu icin zaten sorun yasamadım. Yanlışlıkla olanda da wıpe + global rom yüklenmiştir telefona sorun yaşamadım.

Oyla:
Üst Alt